Od samog početka Volvo dinamičko upravljanje pruža savršenu stabilnost pri velikim brzinama, potpunu kontrolu pri malim brzinama i manje naprezanje mišića. Sada vam takođe pomaže da ne proklizate i da slučajno ne izađete iz trake, omogućava vam da podesite volan prema svojim potrebama i nudi vam daljinsku kontrolu upravljanja.

Video o načinu funkcionisanja Volvo dinamičkog upravljanja

Kako Volvo dinamičko upravljanje funkcioniše

Krajnje dinamička tehnologija upravljanja

Naša patentirana tehnologija je kombinacija standardnog hidrauličnog servo upravljanja sa elektromotorom montiranim na upravljački prenosnik. ECU (elektronska kontrolna jedinica) obrađuje ulazne signale više senzora na osnovu kojih određuje smer kretanja kamiona i namere vozača. Kontroliše motor 2000 puta u sekundi koristeći princip dodavanja i oduzimanja momenta zakretanja kako bi korigovala nenamerno pomeranje upravljačkog sistema i po potrebi obezbedila dodatni moment zakretanja. Volvo dinamičko upravljanje sada može da se poruči za sve osovinske konfiguracije, uključujući one sa dvostrukom prednjom osovinom.

Dinamičko upravljanje Volvo FH16 kamiona na velikim brzinama

Vožnja bez naprezanja pri svim brzinama

Pri velikim brzinama Volvo dinamičko upravljanje održava vašu stabilnost i pravac. Pri sporom i pažljivom manevrisanju obezbeđuje vam upravljačku silu bez obzira na teret. Savršeno smo ozbiljni kada kažemo da novim Volvo FH kamionom možete upravljati jednim prstom.

Vozač kamiona vozi unazad koristeći Volvo dinamičko upravljanje

Vožnja unazad sada je laka kao vožnja unapred

Vozač se više ne napreže kada vozi natovaren kamion unazad. Volvo dinamičko upravljanje omogućava savršenu preciznost, upravljanje skoro bez naprezanja i automatsko vraćanje volana u neutralan položaj. Stabilnost po pravcu je toliko unapređena da možete da vozite unazad preko 100 m bez skretanja sa pravca.

Pravolinijska vožnja Volvo FH kamiona

Pravolinijska vožnja u svim uslovima

Korigovanje pravca nakon kočenja po neravnoj površini? Nije potrebno. Udari kolotraga, rupa i oznaka na putu? Skoro neprimetni. Volvo dinamičko upravljanje čak neutrališe dejstvo jakih bočnih vetrova. Samo lagano držite volan i budite sigurni da će kamion promeniti pravac samo kada vi to poželite.

Ruke vozača na volanu

Dinamička vožnja

Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim postavkama omogućava vam kontrolu. Podešavate otpor volana u skladu sa uslovima vožnje i svojim potrebama. Birate unapred definisanu ili potpuno prilagođenu postavku. Rezultat – vozite tačno onako kako želite.

Pogledajte kako funkcioniše
Volvo FH u vožnji u hladnom podneblju

Bez proklizavanja

Volvo dinamičko upravljanje sa pomoćnom funkcijom za stabilnost smanjuje opasnost od udesa usled proklizavanja. Ako sistem detektuje proklizavanje, odmah vam lagano pomaže da zaokrenete volan. Lakše zaokrećete volan u suprotnom smeru i tako stabilizujete vozilo – čak i pre nego što primetite da nešto može da se desi.

Pogledajte kako funkcioniše
Volvo FH u vožnji sa Volvo automobilom

Ostanite u traci

Volvo dinamičko upravljanje sa pomoćnom funkcijom za kretanje u traci smanjuje opasnost od udesa usled prevrtanja i sudara sa drugim vozilima. Ako se vaš kamion slučajno približi oznaci trake, na predviđeni pravac vas vraća pomoćna funkcija koja lagano zaokreće volan. To je jedva primetno, ali je bezbednost veća.

Pogledajte kako funkcioniše
Vozač stoji van Volvo FH kamiona i njime upravlja pomoću daljinskog upravljača

Dobro došli u svoju novu kabinu

Volvo dinamičko upravljanje sa spoljašnjim upravljanjem omogućava vam da rukujete kamionom pomoću daljinskog upravljača. To je idealno rešenje kada više puta zaredom morate da pomerite kamion na kraća rastojanja kada radite van kabine. Radite produktivnije i radni dan vam je mnogo lakši.

Pogledajte kako funkcioniše
Pronađite lokalnog zastupnika

Spremni za dinamičku vožnju?

Kontaktirajte lokalnog zastupnika za Volvo Trucks da biste učestvovali na najlakšoj probnoj vožnji ikada.

Pronađite lokalnog zastupnika