I-Shift smanjuje zamor i pomaže vam da se fokusirate na put i saobraćaj

Samo vozite

I-Shift čini vožnju bezbednijom i mnogo prijatnijom. Ne postoji teška pedala kvačila. Ne postoji ručica čiji otpor treba savladati. Svaka promena stepena prenosa je savršeno sinhronizovana. Ovaj jednostavan sistem smanjuje zamor i pomaže vam da se fokusirate na put i na saobraćaj oko sebe. Ako želite ručno da menjate stepene prenosa, dugme na ručici menjača vam daje potpunu kontrolu nad svakom promenom stepena prenosa.

I-Shift može da uštedi do 5% goriva

Štedite na gorivu

I-Shift je konstruisan da štedi gorivo – do 5%. Unutrašnji energetski gubici su mali – manji nego kod ručnih menjača. Stvarna razlika je u elektronici. Ako vozite u ekonomičnom režimu, svaki stepen prenosa se menja u tačno određenom trenutku kako bi motor radio u najefikasnijem opsegu broja obrtaja.

I-Shift komunicira sa motorom

Način rada

I-Shift se zasniva na nesinhronizovanom ručnom menjaču, što objašnjava njegovu kompaktnu konstrukciju i male unutrašnje gubitke. Za čaroliju je zaslužna elektronska kontrolna jedinica koja reguliše rad kvačila i promenu stepena prenosa. Uvek vrlo precizno menja stepen prenosa tako što ocenjuje informacije o brzini vozila, težini, nagibu puta i potrebnom obrtnom momentu. Sistem komunicira i sa motorom koji dozvoljava podešavanje broja obrtaja i kočionog dejstva radi maksimalnih performansi.

Softverski paketi za I-Shift – za svaki transportni zadatak

Vaš I-Shift

Možete da prilagodite softverske pakete za I-Shift tako da zadovoljavaju sve vaše zahteve. Bez obzira na to da li vam treba menjač za distribuciju, građevinarstvo ili dugolinijski transport, postoji savršeni paket za vas.

Pronađite lokalnog zastupnika

Donesite pametnu odluku

Da li želite da isprobate I-Shift? Kontaktirajte lokalnog zastupnika za Volvo Trucks i on će vam rado dati ključeve.

Pronađite lokalnog zastupnika