Znamo šta se napolju dešava. Znamo kako izgledaju udesi. Zato obavljamo mnogo dodatnih testova koji nisu zakonski obavezni.

Karl-Juhan Almkvist

Direktor za bezbednost saobraćaja i proizvoda, Volvo Trucks

Ulaganje dodatnog napora pomoću testova za bezbednost: video

Ispunjavanje zahteva najtežeg testa bezbednosti na svetu

Volimo da testiramo

Švedski test čvrstoće kabine. Test sa preprekom. Test na prevrtanje. Test na proklizavanje. Test na čeoni udar. Naš sveobuhvatni program testiranja dokazuje da je Volvo FH najbezbedniji Volvo na svetu. On pokazuje da je velika verovatnoća da preživite ako se prevrnete. Ili udarite u nepokretni objekat pri brzini od 80 km/h.

Kao i do sada, Volvo je testirao kamione sa svom unutrašnjom opremom i punim odeljcima za odlaganje stvari. Čak je i aparat za kafu testirao na sudar da bi dokazao da vas ništa u kabini neće povrediti u slučaju udesa.

FUPS – sistem prednje zaštite od podletanja

Lakši, čvršći, bezbedniji

Sistem prednje zaštite od podletanja (FUPS) treba da zaštiti vozače automobila. Počeli smo da proizvodimo FUPS mnogo pre nego što je postalo obavezno. Od tada stalno poboljšavamo njegovu konstrukciju i stepen zaštite.

Sistem delimično apsorbuje silu prilikom sudara tako što odskače unazad, ispod kamiona. Naš novi sistem je napravljen od lakših i čvršćih materijala, pa je sada efikasan čak i pri većim brzinama. U slučaju sudara FUPS može da se uvuče do 20 cm – u poređenju sa prethodnih 10. To povećava verovatnoću spasavanja života i ublažava traumu koju vozači kamiona doživljavaju nakon udesa.

Krovni prozor FH kamiona

Ugrađen krovni poklopac kao izlaz za slučaj opasnosti

Polovina svih kamionskih udesa se završava prevrtanjem vozila na stranu. Izlazak kroz vrata može da bude vrlo težak. Razbijanje vetrobranskog stakla nogom više nije moguće, jer je ono zalepljeno. Zato je svaki Volvo FH opremljen velikim krovnim prozorom koji se koristi i kao izlaz za slučaj opasnosti.

Osim toga, krovni prozor propušta puno prirodne svetlosti u kabinu. Svetla, prozračna kabina vam pomaže da ostanete oprezni i koncentrisani na put. Takođe čini boravak kvalitetnijim i smanjuje potrebu za električnim osvetljenjem.

Suština krovnog prozora je jednostavna i tipična za Volvo. Treba osmisliti nešto što sprečava udese i što spasava ljudske živote u slučaju opasnosti.

Pronađite lokalnog zastupnika

Da li ste spremni da date prioritet bezbednosti?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks će vam rado pokazati sve zadivljujuće bezbednosne karakteristike Volvo FH kamiona.

Pronađite lokalnog zastupnika