Kamioni

Specifikacije kabina za Volvo FL

  • Mere kabine
  • Karakteristike kabine

Mere kabine

Dnevna kabina

Dnevna kabina sa udobnim i ergonomskim okruženjem vozača. Unutrašnja visina je 1605 mm.

Kratka kabina za spavanje

Kratka kabina za spavanje sa dodatnim prostorom koji može da bude opremljen krevetom za jednu osobu ili da se koristi kao kancelarijski prostor sa dodatnim odeljcima za odlaganje stvari. Unutrašnja visina je 1605 mm.

Kabina za posadu

Kabina za posadu sa velikim prostorom za nekoliko dodatnih putnika, najviše sedam. Unutrašnja visina je 1605 mm.

Karakteristike kabine

Oslanjanje kabine
Prednji kraj kabine je oslonjen preko gumenih podmetača koji omogućavaju manje vertikalno pomeranje, dok je zadnji kraj oslonjen preko zavojnih opruga i amortizera.

Vozačevo sedište
Postoje tri paketa opreme: Comfort, Standard i Economy. Sva tri podrazumevaju podešavanje po dužini i visini, podešavanje naslona i nagiba prednjeg kraja i integrisane naslone za glavu.

Suvozačevo sedište
Postoje tri paketa opreme: Standard, Economy ili Basic.

Boje kabine
Postoji 300 nepromenljivih varijanti. Mogu da se poruče i dodatne boje.

Volan
Prečnik volana je 460 ili 500 mm, u zavisnosti od kamionske konfiguracije, i može pneumatski da se podešava do željenog položaja.

Krovni poklopac
Kabina može da bude opremljena krovnim poklopcem koji se otvara 50 mm. Krovni poklopac može da bude ručni ili električni.

Grejanje kabine
Postoje dve varijante sistema za grejanje kabine: samo grejač sa ručnom regulacijom ili grejač i klima uređaj sa ručnom regulacijom. Kao opcija postoji i sistem parkirnog grejača od 2 kW.

Unutrašnji prostor za odlaganje stvari
U kabini se nalazi puno praktičnih i pristupačnih odeljaka za odlaganje dokumenata i ličnih stvari. Iznad vetrobranskog stakla postoje dva odeljka za odlaganje stvari sa poklopcem ili mrežom, kao i četiri odeljka po DIN standardu. Kao opcije mogu da se poruče razne kutije za odlaganje stvari i tunelske kutije za odlaganje stvari, podmetač za pisanje i kuke za odeću.

Sirene
Na raspolaganju su dva tipa dodatnih sirena – dve pneumatske sirene na krovu ili jedna električna sirena ispod prednjeg poklopca.

Krevet (komforna kabina)
Krevet može da bude jednodelni ili dvodelni, širine 580 ili 780 mm Kao opcija postoje zaštitna šipka kreveta i detektor dima.

Raskomotite se

Neka vam bude udobno. Isprobajte sedište. Krevet. Zavirite u sve ormane. Nećete verovati koliko su prostrani.

Specifikacije za Volvo FL