Volvo FH. Ali sa 20% manje CO2

Kamion za težak regionalni i dugolinijski transport. Vozite ga i koristite isto kao onaj poznati Volvo FH. Ali uz manji ekološki otisak i potencijalno manje troškove goriva. I uz iste vozne karakteristike ili produktivnost.

Euro 6 Step C ● 420 KS/2.100 Nm ili 460 KS/2.300 Nm ● I-Shift ● Tegljač ili kamion ● 4×2, 6×2 ili 6×4 ● Radna autonomija do 1.000 km 

Pet glavnih razloga zbog kojih treba odabrati Volvo FH LNG

Nijedan drugi kamion na tržištu nije kao ovaj. Proverite zašto je jedinstven i zašto je izvanredan izbor za vaše poslovanje i životnu sredinu. 

Vožnja i performanse kao sa dizel gorivom

Vožnja i performanse kao sa dizel gorivom

Pogonska grupa naših novih kamiona na gas zasniva se na našoj poznatoj tehnologiji motora. Niko drugi ne nudi ništa slično tome. Performanse su iste – ali je emisija CO2 manja za 20%*. Novi Volvo FH LNG na gas vozite i koristite isto kao onaj poznati Volvo FH. 

Proverite specifikacije
Manji troškovi goriva

Manji troškovi goriva

Novi kamioni na gas firme Volvo imaju istu ekonomičnu potrošnju goriva kao njeni odgovarajući kamioni na dizel gorivo. Međutim, pošto je tečni prirodni gas često jeftiniji, postoji velika mogućnost da troškovi goriva budu manji.

Manji ekološki otisak

Manji ekološki otisak

Isti transporti istom brzinom. Ali sa emisijom CO2 manjom za 20%*. Ako imate velike ekološke ciljeve, bićete u prednosti kada koristite Volvo FH LNG na gas. Ako su vam ciljevi još veći, možete da koristite bio-LNG da bi vam emisija bila manja za 100%*. To je veliki korak ka nultoj emisiji CO2

Odmah izračunajte svoj ekološki otisak
Naš novi motor na gas

Solidno rešenje

Motor je žila kucavica svakog kamiona. Novi motor na gas se zasniva na našem savremenom D13K motoru. Mi smo ga, međutim, još više poboljšali pomoću inovativnih rešenja za rad na gas. Kakav je rezultat? Novi G13C motor ima istu efikasnost kao dizel motor. Kao i iste servisne intervale, pouzdanost i performanse. 

Jedinstveno rešenje

Jedinstveno rešenje

Da li kupci zahtevaju od vas održivi transport? Dobro. Volvo FH LNG vam odmah nudi smanjenje emisije CO2 za 20%*. Pri čemu ne morate da žrtvujete korisnu nosivost ili produktivnost. A time ni konkurentnost. 

* To se odnosi na emisiju izduvnih gasova iz vozila tokom korišćenja, od rezervoara do točka. 

Domeniko Monđe, generalni direktor firme Monge & C Spa

Vozila na gas neće biti od velike pomoći samo životnoj sredini. Pomoći će i našoj firmi tako što će smanjiti njene neposredne i posredne troškove.

Domeniko Monđe

Generalni direktor firme Monge & C Spa otkriva svoje velike planove za budućnost.

Tobijas Bergman, menadžer proizvodnog programa u firmi Volvo Trucks

Društvo zahteva čistija alternativna goriva. Tečni prirodni gas ima potencijal i kao trenutno i kao dugoročno rešenje sa znatno manjim klimatskim uticajem.

Tobijas Bergman

Menadžer proizvodnog programa u firmi Volvo Trucks o novim kamionima na gas.

Ka nultoj emisiji izduvnih gasova

Energetska efikasnost i alternativna goriva su najbitnija za našu strategiju za pronalaženje održivih transportnih rešenja. Novi Volvo FH LNG na gas vam odmah nudi smanjenje emisije CO2 za 20%*. A mogućnost rada na bio-LNG predstavlja potencijalno smanjenje za 100%. Ovaj kamion nudi dugoročne mogućnosti za prelazak na obnovljiva goriva – u cilju manje zavisnosti od fosilnih energetskih izvora. 

Sve su ovo važni koraci ka našoj viziji nulte emisije CO2 i održivog transporta, što je u interesu i životne sredine i vašeg poslovanja.

 

* To se odnosi na emisiju izduvnih gasova iz vozila tokom korišćenja, od rezervoara do točka. 

Pronađite lokalnog zastupnika

Pratite razvoj kamiona Volvo FH LNG na gas

Zastupnik za Volvo Trucks će vas redovno obaveštavati o najnovijim razvojnim rešenjima za kamione za gas u vašoj zemlji.

Pronađite lokalnog zastupnika