Sprečavanje udesa

Ljudska greška je uzročnik u oko 90% svih saobraćajnih nesreća. Zato pomažemo vozačima da bolje vide. Obezbeđujemo im udobnost na radnom mestu i pomažemo im da ostanu fokusirani. Opremamo kamione sistemima i tehnološkim rešenjima koji podižu bezbednost na viši nivo.

Efikasne kočnice
Naš elektronski kočioni sistem omogućava nesmetanu interakciju kočnica, kraće puteve kočenja i veću stabilnost i prianjanje.

Kontrola stabilnosti
Ako postoji opasnost da vaš kamion prokliza ili da se prevrne, elektronski program stabilnosti se suprotstavlja bočnim silama i to sprečava.

Vidljivost u svim pravcima
Puno staklenih površina, snažni brisači vetrobranskog stakla, redizajnirani retrovizori i mnogo toga drugog povećava vašu vidljivost i bezbednost.

Inteligentna tehnologija
Prilagodljiva regulacija stalne brzine kretanja kontroliše rastojanje između vas i vozila ispred vas, a pomoć pri kretanju uzbrdo vam pomaže da bezbedno pođete na uzbrdici.

Bezbednosni sistemi
Naš sistem za zaštitu od krađe vam omogućava da daljinski zaključate kamion i aktivirate alarm, a sirena od 105 dB (A) vas upozorava na neovlašćeno korišćenje.

Maksimalne vozne karakteristike
I-Shift je inteligentan menjački sistem koji se brine o promeni stepena prenosa da biste mogli da se koncentrišete na put.

Prijatno klimatizovan prostor
Vrlo napredan sistem za elektronsko upravljanje klimatizacijom prati i kontroliše sve klimatske faktore radi maksimalne udobnosti i što manjeg broja grešaka.

Mali nivoi buke
Aerodinamička konstrukcija, izduvni lonci i izolacija samo su neka rešenja pomoću kojih buku i stres držimo na minimumu.

Saznajte više o našim bezbednosnim inovacijama

Kampanja koja pokazuje zašto je važno da vidite i da vas vide

Kampanja koja pokazuje zašto je važno

Da vidite i da vas vide

Saznajte više i preuzmite obrazovni komplet

Smanjenje broja povreda

Bez obzira na to koliko smo dobri u sprečavanju udesa, oni se dešavaju. Zato treba da se fokusiramo na smanjenje rizika od povreda. Naš glavni cilj je da pravimo kamione koji vozaču, suvozačima i drugim učesnicima u saobraćaju pružaju što veću bezbednost.

Kabina koja apsorbuje energiju
Ako se kamion prevrne ili čeono sudari, naša ojačana kabina prenosi deo energije unazad i održava vrlo bitan prostor za preživljavanje putnika u kabini.

Sigurnosni pojas za vezivanje u tri tačke
Udoban sistem za vezivanje koji je izmislila firma Volvo drži vozača na mestu pri naglom smanjenju brzine ili prevrtanju kamiona.

Vazdušni jastuk za vozača
Naš napredni vazdušni jastuk sprečava da vozač udari u volan, instrument tablu i vetrobransko staklo pri teškom čeonom sudaru.

Sistem prednje zaštite od podletanja
Pri čeonom sudaru sa automobilom, ova deformišuća zona se uvlači 200 mm da bi zaštitila putnički prostor, vozača i suvozače.

Prilagodljiva regulacija stalne brzine kretanja i upozorenje o sudaru sa vozilom ispred
Ovaj inteligentan sistem podrške vozaču koristi radar za održavanje bezbednog rastojanja od vozila ispred sebe i upozorava vozača o opasnosti od sudara.

Zajednička kočnica
Automatski usporava prikolicu i ispravlja vučni voz na klizavim nizbrdicama, znatno smanjujući opasnost od zanošenja.

Istražite naše zaštitne funkcije

Pronađite lokalnog zastupnika

Uverite se u bezbednost iz prve ruke

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks može da vam pokaže sve izvanredne bezbednosne karakteristike i da odgovori na sva vaša pitanja o bezbednosti.

Pronađite lokalnog zastupnika