Kamioni

Maksimalno uvećavanje korisne nosivosti

VOLVO TRUCKS LAKA VOZILA

Da li je svaki kilogram tereta bitan? I da li se klonite teškog terena na rutama? Onda možete da nabavite Volvo FM ili Volvo FH sa lakom specifikacijom koja vam omogućava da povećate teret i poboljšate produktivnost. I još uvek dobijate trajno i udobno transportno rešenje. Zastupnik će vas odvesti do lakšeg kamiona.

Koliko možete da smanjite težinu?

Kombinovanjem naših lakih rešenja možete da nabavite Volvo FM 4×2 tegljač težak 6000 kilograma ili Volvo FH 4×2 tegljač od 6600 kilograma. To znači veću korisnu nosivost u okviru zakonskih propisa o ograničenju ukupne mase.

Rešenja koja će vas učiniti lakšim

Svaka mala redukcija težine vam pomaže da povećate nosivost. Ugradnja mono-lisnatog prednjeg oslanjanja smanjuje težinu za 65 kilograma, a zadnja osovina sa dizajnom optimizovanim za manju težinu znači 90 kilograma manje. Nosača okviri sa optimizovanom težinom, prednja osovina od 7,1 tonu, lake disk kočnice i aluminijumski nosači, kao i rezervoari za vazduh dodatno smanjuju masu praznog vozila.

Nosivost tegljača sa konfiguracijom 6×2

Tražite nosivost bez veće težine kamiona? Pogledajte detaljnije instalaciju lakog 6×2 tegljača. Gurajuća osovina može da se podigne radi uštede goriva kada nije potrebna, a čitava instalacija je do 490 kilograma lakša od konvencionalne instalacije 6×2 tegljača.

Dostupno za ove kamione

Želite da smanjite težinu?

Razgovarajte sa zastupnikom o našim lakim kamionima.