Kamioni

×

Snaga i preciznost

Volvo FM pogonske grupe

Odgovarajuća snaga i kontrola za posao koji obavljate i mesta na koja morate da stignete. Sada možete da prilagodite Volvo FM pogonsku grupu preciznije nego ikada pre. Imaćete snagu da obavljate zadatke bez problema, a mi se staramo da koristite snagu ili energiju na najefikasniji način. Izvucite mnogo više nego što ste uložili. To se zove profitabilnost.

Motori

Naš asortiman Euro 6 step E motora projektovan je do najsitnijih detalja tako da štedi gorivo ne ugrožavajući performanse. Oni su naši najefikasniji dizel motori do sada i štede gorivo pri svakom pojedinačnom hodu. Opseg D11 obuhvata od 330 KS do 460 KS, dok D13 motori nude 420 KS do 500 KS. Za Volvo FM, dostupni su i motori na gas, kao i potpuno električne opcije – koje nude niske emisije sa izvanrednim performansama i opsegom.

Vozne karakteristike

Bez obzira na to koji motor ćete odabrati za Volvo FM, imaćete pristup impresivnom nivou obrtnog momenta unutar širokog spektra brzina motora. Rezultat su odlične vozne karakteristike i niska potrošnja goriva.

Alternativna goriva

Ako zaista želite da smanjite ekološki otisak, možete da odaberete Volvo FM LNG. Radi na tečni prirodni gas ili tečni biogas, pa možete da radite bez ikakvih fosilnih goriva. Povrh toga, možete da pokrećete sve naše dizel motore na dizel gorivo ili HVO. Želite da koristite biodizel? Postoje specijalne verzije Volvo FM kamiona koji to omogućavaju.

Više o kamionu Volvo FM LNG

I-Shift

I-Shift je čitav asortiman automatizovanih menjača koji čini vožnju lakšom, bezbednijom i udobnijom. Nema teške pedale kvačila i ručice čiji otpor treba savladati. Svaka promena stepena prenosa je savršeno sinhronizovana, i to automatski. Asortiman softverskih paketa vam omogućava da prilagodite I-Shift vašim potrebama. Postoje funkcije dostupne za I-Shift koje omogućavaju vožnju jednom pedalom u određenim situacijama. Za Volvo FM možete da nabavite i I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa ili I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom.

Više o menjaču I-Shift

Pređite na električni transport

Volvo FM, ali sa još glatkijim iskustvom vožnje i nultom emisijom izduvnih gasova. Volvo FM Electric nudi do 666 KS čiste električne snage i domet do 300 km – što ga čini savršenim za transport od grada do grada.

Više informacija o kamionu Volvo FM Electric

Treba vam snaga?

Zastupnik vam može pomoći da ga prilagodite svojim potrebama.