Kamioni

×

Volvo FM LNG sa pogonom na gas za regionalni transport

Volvo FM LNG je idealan kamion za regionalni transport. On nudi istu udobnost i performanse na koje ste navikli u vašoj mobilnoj kancelariji – Volvo FM. Ali uz manju emisiju CO2 i sa potencijalom za smanjenje troškova goriva.

Performanse u skladu sa vašim potrebama

Pogonska grupa na gas zasniva se na našoj poznatoj tehnologiji motora koja se koristi kod kamiona Volvo FM. Performanse su pritom iste, ali je emisija CO2 i do 20% manja*. Na raspolaganju su opcije motora snage 420 ili 460 KS, tako da nema potrebe za pravljenjem kompromisa.

Manji troškovi goriva

Volvo FM LNG ima istu ekonomičnu potrošnju goriva kao kamion Volvo FM na dizel gorivo. Međutim, pošto je tečni prirodni gas često jeftiniji, postoji velika mogućnost da troškovi goriva budu manji.

Pogodan za distance koje prelazite

Za teška vozila na gas, radna autonomija je obično kritična. Motori na tečni prirodni gas su efikasni i kombinaciji sa tečnim prirodnim gasom, obezbeđuju radnu autonomiju pogodnu za regionalni transport. Na raspolaganju su vam tri veličine rezervoara da biste prilagodili radnu autonomiju kamiona do 1.000 km.

* To pokriva emisije iz vozila tokom dugolinijskog transporta, takozvanog "od rezervoara do točka", u poređenju sa kamionom koji koristi evropski standardni dizel.

** Stvarna potrošnja goriva i opseg za kamione na tečni prirodni gas (LNG) mogu da se razlikuju u zavisnosti od mnogih faktora, kao što su brzina vožnje, upotreba tempomata, specifikacija i opterećenje vozila, aktuelna topografija, iskustvo vozača, održavanje vozila, vremenski uslovi, pritisak na pumpi za tečni prirodni gas i status temperature.

Vozila na gas neće biti od velike pomoći samo životnoj sredini. Pomoći će i našoj firmi tako što će smanjiti njene neposredne i posredne troškove.

DOBIJAJTE VESTI O VOLVO FM LNG KAMIONIMA

Zastupnik za Volvo Trucks će vas redovno obaveštavati o najnovijim razvojnim rešenjima za kamione na gas u vašoj zemlji.