Kamioni

Vozne karakteristike do poslednje kapi goriva

Volvo FH16 pogonska grupa

Do 750 KS i masivni obrtni moment su dostupni na komandu. Pa ipak, vožnja je nežna i okretna, čak i kada se je kamion teško natovaren i u teškim uslovima. Pored ove rafinirane snage, Volvo FH16 pogonske grupe će vam pomoći da iskoristite gorivo na najbolji način. Zahvaljujući I-Shift menjaču, sve promene stepena prenosa su savršeno tempirane – automatski. To je tehnologija koja radi za vašu profitabilnost.

Motori

Srce Volvo FH16 pogonskih grupa je naš asortiman motora D16 step D, koji nudi 550, 650 ili 750 KS. I do 3550 Nm čistog obrtnog momenta.

Vozne karakteristike

Bez obzira na izlazni nivo, imaćete pristup impresivnom nivou obrtnog momenta u širokom spektru brzina motora – kriva obrtnog momenta je zaista ravna. Moći ćete da ostanete u visokima stepenima prenosa čak i na usponu i da imate koristi od velike udobnosti tokom vožnje i niske potrošnje goriva.

I-Shift

I-Shift je čitav asortiman automatizovanih menjača koji čini vožnju lakšom, bezbednijom i udobnijom. Nema teške pedale kvačila i ručice čiji otpor treba savladati. Svaka promena stepena prenosa je savršeno sinhronizovana, i to automatski. Asortiman softverskih paketa vam omogućava da prilagodite I-Shift vašim potrebama. Dostupne su funkcije za I-Shift koje omogućavaju vožnju jednom pedalom pri upravljanju teškim terenima i pri prebacivanju između vožnje unapred i unazad. Za Volvo FH16 možete da dobijate i I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa kako biste poboljšali startnost u lošim uslovima i zadržali ekonomičnost u potrošnji goriva. Dodajte opciju ultra-niskih sporohodnih stepena prenosa i stepena prenosa za hod unazad u više brzina i možete da vozite i 0,5–2 km/h sa potpunom kontrolom nad obrtnim momentom motora.

Više o menjaču I-Shift

TREBA VAM SNAGA?

Pomoći ćemo vam da je optimizujete za vaše potrebe.