Kamioni

SRBIJA

×

ZAŠTO DA PREĐETE NA ELEKTRIČNI TRANSPORT?

VOLVO TRUCKS I ELEKTROMOBILNOST

PREĐITE NA ELEKTRIČNI TRANSPORT

Da li želite da pređete na električni gradski transport da bi gradovi bili tiši i čistiji, a emisija CO2 vaših vozila manja? Volvo Trucks može da vam olakša taj prelazak. Tu smo da vam pomognemo pri svakom koraku – od identifikovanja vaših potreba do kreiranja prilagođenog rešenja za lakši početak rada.

Pogledajte naše kamione 

Pročitajte najčešća pitanja 

Pogledajte našu brošuru o elektromobilnosti 

Optimalno rešenje za vaše potrebe

Prelazak na električni transport je ulaganje u budućnost – i sa finansijskog stanovišta i sa stanovišta imidža. Uvek prvo detaljno analiziramo vaše potrebe da bismo mogli da pronađemo kompletno rešenje koje vam savršeno odgovara. 

 

Održiva rešenja >

 

Kamioni

Odaberite jedan od dva modela potpuno električnog kamiona. Kompaktni i okretni Volvo FL Electric i veći Volvo FE Electric za teže i zahtevnije zadatke.

Vaš idealan partner

Volvo Trucks vam nudi transportno rešenje u skladu sa vašim transportnim potrebama. I prilagođava ga vašim zadacima i rutama.

 

Gradski transport

Bilo da isporučujete potrošačku robu ili transportujete materijal za izgradnju budućeg grada, sada to možete raditi na izuzetno čistiji i tiši način. Bolje je i za životnu sredinu i za imidž vaše marke.

 

Sakupljanje otpada

Ako sakupljajte otpad, polasci i zaustavljanja su čistiji i tiši kada pređete na električni transport. Tako vodite računa i o osoblju i o okolini.

Prava Isporuka Od Vrata Do Vrata

Kada koristite potpuno električni kamion, izraz „isporuka od vrata do vrata“ dobija potpuno novo značenje. Bićete bliži svojim kupcima i brinućete o svojim vozačima.

Pređite ceo put

Skratite svoju logistiku i otvorite mogućnosti za novo efikasno poslovanje. Ako imate kamione sa nultom emisijom izduvnih gasova i nižim nivoom buke, možete da preuzimate i isporučujete robu tamo gde standardni kamioni ne mogu. I u ekološkim zonama. Uđite direktno u unutrašnje magacine umesto da stojite napolju. 

 

Pokažite održivost 

Kada isporučujete robu, takođe predstavljate marku kamiona. Svi znaju da transport ima ekološki uticaj. Iskoristite priliku da pokažete svetu da je vaša firma ozbiljna u pogledu održivosti u svakom koraku lanca snabdevanja. Da li ste spremni da se pokažete?

Koje je vaše rešenje?

Odaberite okretan i praktičan Volvo FL Electric ili veći Volvo FE Electric sa većom korisnom nosivošću i snažnijom pogonskom grupom. Bez obzira na vaše zadatke i rute, pronaći ćemo optimizovano rešenje koje će pomoći vašim vozačima da još bolje rade.

Pročitajte najčešća pitanja

Pročitajte najnovije vesti o elektromobilnosti

Simbol Održivosti

Kada pređete na električni transport, to takođe znači da vozite tiše i da manje emitujete izduvne gasove. To je velika prednost ako radite u stambenim oblastima i gradskim sredinama. Volvo FL Electric i Volvo FE Electric vam nude sve u jednom pakovanju.

Idealno rešenje za česta zaustavljanja i polaske

U poređenju sa standardnim kamionom, potpuno električni kamion je vrlo tih. I kada se kreće i kada miruje. Osim toga, elektromotor odmah isporučuje maksimalan obrtni moment, što obezbeđuje vrlo lak i miran tok snage. To je idealno za vožnju sa čestim zaustavljanjima i polascima koja je tipična za gradski transport. 

 

Bolje radno okruženje

Odmah ćete uočiti veliku razliku – i kada ste u kabini i kada radite oko kamiona. Nivo buke i vibracija u kabini je mnogo niži. Vožnja je vrlo laka i opuštena. Sve u svemu, tiši rad i čistiji vazduh obezbeđuju bolje okruženje vašem osoblju i ljudima na ulici.

Tiši u svakom pogledu

Kada pređete na električni transport, to takođe znači da tiše radite. Nivo buke pri nailasku našeg električnog kamiona je 10 dB niži od standardnog kamiona. Ljudima se čini da je nivo buke dvostruko niži. Kada kamion miruje, buka je jedva primetna. Zamislite kako elektrifikacija može da unapredi radno okruženje i snizi nivo buke u gradovima.

Pogledajte naše kamione

Stalna Podrška

Prelazak na električni transport je mnogo više od kupovine novih kamiona. Sve počinje sa analizom onoga što želite da postignete.

 

Prethodna obuka

Koji su vaši zadaci i potrebe? Koju robu prevozite i na koja rastojanja? Šta je sa zahtevanim kapacitetima i brojem zaustavljanja? Gde ćete voziti i kada? Koliko je vaša ruta detaljno isplanirana? Da li na vašim rutama ima stanica za punjenje? Uzimamo sve u obzir da bismo mogli da predstavimo najbolje rešenje.

 

Prilagođavanje kamiona

Kada dobijemo odgovore, možemo da radimo na rešenju za vaše potrebe. Kako možemo da zadovoljimo vaše potrebe za korisnom nosivošću i radnom autonomijom da biste bili maksimalno efikasni? 

Pogledajte naše kamione

Punjenje

Strah u pogledu radne autonomije i opcija za punjenje je verovatno jedna od vaših briga pri prelasku na električni transport. Ugrađeni AC punjač i isporučeni kabl za punjenje omogućavaju punjenje preko noći. Brže punjenje zahteva eksternu stanicu za punjenje. Volvo Trucks sarađuje sa isporučiocima stanica za punjenje da bi vam obezbedio infrastrukturu za punjenje u skladu sa vašim potrebama.

 

Servis

Električni kamioni zahtevaju drugačije i ređe servisiranje od standardnog kamiona. Ne morate, na primer, da često menjate motorno ulje. Međutim, postoje druge funkcije koje zahtevaju kontrolu i servisiranje. Kvalifikovani servisni tehničari kod vašeg zastupnika za Volvo Trucks obučeni su da brinu o vašim električnim kamionima. 

 

Napredak

Kada se odlučite da pređete na električni transport, lakše ćete preduzeti dalje korake. Pomoći ćemo vam da pronađete odgovarajuća rešenja.

Često Postavljana Pitanja Za Volvo Electric

Pre svega, oni ne emituju nikakve izduvne gasove. To znači da možete da poboljšate kvalitet vazduha ako odaberete električni kamion umesto kamiona sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Osim toga, oni su tiši. Zagađenje bukom je sve veći problem u gradskim oblastima, a električni kamioni smanjuju tu buku. Konačno, električni kamion se lako koristi za tipičan gradski transport koji podrazumeva česte polaske i zaustavljanja.

Svaki električni kamion prilagođavamo specifičnim transportnim zadacima i rutama. Kapacitet akumulatora je optimizovan tako da možete da ih punite kada vam kamion ne treba da bi bili napunjeni kada vam kamion zatreba. Volvo FL Electric nudi radnu autonomiju do 300 km za distributivni transport.

Da, mogu. Pošto ne emituju nikakve izduvne gasove, mogu se koristiti u unutrašnjim terminalima i gradskim oblastima gde nije dozvoljena nikakva emisija izduvnih gasova. S obzirom da su tiši, mogu se koristiti kada nema saobraćajnih gužvi, onda kada su nivoi buke ograničeni.

Vrlo lako. Kada sednete za volan, na raspolaganju su vam veliki obrtni moment i neprekidna snaga čim startujete motor. To je idealno za transport sa čestim polascima i zaustavljanjima. Nivo buke i vibracija je nizak, što obezbeđuje dobro radno okruženje.

Da, postoje. Naši električni kamioni su predviđeni za gradski transport sa predvidljivim ciklusima – kao što su distributivni transport, sakupljanje otpada i lak građevinski transport.

PREDUZMITE SLEDEĆI KORAK


Lokalni zastupnik za Volvo Trucks će vam rado pomoći da potpuno električni kamion prilagodite svom poslovanju.