Kamioni

SRBIJA

×
Efikasan na svim putevima i u svim uslovima

Efikasan na svim putevima i u svim uslovima

Volvo FL 4×4

Volvo FL može sada da se poruči sa pogonom na četiri točka. Okretan je i lak za vožnju baš kao 4×2. Ipak, bolja vuča i veći razmak od podloge vam omogućavaju da ga vozite na svim putevima i u svim uslovima. Zbog toga je idealan za razne vrste primene.

Volvo FL 4x4 sideview cab

Bolja vuča

Šljunkoviti putevi puni rupa? Ulice prekrivene snegom? Terenski uslovi? Volvo FL 4×4 obezbeđuje svu potrebnu vuču. Prednja pogonska osovina i nova zadnja pogonska osovina imaju redukciju u glavčinama točkova. Izaberite montiranje jednog pneumatika i čelični branik da biste izašli na kraj sa veoma grubim terenom i nagibima i do 60%. Čak i kada su uslovi zaista teški, treba samo da pritisnete dugme da biste aktivirali niži stepen prenosa razvodnog menjača.

Volvo FL 4x4 lower sideview

Veći razmak od podloge

Volvo FL 4×4 ima XX-High šasiju koja vam daje izvanredan razmak od podloge, što umanjuje rizik od zaglavljivanja ili oštećenja kamiona pri vožnji po teškom terenu. Prednji kraj je udaljen od podloge oko 330 mm. A zadnji 320 mm. To je povećanje od 60 mm, odnosno 100 mm u odnosu na standardni Volvo FL. Izvanredan razmak od podloge vam daje i prilazni ugao od 25 stepeni, što je zaista korisno pri kretanju uz strme uspone ili savladavanju prepreka. Osim toga, čvrsti prednji kraj po potrebi apsorbuje udare.

Prilagođen vašim potrebama

Sve veličine kabina su dostupne za Volvo FL 4x4, čak i kabina za posadu. Možete da odaberete i potpuno automatski menjač sa terenskim režimom. Ili jednostruke terenske pneumatike. Možete da odaberete puno opcija i da od Volvo FL 4×4 kamiona napravite savršen alat.

Ključne specifikacije

  14 tona 16 tona 12 tona
Visina šasije XX-High XX-High XX-High
Opterećenje prednje osovine 5.6 t 5.6 t 5.6 t
Opterećenje pogonske osovine   7.4 t 9.2 t 10.9 t
Motor D8K250 ili D8K280 (Euro 6)
Menjač ZTO1006*
Pogonska osovina RSH1140C
Pneumatici 275-70R22.5", 10R22.5" ili 11R22.5"
Kabina Dnevna kabina, komforna kabina ili kabina za posadu

 

* AL306 (automatski menjač) postoji kao opcija

Spremni da idete bilo gde?

Posetite lokalnog zastupnika za Volvo Trucks i isprobajte sav potencijal Volvo FL 4×4 kamiona.

Karakteristike Volvo FL kamiona

Karakteristike Volvo FL kamiona