Znamo šta se napolju dešava. Znamo kako izgledaju udesi. Zato obavljamo mnogo dodatnih testova koji nisu zakonski obavezni.

Karl-Juhan Almkvist

Direktor za bezbednost saobraćaja i proizvoda, Volvo Trucks

Unutrašnjost

Volvo FE – bezbedna sedišta

Bezbedna sedišta

U kamionu Volvo FE su vozači dobro zaštićeni. Ojačani podni držači i čitava konstrukcija kabine prošli su sve stroge testove za naše kabine.

Volvo FE – alkoblokada

Alkoblokada

Jasno poručite da alkohol nije dozvoljen u vožnji. Alkoblokada, koja može da se ugradi u fabrici, jasno stavlja do znanja vozačima i kupcima da ozbiljno shvatate bezbednost na putu.

Volvo FE – kabina sa niskim ulazom

Kabina sa niskim ulazom

Kabina sa niskim ulazom olakšava ulazak u kamion i izlazak iz njega, ali to nije sve. Omogućava vam i mnogo bolju vidljivost duž kabine.

Volvo FE – integrisan sigurnosni pojas

Integrisan sigurnosni pojas

Oko polovine svih smrtonosnih kamionskih nesreća moglo bi da se izbegne pomoću sigurnosnog pojasa – setite se toga kada ponovo uđete u kamion. Oni su integrisani sa sedištima u kamionu Volvo FE.

Spoljašnjost

Volvo FE – sistemi zaštite od podletanja

Sistemi zaštite od podletanja

Integrisani spreda, otpozadi i sa strane – štite druge učesnike u saobraćaju u slučaju sudara. Ovaj sistem sprečava da se manja vozila zaglave ispod kamiona.

Volvo FE – osvetljenje

Osvetljenje

Sklop prednjih svetala nudi inteligentno osvetljenje i kompaktno pakovanje. Prednja poziciona svetla i dnevna svetla za vožnju su integrisana. Kamion uvek vide drugi učesnici u saobraćaju. 

Volvo FE – vidljivost u svim pravcima

Vidljivost u svim pravcima

To je najbitnije za bezbedno rukovanje u gradskim oblastima. Volvo FE ima savršen komplet retrovizora, veliko vetrobransko staklo sa niskom donjom ivicom i dodatne prozore u vratima. Tako možete da vidite šta se dešava oko kamiona.

Volvo FE – sistemi aktivne bezbednosti

Sistemi aktivne bezbednosti

Vaš kamion vam pomaže. Pregledajte koje sisteme aktivne bezbednosti nudi firma Volvo Trucks. 

Volvo FE – razgovor o bezbednosti

Kako bi bilo?

Naš direktor za bezbednost saobraćaja i proizvoda otkriva tajne naših sistema aktivne bezbednosti i način njihovog rada.

Pronađite lokalnog zastupnika

Uverite se u bezbednost iz prve ruke

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks može da vam pokaže sve izvanredne bezbednosne karakteristike i da odgovori na sva vaša pitanja o bezbednosti. 

Pronađite lokalnog zastupnika