Kamion poznaje nagibe na putu kojim se kreće, pa može da reguliše rad motora i I-Shift menjača i maksimalno iskoristi kinetičku energiju kamiona, kao i da uštedi gorivo i smanji emisiju CO2.

Anders Erikson

Razvojni inženjer za I-See, Volvo Trucks

Video o načinu rada I-See funkcije

I-See štedi gorivo

Pogledajte koliko I-See može da vam uštedi.

Način rada

Prilikom približavanja uzbrdici, kamion preuzima podatke sa komercijalne topografske mape visoke rezolucije kojoj pristupa preko mreže. Informacije se potom koriste u šest različitih koraka da bi se maksimalno iskoristila kinetička energija kamiona i smanjila potrošnja goriva do 5%. Ako put nije pokriven mapom ili dođe do prekida veze sa serverom, kamion se vraća na režim rada sa deljenom bazom podataka.

Iskusni vozači to već rade. Međutim, ako vozite kamion osam sati, nije verovatno da ćete to raditi na potpuno isti način. Kada koristite I-See za kretanje po uzbrdicama, možete da se koncentrišete na druge aspekte vožnje.

„Oblak“ za I-See funkciju Volvo FH kamiona

Uvek sa podrškom i uvek u pokretu

Nova I-See funkcija je poboljšana. Baš kao i ranije, koristi topografske podatke da bi optimizovala brzinu i promenu stepena prenosa. Nova I-See funkcija prvo koristi podatke sa komercijalne topografske mape visoke rezolucije, a zatim podatke drugih I-See korisnika koji su uskladišteni u „oblaku“. Ako se veza prekine, sistem koristi lokalno uskladištene podatke.

Tako uvek možete da koristite topografske podatke da biste lakše vozili, a sistem se automatski ažurira pa ne morate da idete u radionicu. 

Pronađite lokalnog zastupnika

Da li želite još da uštedite?

Posetite lokalnog zastupnika za Volvo Trucks da biste videli sve naše funkcije i usluge za uštedu goriva.

Pronađite lokalnog zastupnika