Kamioni

SRBIJA

×
Maksimalno iskoristite gorivo uz Volvo FH.

Maksimalni rezultati

EKONOMIČNA POTROŠNJA GORIVA VOLVO FH KAMIONA

Suština ekonomične potrošnje goriva je u stalnoj kontroli troškova goriva i ekološkog otiska. Ali, pre svega, suština je da se maksimalno iskoristi svaka kap goriva. Ne treba praviti nikakve kompromise po pitanju produktivnosti. Uz Volvo FH imate izbor iz velikog asortimana ponuda da biste prilagodili idealno rešenje. Naše pogonske grupe su projektovane tako da štede gorivo – i isporučuju visoke performanse. Osim toga, ima još dostupnih rešenja za vaš Volvo FH koja su dizajnirana tako da smanje račun za gorivo još više. 

Motori koji isporučuju

Svi naši motori na dizel i gas su precizno projektovani tako da štede gorivo – bez ugrožavanja performansi. Oni nude vrhunske vozne karakteristike koje vam omogućavaju da ostanete u najvišem stepenu prenosa čak i na usponima u cilju održavanja brzine i uštede goriva.

Prilagodite Volvo FH svojim potrebama, a on će dokazati ekonomičnost u potrošnji goriva.

I-See – gledajte kako vam se računi za gorivo smanjuju

I-See je tempomat koji razume vaše rute da bi uštedeo gorivo. Koristi topografske informacije za regulisanje brzine i promene stepena prenosa kamiona u cilju ekonomične potrošnje goriva. 

Više o funkciji I-See 

Idealan prenosni odnos

Pogonska osovina je poslednja karika u lancu ekonomične vožnje. Naša pogonska osovina ima odgovarajući prenosni odnos za dugolinijski transport, pa je savršeno usklađena sa motorom i prenosom. Kakav je rezultat? Manji brojevi obrtaja motora. Udobnija vožnja. I ekonomičniju potrošnju goriva.

Stalna brzina pomoću I-Cruise funkcije

Inteligentna regulacija stalne brzine kretanja. I-Cruise podešava vašu brzinu da bi održavao manju potrošnju goriva. Time se povećava vaša produktivnost održavanjem velike prosečne brzine. Osim toga, vožnja je bezbednija i udobnija.

Lako kotrljanje

Kada se koriste odgovarajući pneumatici koji su pravilno napumpani i na pravilno centriranim točkovima i osovinama, potrošnja goriva može značajno da se smanji. Prema našim studijama širom Evrope, kod dva od tri kamiona osovine i točkovi nisu pravilno centrirani. Uz vrlo mali napor može se puno dobiti.

Dynafleet – pratite svoju ekonomičnu potrošnju goriva

Upoznajte se sa našim inteligentnim sistemom za praćenje voznog parka. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u realnom vremenu i gledajte automatski generisane liste na osnovu ekonomične potrošnje goriva. Zatim ih poredite, uočavajte trendove i sprovodite rentabilne promene za uštedu goriva.

Istražite Dynafleet

Obuka vozača – male promene, velika ušteda

Naš kurs o efikasnoj vožnji vam pomaže da maksimalno iskoristite svaku kap goriva. Ovaj provereni sistematski pristup, deo programa firme Volvo Trucks za razvoj vozača, kreira ekonomične modele vožnje i održivu dugoročnu uštedu i najefikasniji je u kombinaciji sa Dynafleet izveštajima.

Volvo obuka vozača 

MAKSIMALNO ISKORISTITE GORIVO

Zastupnik vam može pomoći da izvučete maksimum iz svake kapi.