Suština ekonomične potrošnje goriva je u stalnoj kontroli troškova goriva i ekološkog otiska. Ali, pre svega, suština je da se maksimalno iskoristi svaka kap goriva. Ne treba praviti nikakve kompromise po pitanju produktivnosti. Kamion sa dobrim voznim karakteristikama koji održava brzinu i štedi gorivo predstavlja vaše najefikasnije rešenje. Imamo najširi asortiman proizvoda do sada kako biste mogli da pronađete takvo rešenje.

Ekonomična potrošnja goriva D13 motora

Efikasan asortiman motora

Naš asortiman D13 Euro 6 Step D motora je projektovan do najsitnijih detalja da bi štedeo gorivo – ne ugrožavajući performanse. Svi naši motori imaju vrhunske vozne karakteristike koje vam omogućavaju da ostanete u najvišem stepenu prenosa čak i na usponima u cilju održavanja brzine i uštede goriva.

Upoznajte se sa našim motorima
I-Save

Ekonomičniji dugolinijski transport kamionom sa I-Save opremom

Postojećem asortimanu dodali smo I-Save pogonske grupe za dugolinijski transport. Njih, na primer, čine D13TC motori od 460 ili 500 KS, pogonske osovine za ekonomičnu potrošnju goriva i funkcije menjača. Mogu da smanje troškove goriva do 7%* kada se kombinuju sa paketom za dugolinijsku potrošnju goriva.

 

* D13TC Euro 6 Step D sa paketom za dugolinijsku potrošnju goriva (I-Save) u poređenju sa D13 eSCR Euro 6 Step D motorom. Stvarna ekonomična potrošnja goriva zavisi od mnogo faktora, odnosno od korišćenja regulacije stalne brzine kretanja, stvarne topografije, vozačevog iskustva i vremenskih uslova.

I-See – gledajte kako vam se računi za gorivo smanjuju

Na kojoj ruti se troši najmanje goriva? I-See koristi topografske informacije za regulisanje brzine i promene stepena prenosa kamiona u cilju optimalne potrošnje goriva. Korišćenjem kinetičke energije kamiona, sistem može da smanji potrošnju goriva do 5%. U cilju najboljih rezultata I-See koristi mapirane podatke na bazi tehnologije „oblaka“.

Prenosni odnos pogonske osovine.

Idealan prenosni odnos

Pogonska osovina je poslednja karika u lancu ekonomične vožnje. Naša pogonska osovina ima odgovarajući prenosni odnos za dugolinijski transport, pa je savršeno usklađena sa našim D13 motorom i I-Shift menjačem sa dvostrukim kvačilom. Rezultat? Manji brojevi obrtaja motora. Udobnija vožnja. Ekonomičnija potrošnja goriva.

I-Cruise

Stalna brzina pomoću I-Cruise funkcije

Inteligentna regulacija stalne brzine kretanja. I-Cruise podešava vašu brzinu da bi održavao manju potrošnju goriva. Time se povećava vaša produktivnost održavanjem velike prosečne brzine. Osim toga, vožnja je bezbednija i udobnija.

Lako kotrljanje

Kada se koriste odgovarajući pneumatici koji su pravilno napumpani i na pravilno centriranim točkovima i osovinama, potrošnja goriva može značajno da se smanji. Prema našim studijama širom Evrope, kod dva od tri kamiona osovine i točkovi nisu pravilno centrirani. Uz vrlo mali napor može se puno dobiti.

Saveti za gorivo – održiva ušteda goriva

Stalno se trudite da postignete ciljnu potrošnju goriva. I videćete kako se ona smanjuje, a vi postajete efikasniji. Kada koristite uslugu „Saveti za gorivo“, imate ličnog instruktora za gorivo. On redovno analizira vaše rezultate i daje vam stručne savete, pa brzo počinjete da štedite gorivo i postajete sve bolji iz godine u godinu.

Uštedite gorivo koristeći Dynafleet

Otkrijte potencijalnu uštedu goriva na osnovu podataka

Dynafleet i obuka vozača mogu zajedno da vam uštede do 7% goriva.

Dynafleet – pratite svoju ekonomičnu potrošnju goriva

Upoznajte se sa našim inteligentnim sistemom za praćenje voznog parka. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u realnom vremenu i gledajte automatski generisane liste na osnovu ekonomične potrošnje goriva. Zatim ih poredite, uočavajte trendove i sprovodite rentabilne promene za uštedu goriva.

Obuka vozača – male promene, velika ušteda

Naš kurs o efikasnoj vožnji vam pomaže da maksimalno iskoristite svaku kap goriva. Ovaj provereni sistematski pristup, deo programa firme Volvo Trucks za razvoj vozača, kreira ekonomične modele vožnje i održivu dugoročnu uštedu i najefikasniji je u kombinaciji sa Dynafleet izveštajima.

Komplet usmerivača vazduha

Komplet usmerivača vazduha može da poveća vašu ekonomičnost do 8%. On smanjuje turbulenciju i otpor vazduha i usmerava vetar dalje od prikolice.  Osim uštede goriva i novca, manje emituje CO2, što je odlično za životnu sredinu.

Pronađite lokalnog zastupnika

Počnite da štedite na pravi način

Pravilan početak ima ključnu ulogu kod ekonomične potrošnje goriva. Vaš prodavac je stručnjak za uštedu goriva. Zamolite ga da vam pomogne.

Pronađite lokalnog zastupnika