Kamioni

SRBIJA

×
Novi Volvo FE CNG

Naše putovanje do nula emisija

Volvo FE CNG

Velika snaga. Produktivnost. Ekološke performanse. Volvo FE sa motorom na gas – idealno rešenje za transport otpada i gradsku distribuciju. 

Veoma pogodan za transport otpada i urbanu distribuciju

Pogon na gas

Spolja izgleda kao standardni Volvo FE. Ali ispod kabine novog Volvo FE CNG kamiona krije se Euro 6 motor – sa pogonom isključivo na komprimovani prirodni gas ili komprimovani biogas. Koristi tehnologiju na bazi svećice i daje 320 KS i 1356 Nm obrtnog momenta.

Kamion je opremljen je automatskim menjačem. Možete da očekujete istu produktivnost i vozne karakteristike kao kod standardnog Volvo FE kamiona. Međutim, on je napravljen kao idealno rešenje za kratka putovanja sa čestim zaustavljanjima i polascima – kao što su transport otpada i urbani transport.

Mnogi gradovi širom sveta traže alternativu za kamione na dizel gorivo. Obnovljivo gorivo je čest zahtev za zaključivanje ugovora, naročito kada je reč o upravljanju otpadom. Pomoću modela Volvo FE CNG omogućavamo firmama da rade u gradskim sredinama uz daleko manji ekološki uticaj.
Kombinacija sa kabinom sa niskim ulazom

Kombinacija sa kabinom sa niskim ulazom

Kombinujte motor n sa niskim emisijama sa kabinom sa niskim ulazom za lak pristup koja unapređuje bezbednost u gradu i olakšava vozačima posao.

Niže emisije

Metan ne ispušta nikakav miris kada sagoreva. Osim toga, emituje vrlo nizak nivo štetnih čestica. Kada se metan dobija iz biogasa – tj. od organskog materijala – emisija ugljen-dioksida se smanjuje i do 100% *, u poređenju sa dizel kamionom.

Emisija čvrstih čestica je toliko mala da je potreban samo trokomponentni katalizator. Nije potreban filter za čvrste čestice. A nema ni AdBlue.

* To se odnosi na emisiju izduvnih gasova iz vozila tokom korišćenja, od rezervoara do točka.

Smanjite otisak
Euro 6 motor za FE CNG

Pouzdano, produktivno rešenje.

Motor koristi tehnologiju paljenja pomoću svećice i zahteva samo vertikalni ili horizontalni trokomponentni katalizator za kontrolu izduvnih gasova. Efikasno i pouzdano rešenje.

Volvo FE CNG je dostupan sa 2 × 4 ili 2 × 3 rezervoara za gorivo. Rezervoari za komprimovani gas se nalaze sa obe strane šasije. Radna autonomija pri optimalnim uslovima vožnje može da bude do 400 km ako je reč o lakoj distribuciji, a do 250 km ako je reč o zahtevnom sakupljanju otpada.

Osim novog motora na gas, Volvo FE CNG sadrži i potpuno automatski menjač. Na taj način daje iste nivoe produktivnosti i performansi kao i običan Volvo FE.

Metan je gorivo koje će postati dugoročna održiva alternativa za dizel gorivo. Sada od različitih aktera u društvu zavisi kreiranje pravila i odgovarajućih uslova za pozitivan razvoj.

Isprobajte ga sami

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks će vam rado objasniti karakteristike i prednosti Volvo FE CNG kamiona.