Kamioni

Odmaknite se od tla

VOLVO TRUCKS UREĐAJ ZA PODIZANJE DVOSTRUKE OSOVINE

Manje goriva, bolja vuča i manji poluprečnik zaokretanja. Uređaj za podizanje dvostruke osovine vam omogućava da isključite i podignete jednu pogonsku osovinu. Time dobijate vuču i nosivost pogona sa dvostrukom osovinom, kao i vozne karakteristike i efikasnost pogona sa jednom pogonskom osovinom.

Dorastao zadatku

Uređaj za podizanje dvostruke osovine je idealno rešenje ako vozite natovaren kamion u jednom smeru, a prazan u drugom. Kada istovarite kamion, treba samo da pritisnete dugme na instrument tabli da biste isključili i podigli pogonsku osovinu. Čim natovarite kamion, pogonska osovina se automatski spušta i ponovo uključuje u cilju maksimalne vuče i voznih karakteristika. Za ceo postupak vam treba samo oko 15 sekundi, što znači da ne gubite dragoceno vreme.

Uštedite do 4% goriva

Pogonske osovine stvaraju više trenja i otpora kotrljanja, što znači veću potrošnju goriva. Ako isključite i podignete osovinu onda kada vam ne treba, možete da smanjite potrošnju goriva do 4% jer se vraćate sa podignutom osovinom. Šta to znači za dobit?

Manji poluprečnik zaokretanja, veća produktivnost

Kada je osovina podignuta, kamion se ponaša slično kao 4×2 ili 6×2, što omogućava manji poluprečnik zaokretanja i znatno poboljšanu upravljivost. Kamion 6×4 sa osovinskim razmakom od 4,6 metara može da smanji poluprečnik zaokretanja za više od jedan metar, a to može da bude veoma korisno u tesnim prolazima.

Bolje prianjanje

Treba vam veća vuča? Ako ograničenje osovinskog opterećenja dozvoli, samo pritisnite dugme na instrument tabli da biste prebacili težinu na jednu pogonsku osovinu. 

DOSTUPNO ZA OVE KAMIONE

Povećajte profit

Razgovarajte sa zastupnikom da biste pronašli profitabilno rešenje pomoću uređaja za podizanje dvostruke osovine.