Kamioni

Volvo FE CNG. Pogon na gas prema nultoj emisiji izduvnih gasova

Snažan i produktivan sa niskim emisijama. Volvo FE CNG sa motorom na gas je savršen za sakupljanje otpada i distributivni transport i druge zadatke gde nizak nivo buke i smanjen uticaj na životnu sredinu predstavljaju konkurentne karakteristike.

Lako korišćenje

Izgleda kao običan Volvo FE, ali Volvo FE CNG dolazi sa motorom sa pogonom isključivo na komprimovani prirodni gas ili komprimovani biogas. Koristi tehnologiju na bazi svećice i daje 320 KS i 1356 Nm obrtnog momenta. Kamion je opremljen je automatskim menjačem. Dakle, možete da očekujete istu produktivnost i lake karakteristike vožnje kao i kod kamiona Volvo FE sa dizel motorom.

Niže emisije

Sagorevanje prirodnog gasa ili biogasa je potpuno bez mirisa. Osim toga, emituje vrlo nizak nivo štetnih čestica. Kada radi na biogas, emisija CO₂ od rezervoara do točka je smanjena do 100% u poređenju sa kamionom sa dizel motorom. Izduvni gasovi imaju toliko malo čestica da nije potrebna nikakva druga naknadna obrada izduvnih gasova osim trokomponentnog katalizatora.

Pouzdano rešenje

Motor koristi tehnologiju paljenja pomoću svećice i zahteva samo trokomponentni katalizator za kontrolu izduvnih gasova. Bez SCR, EGR ili Adblue. Izaberite između 2×4 ili 2×3 rezervoara za gas montiranih sa obe strane šasije. Radna autonomija je do 400 km za lake distributivne transporte i do 250 km za sakupljanje otpada.

Mnogi gradovi širom sveta traže alternativu za kamione na dizel gorivo. Obnovljivo gorivo je čest zahtev za zaključivanje ugovora, naročito kada je reč o upravljanju otpadom. Pomoću modela Volvo FE CNG omogućavamo firmama da rade u gradskim sredinama uz daleko manji ekološki uticaj.

Kombinacija sa kabinom sa niskim ulazom

Kombinujte pogonsku grupu sa niskim emisijama sa kabinom sa niskim ulazom lakom za pristup koja unapređuje bezbednost u gradu i olakšava posao vozačima.

Pogledajte kabinu sa niskim ulazom

Kakav je vaš ekološki otisak?

Imajte potpuni uvid u uticaj kamiona na životnu sredinu u našem kalkulatoru.

Otkrijte snagu gasa

Razgovarajte sa nama kako bismo pronašli rešenje sa pogonom na gas koje odgovara vama.