Precizan instrument Volvo FH kamiona

Precizan instrument

Zbog šasije je Volvo FH precizan alat na putu. Volvo dinamičko upravljanje takođe može da se poruči za kamione sa dvostrukom prednjom osovinom, što znatno smanjuje naprezanje vrata, leđa i ramena vozača. Da biste bili produktivniji i fleksibilniji, takođe smo povećali nosivost dvostruke prednje osovine sa 18 na 20 tona. Ako vam treba maksimalan razmak od tla, vazdušno oslanjanje GRAS-G2 sada može da se poruči za Volvo FH.

Lakša nego pre – šasija Volvo FH kamiona

Što lakše, to bolje

Volvo FH može po potrebi da se optimizuje u cilju male mase praznog vozila. Postoji opcija 6×2 sa gurajućom osovinom i lakom jednostrukom pogonskom osovinom. Laka osovina tegljača 4×2 u kombinaciji sa lakim zadnjim oslanjanjem daje referentnu masu od 7250 kg – uključujući 405 l goriva u rezervoaru.

Volvo šasija ima novi uređaj za podizanje dvostruke osovine

Uređaj za podizanje dvostruke osovine

Volvo FH sada može da se poruči sa potpuno novim uređajem za podizanje dvostruke osovine, revolucionarnom karakteristikom koja omogućava isključivanje i podizanje zadnje pogonske osovine kada je kamion prazan. Baš kao kod kamiona sa pratećom osovinom, ovim se značajno smanjuju poluprečnik zaokretanja i potrošnja goriva.

Više o uređaju za podizanje dvostruke osovine
Petoosovinski kamion – pravo iz fabrike

Petoosovinski kamion – pravo iz fabrike

Transportujete težak teret? Možete da dobijete petoosovinski kamion direktno iz fabrike. Brže ćete ga dobiti. Nećete morati da platite prepravku. I dobićete kamion sa odobrenjem tipa za kompletno vozilo. Osim toga, dobićete kompletnu Volvo garanciju i postprodajnu podršku, čime ćete dugoročno smanjiti radne troškove.

Saznajte više o našoj konfiguraciji 10×4
Mogućnosti postavljanje nadgradnje su takve da je vaš Volvo FH spreman za sve vrste primene

Više opcija, brža nadgradnja

Specifikacije imaju brojne opcije, pa Volvo FH može brzo i lako da se pripremi za svaku primenu, uključujući izmenljive nadgradnje. Novi elektronski modul za isporučioce nadgradnje je lak za priključivanje, a Volvo uputstva za isporučioce nadgradnje omogućavaju mrežni pristup svim potrebnim tehničkim crtežima i dijagramima električne instalacije.

Pogledajte Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji

Novi oblik šasije

Šasija Volvo FH tegljača

Šasija tegljača

1. Dvostruki akumulatori
Opcionalna dvostruka akumulatorska instalacija nudi veći kapacitet napajanja tamo gde je to potrebno.

2. Kutija za akumulator (BBOX-EF)
Opcionalno se postavlja pozadi unutar okvira šasije.

3. Rezervoar za AdBlue
Može da se montira na vrh okvira, iza kabine, da bi se povećao kapacitet goriva (ADTP-BC).

4. Modulator za proizvodnju vazduha
Postavlja se unutar okvira šasije da bi se povećao prostor za opremu koja se montira na šasiju, npr. rezervoare za gorivo.

Šasija kamiona

Šasija kamiona

1. Slobodan prostor na okviru
Oprema na šasiji može da se pomeri unazad da bi se dobio prostor za stope dizalice ili drugu opremu. (FAA10 – oko 500 mm; FAA20 – oko 600 mm)

2. Niz otvora na okviru za isporučioca nadgradnje
Gornji niz otvora je predviđen za isporučioca nadgradnje. Svi nosači imaju pomerene ose i odstojnik od 8 mm. Ne postoje zakivci.

3. Priprema za dizalicu
Ploče za dizalicu mogu fabrički da se montiraju na šasiju.

4. Zadnje vazdušno oslanjanje i kratak zadnji kraj: Zadnji prepust može da se skrati zato što je prednja stabilizaciona poluga redizajnirana, što olakšava građevinsku primenu, postavljanje asfalta i korišćenje izmenljive nadgradnje.

Pronađite lokalnog zastupnika

Ako vam se sviđa, provozajte ga

Sedite za volan da biste se stvarno uverili u dinamičnost nove šasije jer je to jedini način. Lokalni zastupnik za Volvo Trucks će vam dati ključeve.

Pronađite lokalnog zastupnika