Kamioni

Volvo FM na gas. Regionalni transport ka nula emisija

Ako tražite transportno rešenje za regionalni ili dugolinijski transport koje je 100% klimatski neutralno, Volvo FM na gas je pravi izbor. Ovaj kamion kombinuje istu snagu i vozne karakteristike kao Volvo FM, s tim što se emisije CO₂ mogu smanjiti do 100% kada se koristi biogas.

Do 60 tona

Do 500 KS

Domet do 1000 km

Visoke performanse u skladu sa vašim potrebama

Pogonska grupa na gas pruža iste performanse i nivoe obrtnog momenta kao naši dizel-motori, ali sa manjim emisijama. Odaberite verziju sa snagom motora od 420, 460 ili 500 KS sa najviše 2500 Nm obrtnog momenta. Volvo FM na gas savršen je izbor za regionalni i dugolinijski transport sa do 60 tona ukupne težine.

Obnovljiva energija na gas

Naši teški kamioni na gas mogu se puniti obnovljivim biološkim tečnim prirodnim gasom (biogasom) ili tečnim prirodnim gasom (prirodnim gasom). Motor takođe koristi malu količinu obnovljivog HVO ili dizel-goriva, kao i AdBlue radi naknadne obrade izduvnih gasova. Kada koristite biološki tečni prirodni gas i HVO, možete da smanjite emisije CO2 do 100%*.

* Pokriva emisije iz vozila tokom dugolinijskog transporta, takozvanog „korišćenja od rezervoara do točka“, u poređenju sa kamionom koji koristi evropski standardni dizel.

Pogodan za vašu radnu autonomiju

Izaberite jednu od tri veličine rezervoara da biste optimizovali Volvo FM na gas u skladu sa svojim potrebama. Dobićete domet do 1000 km, što kamion čini pogodnim za dugolinijski transport u okviru sve veće mreže stanica za punjenje biološkim tečnim prirodnim gasom i tečnim prirodnim gasom.

Vozila na gas neće biti od velike pomoći samo životnoj sredini. Pomoći će i našoj firmi tako što će smanjiti njene neposredne i posredne troškove.

DOBIJAJTE VESTI O kamionu Volvo FM na gas

Zastupnik za Volvo Trucks će vas redovno obaveštavati o novinama vezanim za kamione na gas u vašoj zemlji.