Kamioni

Evolucija interfejsa

VOLVO TRUCKS INTERFEJS ZA VOZAČA

Vaš novi interfejs za vozača je prilagodljiv i fleksibilan kao i ostatak vašeg kamiona. Instrument table u kamionima Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM i Volvo FMX su potpuno digitalne i dinamičke. A bočni ekran integriše određene potrebe vaših operacija sa kamionom. Samo da bi vam pomogao da budete još bezbedniji i produktivniji.

Vaš novi interfejs za vozača je dizajniran tako da vam olakšava da držite ruke na volanu, a oči na putu tokom vožnje. I da biste imali lak pristup pravim informacijama u svim mogućim situacijama – pri vožnji, utovarivanju, pronalaženju prave rute ili praćenju vremena vožnje i statusa vozila.

Potpuno digitalna instrument tabla pruža vam slobodu da optimizujete interfejs za svaki trenutak korišćenja kamiona. Ako ste navikli na dobro organizovan analogni interfejs kompanije Volvo Trucks, još uvek ćete se osećati prijatno. 

Informacije se prikazuju na osnovu onoga što radite

Instrument tabla ima četiri različita režima, koja mogu da se zamene u zavisnosti od toga šta trenutno radite i kojim informacijama treba da date prioritet. Naravno, specifikacije i upotreba kamiona će odrediti detaljne funkcije koje su vam dostupne u svakom režimu. Međutim, generalno gledano, režimi su:

  1. Početni prikaz – standardni prikaz koji pokriva većinu dostupnih funkcija.
  2. Fokusirani prikaz – prilagođeni prikaz koji prikazuje najvažnije informacije za vožnju.
  3. Prikaz navigacije – vodič za uputstva. Objedinjuje informacije o brzini sa uputstvima za rutu i vremenom dolaska.
  4. Prikaz tovara – jasan status. Koliko je opterećenje na svakoj osovini? Da li je neka osovina podignuta ili neka diferencijala uključena?

Ruke na volanu

Sve funkcije koje su predstavljene u interfejsu za vozača su lake za snalaženje i kontrolu pomoću dugmadi na volanu. Bez obzira na situaciju, pomaže vam da zadržite ruke na volanu i usredsredite pažnju na vožnju.

Bočni ekran

Na desnoj strani instrument table nalazi se ekran od 9 inča sa bočnim ekranom osetljivim na dodir. Ovde kontrolišete medijske i komunikacione funkcije koristeći interfejs na koji ste navikli sa pametnog telefona. Na bočnom ekranu su prikazi kamere. Postoje i moduli za upravljanje zadacima, vozilima i funkcijama nadgradnje, da navedemo nekoliko primera. Kontrolišete funkcije bočnog ekrana pomoću ekrana osetljivog na dodir, kontrole volana, kontrolnih dugmadi na instrument tabli ili glasovne kontrole.

Integrišite alate

Bočni ekran može da se otvori za integraciju aplikacija nezavisnih proizvođača na vašem ekranu. Moći ćete da radite efikasnije, a naročito bezbednije.

Pričajte sa kamionom

Možete da kontrolišete nekoliko funkcija u kamionu pomoću glasovne kontrole koja je ugrađena u kabinu. To je koristan pomoćnik koji će vam olakšati život i pomoći da zadržite pažnju na putu.

Dostupno za ove kamione

Onako kako želite

Saznajte koje su mogućnosti sa interfejsom za vozača.