Kamioni

SRBIJA

×
Šasija za Volvo FL

Opremljen za grad

Šasija za Volvo FL

Građevinski radovi u gradskim uslovima? Distribucija robe do gradskih restorana? Transport otpada? Beskonačno fleksibilna šasija Volvo FL kamiona je konstruisana tako da odgovori na sve izazove. Volvo FL 4×4 sa pogonom na četiri točka se sigurno kreće po svim putevima – i u svim uslovima.

Brz i fleksibilan

Šasija Volvo FL kamiona može da se poruči sa standardnim rasporedom elemenata ili da se specificira u skladu sa bilo kakvim zahtevima i nadgradnjama. Robustna i kruta šasija je ravna i kvadratna, pa se na nju lako postavlja nadgradnja. Na okvir mogu da se montiraju nosači za isporučioce nadgradnji. Osim toga, Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji (VBI) ubrzavaju proces. Tako na najbrži i najekonomičniji način dobijate kamion savršeno prilagođen vašem poslovanju.

Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji

Šasija za Volvo FL omogućava izuzetno lako postavljanje nadgradnje
Asortiman prednjih osovina koje se ne održavaju

Fleksibilna šasija

Lakše postavljanje nadgradnje.

Da bi posao isporučioca nadgradnje bio lakši, na okvir šasije mogu da se montiraju nosači za isporučioce nadgradnji. Kombinacija nosača može dalje da se specificira prema dodatnim zahtevima.

Prednje osovine koje se ne održavaju

U zavisnosti od potrebnog opterećenja u ponudi je čitav asortiman prednjih osovina koje se ne održavaju. Nosivost se kreće od 4,0 do 7,1 tone. Nosivost prednje pogonske osovine za Volvo FL sa pogonom na četiri točka iznosi 5,6 tona.

Osovine koje nose vaš teret

Tri različite pogonske osovine mogu da se poruče u raznim kombinacijama. Kapacitet opterećenja se kreće u opsegu od 8,5 do 11,5 tona.

Brz i lak utovar

Nivelacija vazdušnog oslanjanja može da se reguliše pomoću sistema za elektronsko regulisanje oslanjanja (ECS-a) preko prekidača na instrument tabli ili daljinskom upravljaču. Utovar je brz i efikasan bez obzira na visinu.

Praktična zaštita

Ojačana, sklopiva bočna zaštita od podletanja (SUP) isporučuje se kao fabrički montirana opcija. Konstruisana je u firmi Volvo da bi obezbedila zaštitu i olakšala servisiranje.

Pripremljen za transport zamrznute robe

Brže nabavite Volvo FL za transport zamrznute robe na ulicama. Možemo da ga pripremimo za Frigoblock instalaciju u našoj fabrici.

Odaberite oslanjanje

U zavisnosti od osovinskog opterećenja izaberite vazdušno ili lisnato oslanjanje ili njihovu kombinaciju.

Izaberite točkove

Ako izaberete D5K motor, trebaće vam naplaci od 17,5" ili 19,5". Za teže kamione sa 6-cilindarskim motorima izaberite 19,5" ili 22,5".

Rezervoari za gorivo

U zavisnosti od specifikacije kamiona i posebnih zahteva možete da izaberete rezervoare za gorivo od plastike, čelika ili aluminijuma sa kapacitetima između 80 i 430 litara.

Visina okvira

Postoje dve visine odeljka okvira, od 220 mm i 244 mm, a dostupna je debljina okvira od 5, 6, 7 ili 8 mm, u zavisnosti od modela.

Elektronski sistem za kočenje (EBS)

Volvo FL ima pneumatske kočnice sa ventilirajućim diskovima napred i nazad. Njegov sistem za elektronsku kontrolu kočnica (EBS) obezbeđuje brže i bezbednije kočenje i doprinosi manjem habanju kočnica. Sistem uključuje ABS sistem i sistem zajedničkog kočionog dejstva koji koristi razne kamionske kočnice u cilju ravnomernog kočenja i manjeg habanja pneumatika i kočnica. Prošireni EBS paket uključuje i funkciju zadržavanja kamiona na nagibima.

Fabrički pripremljen za čistač

Volvo FL za čišćenje ulica

Šasija Volvo FL kamiona može fabrički da se pripremi za čišćenje ulica. Zatim premeštamo rezervoare za vazduh, gorivo i AdBlue, kao i kutije za akumulatore i izduvni sistem, kako bi se oslobodio prostor za opremu koja se montira na okvir. Paket sadrži sve delove kamionske specifikacije, pa je savršeno prilagođen svojoj nameni. Dve verzije su dostupne, od 12 i 16 tona.

Počnite sa specificiranjem

Posetite lokalnog zastupnika za Volvo Trucks i on će vam reći sve o opcijama oblika šasije da biste specificirali savršen Volvo FL ili Volvo FL 4×4.