Vrhunski dugolinijski kamion

Volvo FH sa I-Save opremom je idealno rešenje za manju potrošnju goriva tokom dugolinijskog transporta – bez ugrožavanja voznih karakteristika.
Što dalje vozite, to više možete da uštedite u cilju rentabilnijeg poslovanja.

Manji troškovi goriva do 7%

Manji troškovi goriva do 7%

Vrlo efikasan D13TC motor i funkcije za uštedu goriva kao što je
I-See funkcija na bazi mape omogućavaju Volvo FH kamionu sa I-Save opremom da smanjuje troškove goriva do 7%* tokom dugolinijskog transporta.

* D13TC Euro 6 Step D sa paketom za dugolinijsku potrošnju goriva (I-Save) u poređenju sa D13 eSCR Euro 6 Step D motorom. Stvarna ekonomična potrošnja goriva zavisi od mnogo faktora, odnosno od korišćenja regulacije stalne brzine kretanja, stvarne topografije, vozačevog iskustva i vremenskih uslova.

Znatno veća produktivnost

Znatno veća produktivnost

Snažan D13TC motor proizvodi za 300 Nm veći obrtni moment na malim brojevima obrtaja. To znači da manje ubrzavate i trošite gorivo kada održavate brzinu na autoputevima. U kombinaciji sa I-See funkcijom, motor savladava uzbrdice i uspone u višem stepenu prenosa, čime štedi gorivo i održava brzinu. Osim toga, dodatni obrtni moment omogućava veću prosečnu brzinu, što je posebno uočljivo pri kretanju po uzbrdici.

Lakša vožnja

Lakša vožnja

Volvo FH sa I-Save opremom vam omogućava da vozite na manjim brojevima obrtaja motora u višem stepenu prenosa duže vreme, zbog čega je vožnja lakša i tiša. Vozače takođe može da raduje brže reagovanje motora u pogledu zahtevanog obrtnog momenta, što vožnju ovim kamionom čini još uzbudljivijom.

Ovo je Volvo FH sa I-Save opremom

Ovo je Volvo FH sa I-Save opremom

Volvo FH sa I-Save opremom ima vrlo efikasan D13TC motor i sveobuhvatan paket za dugolinijsku potrošnju goriva. Svaka funkcija kamiona sa I-Save opremom je osmišljena, testirana i proverena radi uštede goriva pri dugolinijskom transportu.

Paket za dugolinijsku potrošnju goriva čine poboljšana I-See funkcija na bazi mape, I-Shift sa softverom optimizovanim za dugolinijski transport, I-Cruise i I-Roll, nove pogonske osovine za ekonomičnu potrošnju goriva, isključivanje motora na praznom hodu i pumpa servo upravljača sa promenljivom radnom zapreminom.

Volvo D13TC motor – snažan, a ekonomičan

Volvo D13TC motor – snažan, a ekonomičan

D13TC je naš najekonomičniji motor do sada. Izlazna snaga može da bude 460 i 500 KS, a klipovi sa patentiranom talasastom unutrašnjošću poboljšavaju sagorevanje i povećavaju efikasnost. Turbo Compound tehnologija omogućava D13TC motoru da maksimalno koristi raspoloživu energiju u svakoj fazi i da povećava efikasnost u celom opsegu broja obrtaja motora, pri čemu su najbolji rezultati u opsegu 900–1400 o/min.

Asortiman Volvo motora
Poboljšana I-See funkcija na bazi mape

Poboljšana I-See funkcija na bazi mape

I-See funkcija poznaje put ispred sebe, pa na najbolji način koristi kinetičku energiju kamiona pri vožnji po brdovitom terenu. Vodi računa o stepenu prenosa, ubrzanju i motornoj kočnici pri aktiviranoj I-Cruise funkciji. I-See funkcija ima novu mapu visoke rezolucije u cilju tačnijeg topografskog pozicioniranja.

Pročitajte više
Poboljšan I-Shift menjač za dugolinijski transport

Poboljšan I-Shift menjač za dugolinijski transport

Posebno osmišljen za efikasnu vožnju autoputem, I-Shift sa softverom optimizovanim za dugolinijski transport štedi gorivo. Kada vozite u ekonomičnom režimu, svaki stepen prenosa se menja u tačno određenom trenutku kako bi motor radio u najefikasnijem opsegu broja obrtaja.

Pročitajte više
I-Cruise i I-Roll

I-Cruise i I-Roll

I-Cruise funkcija održava brzinu tako što je podešava u cilju manje potrošnje goriva. Osim toga, održava veliku prosečnu brzinu radi znatno veće produktivnosti, pri čemu doprinosi bezbednijoj, lakšoj vožnji. Pri vožnji nizbrdo; I-Roll funkcija automatski isključuje motor da bi kamion koristio svoju količinu kretanja, a ne gorivo.

Pročitajte više
Isprobajte Volvo FH sa I-Save opremom

Isprobajte Volvo FH sa I-Save opremom

Proverite šta možete da postignete uz pomoć novog Volvo FH kamiona sa I-Save opremom – štedeći gorivo uz iste vozne karakteristike.

Pronađite lokalnog zastupnika
Dodatni saveti za uštedu goriva

Dodatni saveti za uštedu goriva

Pogledajte šta pišu i misle stručnjaci

Razgovarajte sa stručnjakom