Spasavamo živote više od 50 godina

Oko polovine svih smrtonosnih kamionskih nesreća moglo bi da se izbegne pomoću sigurnosnog pojasa. Vrlo je bitno da svaka nova generacija vozača razume značaj ovog pronalaska. Zato što nam je spasavanje života najbitnije.

Volvo Trucks – globalni lider u bezbednosti

Noćni režim je opcija koja omogućava vozačima da jednim pritiskom na dugme isključe sva nepotrebna pozadinska svetla na instrument tabli. Time se smanjuje blještanje u vidnom polju vozača, pa je ometanje usled odsjaja na vetrobranskom staklu i bočnim retrovizorima manje. Najpogodniji je za vozače dugolinijskih kamiona pri noćnoj vožnji, kao i prilikom hoda unazad i manevrisanja u teškim vremenskim uslovima i složenim okruženjima, na primer pri povezivanju ili odvajanju prikolica.

SPREČAVANJE UDESA

Cilj naših inicijativa za aktivnu bezbednost je da se izbegnu greške koje uzrokuju oko 90% svih saobraćajnih udesa. Zato pomažemo vozačima da bolje vide. Želimo da se uvek osećaju udobno i da uvek budu koncentrisani. Opremamo kamione sistemima i tehnološkim rešenjima koji podižu bezbednost na viši nivo.

Smanjenje broja povreda

Nažalost, nezgode se dešavaju, pa je cilj naših inicijativa za pasivnu bezbednost da opasnost od povređivanja bude minimalna kada do nezgoda dođe. Zato se trudimo da pravimo kamione koji vozaču, suvozačima i drugim učesnicima u saobraćaju pružaju što veću zaštitu.

Kampanja koja pokazuje zašto je važno da vidite i da vas vide

Kampanja koja pokazuje zašto je važno

Da vidite i da vas vide

Saznajte više i preuzmite obrazovni komplet
Pronađite lokalnog zastupnika

Uverite se u bezbednost iz prve ruke

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks može da vam pokaže sve izvanredne bezbednosne karakteristike i da odgovori na sva vaša pitanja o bezbednosti.

Pronađite lokalnog zastupnika