Kamioni

Snaga i preciznost

Volvo FM pogonske grupe

Odgovarajuća snaga i kontrola za posao koji obavljate i mesta na koja morate da stignete. Sada možete da prilagodite Volvo FM pogonsku grupu preciznije nego ikada pre. Imaćete snagu da obavljate zadatke bez problema, a mi se staramo da koristite snagu ili energiju na najefikasniji način. Idite mnogo dalje nego što ste uložili goriva. To je profitabilnost.

Motori

Naš asortiman Euro 6 step E motora projektovan je do najsitnijih detalja tako da štedi gorivo ne ugrožavajući performanse. Oni su naši najefikasniji dizel motori do sada i štede gorivo pri svakom pojedinačnom hodu. Opseg D11 obuhvata od 330 KS do 460 KS, dok D13 motori nude 420 KS do 500 KS. Za Volvo FM, dostupni su i motori na gas, kao i potpuno električne opcije – koje nude niske emisije sa izvanrednim performansama i opsegom.

Vozne karakteristike

Bez obzira na to koji motor ćete odabrati za Volvo FM, imaćete pristup impresivnom nivou obrtnog momenta unutar širokog spektra brzina motora. Rezultat su odlične vozne karakteristike i niska potrošnja goriva.

Alternativna goriva

Ako zaista želite da smanjite uticaj na životnu sredinu, možete da odaberete Volvo FM na gas. Radi na gas – biološki tečni prirodni gas (biogas) ili tečni prirodni gas (prirodni gas), što omogućava postizanje potpuno klimatski neutralnog rada. Povrh toga, svi naši dizel-motori mogu da rade na dizel-gorivo ili HVO. Želite da koristite biodizel? Postoje specijalne verzije kamiona Volvo FM koje to omogućavaju.

Više o kamionu Volvo FM na gas

I-Shift

I-Shift je čitav asortiman automatizovanih menjača koji vožnju čine lakšom, bezbednijom i udobnijom. Nema teške pedale kvačila i ručice čiji otpor treba savladati. Svaka promena stepena prenosa je savršeno sinhronizovana, i to automatski. Asortiman softverskih paketa vam omogućava da prilagodite I-Shift vašim potrebama. Postoje funkcije dostupne za I-Shift koje omogućavaju vožnju jednom pedalom u određenim situacijama. Za Volvo FM možete da nabavite i I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa ili I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom.

Više o menjaču I-Shift

Pređite na električni transport

Volvo FM, ali sa još glatkijim iskustvom vožnje i nultom emisijom izduvnih gasova. Volvo FM Electric nudi do 666 KS čiste električne snage i domet do 300 km – što ga čini savršenim za transport od grada do grada.

Više informacija o kamionu Volvo FM Electric

Treba vam snaga?

Zastupnik vam može pomoći da ga prilagodite svojim potrebama.