Volvo FH sa prikolicom i podignutom dvostrukom osovinom na šljunkovitom putu

Optimalan režim vožnje

Uređaj za podizanje dvostruke osovine je idealno rešenje ako vozite natovaren kamion u jednom smeru, a prazan u drugom. Kada istovarite kamion, treba samo da pritisnete dugme na instrument tabli da biste isključili i podigli pogonsku osovinu. Čim natovarite kamion, pogonska osovina se automatski spušta i ponovo uključuje u cilju maksimalne vuče i voznih karakteristika. Za ceo postupak vam treba samo oko 15 sekundi, što znači da ne gubite dragoceno vreme.

Podignuta dvostruka osovina izbliza

Uštedite do 4% goriva

Pogonske osovine izazivaju trenje i otpor kotrljanja, što povećava potrebnu količinu goriva. Ako isključite i podignete osovinu onda kada vam ne treba, možete da smanjite potrošnju goriva do 4% jer se vraćate sa podignutom osovinom. Tako znatno povećavate dobit.

Podignuta dvostruka osovina na šljunkovitom putu

Veća upravljivost

Kada je osovina podignuta, kamion se ponaša slično kao 4×2 ili 6×2, što omogućava manji poluprečnik zaokretanja i znatno bolju upravljivost. Na primer, 6×4 sa osovinskim razmakom od 4,6 metara može da smanji poluprečnik zaokretanja za više od jedan metar.

Bolje prianjanje Volvo FH16 kamiona

Bolje prianjanje

Treba vam veća vuča? Ako ograničenje osovinskog opterećenja dozvoli, samo pritisnite dugme na instrument tabli da biste prebacili težinu na jednu pogonsku osovinu. 

Pronađite lokalnog zastupnika

Podignite osovinu. Povećajte dobit.

Da biste sami isprobali uređaj za podizanje dvostruke osovine, posetite lokalnog zastupnika za Volvo Trucks.

Pronađite lokalnog zastupnika