Kamioni

Birajte između električnog, na gas i dizela

Pogonska grupa kamiona Volvo FE

Sa kamionom Volvo FE, uvek imate pristup pravom pogonu za odgovarajući posao. Želite da smanjite emisiju CO₂? Pređite na električni pogon sa nultom emisijom izduvnih gasova. Želite održivu energiju sagorevanja sa obnovljivim biogasom? Odaberite pogon na gas. A ako želite da se oslonite na najsavremeniji pogon na dizel, postoji asortiman za vaše potrebe.
 

Električni pogon   |   Pogon na gas   |   Pogon na dizel

Električni pogon

Volvo FE Electric radi sa nultom emisijom izduvnih gasova. Savršen za upotrebu u unutrašnjosti grada kada želite da ispunite najstrože ekološke standarde. 300 KS neprekidne snage i trenutni maksimalni obrtni moment znače da ga je zaista lako voziti. Dva elektromotora i dvobrzinski menjač čine vožnju laganom i efikasnom.

Niska emisija izduvnih gasova i nizak nivo buke

Električna pogonska grupa pruža odlično radno okruženje. Tih rad unutar kabine i kada radite oko kamiona. Nulta emisija izduvnih gasova znači poboljšanje kvaliteta vazduha kada radite oko kamiona u operacijama kao što je sakupljanje otpada.

Domet i punjenje

Prilagođavamo vaš Volvo FE Electric za vaše rute i potrebe. Volvo FE Electric sa napunjenim baterijama može da pređe do 300 km*.

* U zavisnosti od uslova kao što su vremenske prilike, otpor vazduha, ukupna masa kamiona i performanse vozača.

Pogon na gas

Volvo FE CNG pruža nisku emisiju izduvnih gasova kao alternativu dizelu. Ima snagu od 320 KS i pogon isključivo na komprimovani prirodni gas ili komprimovani biogas. Rad na biogas znači 100% smanjenje emisije CO₂ od rezervoara do točkova. Automatski menjač čini kamion lakim za vožnju. U kombinaciji sa niskom emisijom izduvnih gasova i niskim nivoom buke, kamion na gas se dobro uklapa u zahtevne gradske zadatke.

Pogon na dizel

Dizel motori D8K pružaju brz odziv, visok obrtni moment pri niskim brojevima obrtajima i dostupni su u četiri nivoa snage od 250 do 350 KS i do 1400 Nm obrtnog momenta. Motori su energetski efikasni i rade na obnovljiva goriva – sertifikovani su za sintetički dizel (HVO) i biodizel (RME).

Naknadna obrada izduvnih gasova

Dizel motori koriste tehnologiju selektivne katalitičke redukcije (SCR) kako bi bili u skladu sa propisima Euro 6. Dodali smo sistem za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR) sa vodenim hlađenjem u motor i filter za čvrste čestice u dizel gorivu (DPF) koji se automatski regeneriše.

Automatski ili ručni

Za Volvo FE sa dizel motorom, možete da izaberete između laganog i efikasnog I-Shift menjača, 6-brzinskog automatika koji pruža isporuku snage bez prekida ili ručnog menjača sa 6 ili 9 brzina. Možete zaista da prilagodite pogonsku grupu svojim potrebama.

Uvek u pravom stepenu prenosa sa I-Shift menjačem

Najnovija generacija I-Shift menjača kompanije Volvo Trucks pruža bržu i laganiju promenu stepena prenosa nego ikada ranije – a vi ste uvek u pravom stepenu prenosa. I-Shift menjač maksimalno koristi gorivo i poboljšava bezbednost tokom vožnje. Dostupni su softverski paketi koji će ga prilagoditi vašim potrebama.

Saznajte više o funkciji I-Shift

Izvodi snage za vašu opremu

Naš izvod snage omogućava napajanje opreme za rukovanje teretom, specifičnih priključaka ili nadgradnje. Dostupni su različiti izvodi snage za verzije Volvo FE sa pogonom na dizel, gas i električnim pogonom.

Otkrijte kompletne specifikacije

Imate li pitanja?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.