Kamion poznaje nagibe na putu kojim se kreće, pa može da reguliše rad motora i I-Shift menjača i maksimalno iskoristi kinetičku energiju kamiona, kao i da uštedi gorivo i smanji emisiju CO2.

Anders Erikson

Razvojni inženjer za I-See, Volvo Trucks

Video o načinu rada I-See funkcije

I-See štedi gorivo

Pogledajte koliko I-See može da vam uštedi.

Način rada

Prilikom približavanja uzbrdici, kamion preuzima informacije o topografiji puta iz zajedničke baze podataka. Informacije se potom koriste u šest različitih koraka da bi se maksimalno iskoristila kinetička energija kamiona i smanjila potrošnja goriva do 5%.

Iskusni vozači to već rade. Međutim, ako vozite kamion osam sati, nije verovatno da ćete to raditi na potpuno isti način. Kada koristite I-See za kretanje po uzbrdicama, možete da se koncentrišete na druge aspekte vožnje.

 I-See u vezi sa „oblakom“

Povezani ste sa „oblakom“

Dok se vozite, I-See koristi GPRS/3G tehnologiju za preuzimanje podataka o uzbrdicama u vašem pravcu vožnje. Ako se približavate uzbrdici koja nije u bazi podataka (ili u radnoj memoriji I-See funkcije), I-See snima informacije o toj uzbrdici, a zatim ih otprema da bi sledeći korisnik I-See funkcije mogao da ih koristi. Ovo kolektivno znanje omogućava maksimalnu uštedu goriva – čak i pri prvoj vožnji.

Pronađite lokalnog zastupnika

Da li želite još da uštedite?

Posetite lokalnog zastupnika za Volvo Trucks da biste videli sve naše funkcije i usluge za uštedu goriva.

Pronađite lokalnog zastupnika