Ekonomični motori za Volvo FH16

Naši najekonomičniji motori

Naš asortiman motora je projektovan do najsitnijih detalja da bi štedeo gorivo – ne ugrožavajući performanse. Optimizovali smo geometriju komore za sagorevanje. Konstruisali vertikalne, centralno postavljene jedinične pumpe za ubrizgavanje. Povećali odnos pedale gasa i punjenja…

Mogli bismo danima da pričamo o svojim tehničkim dostignućima. Najvažnije u vezi sa ovim inovacijama je to što one više utiču na vašu dobit. A manje na životnu sredinu.

Upoznajte se sa našim motorima
I-Shift menjač štedi gorivo i smanjuje potrošnju

I-Shift – jednostavan, pouzdan i vrlo ekonomičan

I-Shift postiže maksimalne performanse i efikasnost tako što prati masu vozila, nagib puta, brzinu i ubrzanje i reaguje na njih. U kombinaciji sa Volvo dizel motorom, smanjuje potrošnju goriva do 5% u odnosu na ručni menjač. U kombinaciji sa I-Roll tehnologijom količine kretanja, štedi do 7%. Osim toga, stvarno se lako koristi.

Upoznajte se sa I-Shift menjačem
Volvo FH16 sa I-See funkcijom

I-See – gledajte kako vam se računi za gorivo smanjuju

Dok vozite, I-See koristi informacije o nagibu puta za regulisanje brzine i promene stepena prenosa kamiona u cilju optimalne potrošnje goriva. Korišćenjem kinetičke energije kamiona, sistem može da smanji potrošnju goriva do 5%. Najveće uštede su na blagim nagibima, ali I-See štedi gorivo na skoro svim nagibima.

Centrirajte točkove Volvo FH16 kamiona

Značajna ušteda nakon centriranja točkova

Kada se koriste odgovarajući pneumatici koji su pravilno napumpani i na pravilno centriranim točkovima i osovinama, potrošnja goriva može da se smanji do 14%. Prema našim studijama širom Evrope, kod dva od tri kamiona osovine i točkovi nisu pravilno centrirani. Uz vrlo mali napor može se puno dobiti.

Usluga „Saveti za gorivo“ je inicijativa za saradnju koja vam pomaže da definišete sopstvene smernice za efikasnost i da po potrebi tražite pomoć

Saveti za gorivo – održiva ušteda goriva

Stalno se trudite da postignete ciljnu potrošnju goriva. I videćete kako se ona smanjuje, a vi postajete efikasniji. Prijavite se za uslugu „Saveti za gorivo“ i dobićete ličnog instruktora za gorivo. On će redovno analizirati vaše rezultate i davati vam stručne savete, pa ćete brzo početi da štedite gorivo i biti sve bolji iz godine u godinu.

Uštedite gorivo koristeći Dynafleet

Otkrijte potencijalnu uštedu goriva na osnovu podataka

Dynafleet i obuka vozača mogu zajedno da vam uštede do 7% goriva.

Dynafleet – pratite svoju ekonomičnu potrošnju goriva

Upoznajte se sa našim inteligentnim sistemom za praćenje voznog parka. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u realnom vremenu i gledajte automatski generisane liste na osnovu ekonomične potrošnje goriva. Zatim ih poredite, uočavajte trendove i sprovodite rentabilne promene za uštedu goriva.

Obuka vozača – male promene, velika ušteda

Naš kurs o efikasnoj vožnji vam pomaže da maksimalno iskoristite svaku kap goriva. Ovaj provereni sistematski pristup, deo programa firme Volvo Trucks za razvoj vozača, kreira ekonomične modele vožnje i održivu dugoročnu uštedu i najefikasniji je u kombinaciji sa Dynafleet izveštajima.

Komplet usmerivača vazduha za Volvo FH16

Komplet usmerivača vazduha

Komplet usmerivača vazduha može da poveća vašu ekonomičnost do 8%. On smanjuje turbulenciju i otpor vazduha i usmerava vetar dalje od prikolice.  Osim uštede goriva i novca, manje emituje CO2, što je odlično za životnu sredinu.

Pronađite lokalnog zastupnika

Počnite da štedite na pravi način

Pravilan početak ima ključnu ulogu kod ekonomične potrošnje goriva. Vaš prodavac je stručnjak za uštedu goriva. Zamolite ga da vam pomogne.

Pronađite lokalnog zastupnika