Kamioni

Ne dozvolite da vas teren zaustavi

Ekstremno pokretni Volvo FMX

Kada blato ili pesak progutaju put, jedini način da izbegnete nevolje je da nastavite dalje. Prednja pogonska osovina sa automatskom kontrolom proklizavanja (ATC) i razmakom od podloge do 300 milimetara vam omogućava da uradite upravo to. U Volvo FMX konfiguraciji 4×4, 6×6, 8×6 i 10×6 ova funkcija automatski uključuje prednju osovinu upravo u trenutku kada vam je potrebna i isključuje je kada vam ne bude potrebna. Postoji ceo asortiman opcija za vaš Volvo FMX da bi vam olakšale život na teškom terenu.

Prednja pogonska osovina

Volvo FMX možete nabaviti sa prednjom pogonskom osovinom u konfiguraciji 4×4, 6×6, 8×6 ili 10×6 da biste se uverili da vas težak teren neće zaustaviti. Prednja pogonska osovina je postavljena tako da kamion ima bolji ugao prilaza. Dizajnirana je da bude jaka i vrlo efikasna. Paralelna šipka je integrisana iza osovine da bi robusno osovinsko kućište bilo najniža tačka vozila, što značajno povećava razmak potpuno natovarenog vozila od podloge.

Zadnje vazdušno oslanjanje

Naše zadnje vazdušno oslanjanje napravljeno za građevinske kamione daje vam razmak od podloge od najmanje 300 milimetara. Opružni nosači, vazdušni jastuci i stabilizatori se nalaze na vrhu pogonske osovine. Kakav je rezultat? Razmak od podloge je kao kod lisnatog oslanjanja, a udobnost i efikasnost kao kod vazdušnog. Optimalan pritisak na svim zadnjim osovinama obezbeđuje bolju vuču. Osim toga, vazdušno oslanjanje manje prenosi vibracije u kamion. Rezultujuća udobnost i veća prosečna brzina znatno povećavaju vašu produktivnost (5–10 km/h prema našim testovima). Osim toga, smanjenje oštećenja usled vibracija povećava vašu radnu efikasnost.

Spreman za put

Pri startovanju uzbrdo, pomoć pri kretanju uzbrdo može da drži kamion u mestu pod uglom dok pogonska grupa podiže obrtni moment. Ako se zaglavite, oslobađanje kamiona njihanjem je I-Shift funkcija koja vam omogućava da njišete kamion napred-nazad tako što ćete davati gas dok se kamion ne oslobodi.

Automatsko čekanje u bilo kom smeru

Zakočite kamion do potpunog zaustavljanja i funkcija automatskog čekanja će ga držati sve dok ne zatražite da se pomeri. To funkcioniše bez obzira na to da li želite da idete napred, nazad, da krenete nizbrdo ili uzbrdo – ili na ravnom terenu.

Sistemi podrške vozaču 

Vožnja jednom pedalom na teškom terenu

I-Shift funkcija terenske kočnice omogućava vam da upravljate teškim terenom pri malim brzinama kontrolišući i gas motora i kočnice točkova i koristeći samo gas. Ne morate da dodirujete papučicu kočnice i možete zaustaviti kamion sa točkom postavljenim na vrhu kamena bez proklizavanja.

I-Shift

Treba da vozite po terenu?

Kontaktirajte zastupnika da biste prilagodili kamion koji vas vodi do kraja.