Kamioni

Birajte između električnog i dizela

Volvo FL pogonska grupa

Volvo FL vam uvek pruža pristup pravoj snazi za zadatak. Želite da smanjite emisiju CO₂? Pređite na električni pogon nulte emisije iz izduvne cevi za jednostavnu i tihu vožnju. A ako želite da se oslonite na najsavremeniji pogon na dizel, postoji asortiman za vaše potrebe.

Električni pogon

Volvo FL Electric radi sa nultom emisijom izduvnih gasova. Savršen za upotrebu u unutrašnjosti grada kada želite da ispunite najstrože ekološke standarde. Električni motor od 175 KS neprekidne snage i instant obrtni momenat garantuju jednostavnu vožnju. Dvobrzinski menjač omogućava da sve bude glatko i efikasno.

Niska emisija izduvnih gasova i nizak nivo buke

Električna pogonska grupa pruža odlično radno okruženje. Tih rad unutar kabine i kada radite oko kamiona. Nulta emisija izduvnih gasova znači poboljšanje kvaliteta vazduha kada radite oko kamiona u operacijama kao što je sakupljanje otpada.

Domet i punjenje

Prilagođavamo vaš kamion Volvo FL Electric za vaše rute i potrebe. Sa potpuno napunjenim akumulatorom, kamion Volvo FL Electric će vam omogućiti da pređete do 420 km*, ali možemo da ga napravimo da ima još veći domet ako je potrebno. 

* U zavisnosti od uslova kao što su vremenske prilike, otpor vazduha, ukupna masa kamiona i performanse vozača.

Pogon na dizel

Dostupna su 2 5-litarska motora i 2 8-litarska. Svi oni nude brzu reakciju i visoki obrtni momenat na malim brojevima obrta. One su dostupne u nivou proizvodnje od 210 do 280 KS i do 1050 Nm obrtnog momenta. Motori su energetski efikasni i mogu da rade na obnovljiva goriva – sertifikovani su za sintetički dizel (HVO) i biodizel (RME).

Naknadna obrada izduvnih gasova

Dizel motori koriste tehnologiju selektivne katalitičke redukcije (SCR) kako bi bili u skladu sa propisima Euro 6. Dodali smo sistem za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR) sa vodenim hlađenjem u motor i filter za čvrste čestice u dizel gorivu (DPF) koji se automatski regeneriše.

Automatski ili ručni

Za Volvo FL sa dizel motorom, imate izbor između ravnomernog i efikasnog 8-brzinskog automatika, 6-brzinskog automatika koji nudi prenos snage bez prekida ili ručnog menjača sa 6 ili 9 brzina. Možete zaista da prilagodite pogonsku grupu svojim potrebama.

8 brzina za odgovarajući stepen

Automatski menjač od 8 brzina, dizajniran za Volvo FL obezbeđuje da uvek budete u pravoj brzini. Nudi laku promenu stepena prenosa i odličnu efikasnost goriva. Menjač dolazi sa tri režima vožnje i dostupan je u kombinaciji sa 4×2 i 4×4 pogonom.

Izvodi snage za vašu opremu

Naš izvod snage omogućava napajanje opreme za rukovanje teretom, specifičnih priključaka ili nadgradnje. Dostupni su različiti izvodi snage za verzije Volvo FL sa pogonom na dizel i električnim pogonom.


Otkrijte kompletne specifikacije

Imate li pitanja?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.