ODRŽAVAJTE BRZINU. ŠTEDITE GORIVO.

Održavanje brzine uz uštedu goriva. Teško je uspostaviti ravnotežu. Shvatamo koliko vam je teško da svakodnevno isporučujete robu na vreme i istovremeno kontrolišete troškove. Zato smo razvili jedinstvenu pogonsku grupu koja pruža bolje performanse. I ekonomičniju potrošnju goriva.

Vaša rentabilnost je naša ideja vodilja. Kada povećate prosečnu brzinu, postižete veću produktivnost. Što važi i za vaše kupce. Istovremeno štedite gorivo i smanjujete svoj ekološki uticaj.

Zvuči lako? Pročitajte više o tome.

Vozač kamiona u kabini

Zakaži mi probnu vožnju odmah

GLAVNE KARAKTERISTIKE USLUGE ZA PERFORMANSE I GORIVO

I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom

I-SHIFT SA DVOSTRUKIM KVAČILOM – JEDINSTVENI MENJAČ

Dva menjača u jednom. Bez ikakvog prekida toka snage ili obrtnog momenta. Veća prosečna brzina. A manja potrošnja goriva.

Naš jedinstveni I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom obezbeđuje najlakšu i najudobniju vožnju do sada. Neprimetna promena stepena prenosa poboljšava kamionske performanse. Osim toga, snaga se prenosi bez prekida, što menja vaš način vožnje i povećava produktivnost.

I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom i sporohodnim stepenima prenosa

LAKŠE STARTOVANJE POMOĆU SPOROHODNIH STEPENI PRENOSA

I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa. Razvijen za teške transportne i građevinske zadatke. Brži prenosni odnos pogonskih osovina vam omogućava da održavate stalnu brzinu kretanja pri mnogo manjim brojevima obrtaja motora. A pri manjim brojevima obrtaja motora štedite gorivo. Mnogo lakše polazite iz mirovanja kada transportujete težak teret. Čak i u ekstremnim uslovima pri masi od 325 tona.

Volvo D13 Euro 6 motor izbliza

VEĆA SNAGA. MANJE GORIVA.

Efikasniji nego ikada pre. Savršena ravnoteža voznih karakteristika i ekonomičnosti.

Našu novu integrisanu pogonsku grupu čine unapređeni Euro 6 motor i jedinstveni Volvo I-Shift menjač. Odnos kompresije je povećan na D13 motorima od 420 i 460 KS. Ugrađen je i novi, optimizovani turbokompresor na D13 motore od 500 i 540 KS.

Motor i menjač su poboljšani na više načina. Performanse su značajno bolje, a potrošnja značajno manja.

Pogonska osovina Volvo FH kamiona

ODGOVARAJUĆI PRENOSNI ODNOS

Šta smatramo odgovarajućim prenosnim odnosom? Pa, suština je u pogonskim osovinama. One su poslednja karika u efikasnom lancu za prenos snage od kamionskog motora do točkova.

Naša pogonska osovina ima odgovarajući prenosni odnos za dugolinijski transport, pa je savršeno usklađena sa našim D13 motorom i I-Shift menjačem sa dvostrukim kvačilom. Rezultat? Manji brojevi obrtaja motora. Udobnija vožnja. Ekonomičnija potrošnja goriva.

Vozač sa Volvo FH kamionom

LJUDSKI FAKTOR

Podrazumeva se da nova tehnologija obezbeđuje ekonomičnu potrošnju goriva i bezbednost. Međutim, jedan faktor je najbitniji. Vozač.

Cilj naših kurseva je da vozači voze bolje. Bezbednije. Efikasnije. Naš kurs za razvoj vozača i ekonomičniju potrošnju goriva fokusira se baš na to. To je rentabilna investicija za svaku transportnu firmu.

Kombinacija ove obuke i Dynafleet usluge za gorivo i životnu sredinu predstavlja pozitivan korak ka rentabilnijoj budućnosti. Za vas. I vaše poslovanje.

Srebrni Volvo FH 540 u sumraku

I-CRUISE ODRŽAVA BRZINU

Inteligentna regulacija stalne brzine kretanja. I-Cruise podešava vašu brzinu da bi održavao manju potrošnju goriva. Time se povećava vaša produktivnost održavanjem velike prosečne brzine. Osim toga, vožnja je bezbednija i udobnija.

Srebrni Volvo FH 540 na uzbrdici

PAMTI SVE PUTEVE

Na kojoj ruti se troši najmanje goriva? I-See pamti sve uzbrdice i nizbrdice i skladišti ih u centralnu bazu podataka. Da bi ih besplatno koristili drugi kamioni. Ove informacije pomažu kamionu da automatski reaguje na nagibe da bi izbegao nepotrebne promene stepena prenosa. Nisu potrebne mape ili GPS.

Ako imate I-Cruise i I-See, stalno ćete štedeti gorivo.

Pogled izbliza na ventil za pumpanje pneumatika

PROVERITE PRITISAK

Pritisak u pneumaticima. Lako je potceniti uticaj ovog faktora na rentabilnost. Kada su točkovi i osovine pravilno centrirani, pravilan pritisak u pneumaticima može značajno da uštedi gorivo i novac na duži rok.

Ikona za isključivanje motora Volvo kamiona

ISKLJUČITE POTROŠAČE I UŠTEDITE GORIVO

Male promene mogu da naprave veliku razliku. Komponente koje pogoni motor troše gorivo kada rade. Vazdušni kompresori. Pumpa servo upravljača. Pa, čak i motor. Ako ih isključite kada vam ne trebaju, štedite gorivo. I novac.

Energetski efikasan pneumatik firme Volvo Trucks

Energetski efikasni pneumatici

Naši pneumatici vam pomažu da iskoristite kamion na najbolji način. Pneumatici 315/70 R22.5 su, na primer, posebno projektovani za dugolinijski transport. Oni štede gorivo u skladu sa vašim zadacima.

Komplet usmerivača firme Volvo Trucks smanjuje otpor vazduha

KOMPLET USMERIVAČA VAZDUHA SMANJUJE OTPOR VAZDUHA

Glatka nadgradnja smanjuje potrošnju goriva. Uz pomoć testova u aerotunelu fino smo podesili usmerivače vazduha. Kakav je rezultat? Znatno manja potrošnja goriva.

Uređaj za podizanje dvostruke osovine firme Volvo Trucks

PODIGNITE POGONSKU OSOVINU

Manji poluprečnik zaokretanja. Maksimalna vuča. Manja potrošnja goriva. Uređaj za podizanje dvostruke osovine je jedinstvena karakteristika za 6x4 ili 8x4 konfiguracije. Na jednom vozilu dobijate vuču i nosivost kao kod pogona na četiri točka i vozne karakteristike i efikasnost kao kod pogona na dva točka.

Kada istovarite kamion, treba samo da pritisnete dugme da biste isključili i podigli osovinu. Čim se kamion ponovo natovari, pogonska osovina se automatski spušta i uključuje. Time se obezbeđuju maksimalna vuča i vozne karakteristike.

Osim toga, ako isključite pogonsku osovinu onda kada vam ne treba, možete da smanjite potrošnju goriva do 4%.

Ikona za novo planiranje servisiranja firme Volvo Trucks

BEZ NEPLANIRANIH ZASTOJA

Naše obećanje: Maksimalna radna efikasnost. Pomoću naše revolucionarne usluge za planiranje servisiranja, vaš kamion je daljinski povezan sa radionicom. Tačnim preventivnim održavanjem štedi se gorivo. A kamion održava u voznom stanju.

Aplikacija za Dynafleet uslugu za gorivo i životnu sredinu firme Volvo Trucks

UŠTEDITE GORIVO KORISTEĆI DYNAFLEET

Koliko zaista možete da budete ekonomični? Dynafleet usluga za gorivo i životnu sredinu vam omogućava da precizno pratite učinak svojih kamiona i vozača.

Ocene ekonomične potrošnje goriva pomažu vozaču da poboljša performanse. I poveća vašu dobit.

Softverski paketi za I-Shift firme Volvo Trucks

KAKAV I-SHIFT ŽELITE?

Pustite da I-Shift radi za vas. U ponudi je čitav asortiman softverskih paketa koji odgovaraju vašim uslovima vožnje. Long Haul & Fuel Economy optimizuje stalne brzine kretanja. Zato je vožnja autoputem efikasna.

Princip koncepcije goriva i performansi

Način rada

Istražite tehničke karakteristike koje su omogućile vratolomiju sa paraglajderom. Suština je u održavanju velike prosečne brzine pomoću jedinstvene pogonske grupe koja obezbeđuje performanse bez prekida – i uz manju potrošnju goriva.

Detaljne priče

Kako I-Shift sa dvostrukim kvačilom pomaže italijanskoj transportnoj firmi Sartori da uštedi gorivo na zahtevnim planinskim rutama

U brdovitim predelima na severu Italije, porodičnoj transportnoj firmi Sartori Trasporti trebaju vozila sa vrhunskim performansama i malom potrošnjom goriva. Možda je Volvo FH sa I-Shift menjačem sa dvostrukim kvačilom idealno rešenje za njih....

Opstanak naše firme zavisi od male potrošnje goriva, kvalifikovanih vozača i kamiona vrhunskih performansi

Obuka vozača, specijalne stimulativne mere i ulaganje u najnovije kamione i tehnologiju pomogli su poljskoj transportnoj firmi Jastim da smanji potrošnju goriva na vrednost koja je ranije delovala kao nemoguć cilj....