Znamo šta se napolju dešava. Znamo kako izgledaju udesi. Zato obavljamo mnogo dodatnih testova koji nisu zakonski obavezni.

Karl-Juhan Almkvist

Direktor za bezbednost saobraćaja i proizvoda, Volvo Trucks

Ulaganje dodatnog napora pomoću testova za bezbednost: video

Unutrašnjost

Volvo FH – noćni režim

Noćni režim je opcija koja omogućava vozačima da jednim pritiskom na dugme isključe sva nepotrebna pozadinska svetla na instrument tabli. Time se smanjuje blještanje u vidnom polju vozača, pa je ometanje usled odsjaja na vetrobranskom staklu i bočnim retrovizorima manje. Najpogodniji je za vozače dugolinijskih kamiona pri noćnoj vožnji, kao i prilikom hoda unazad i manevrisanja u teškim vremenskim uslovima i složenim okruženjima, na primer pri povezivanju ili odvajanju prikolica.

Volvo FH – bezbednosni krovni poklopac

BEZBEDNOSNI KROVNI POKLOPAC

Svaki Volvo FH16 je opremljen velikim krovnim prozorom koji se koristi i kao izlaz za slučaj opasnosti. Kabina je svetla i prozračna, što vam pomaže da ostanete oprezni i koncentrisani na put.

Volvo FH – sigurnosni pojas

SIGURNOSNI POJAS

Oko polovine svih smrtonosnih kamionskih nesreća moglo bi da se izbegne pomoću sigurnosnog pojasa – setite se toga kada ponovo krenete na put.

Spoljašnjost

Volvo FH16 – sistem prednje zaštite od podletanja

Sistem prednje zaštite od podletanja

Delimično apsorbuje silu prilikom sudara tako što odskače unazad, ispod kamiona. Sada se pravi od lakših i čvršćih materijala, pa je efikasan čak i pri većim brzinama. 

Volvo FH16 – spoljašnje osvetljenje

Osvetljenje

Integrisali smo prednja poziciona svetla i dnevna svetla za vožnju. Sada čitav sklop nudi inteligentno osvetljenje i kompaktno pakovanje.

Volvo FH16 – retrovizori i prozori

Retrovizori i vidljivost

Osmislili smo čitav niz inteligentnih karakteristika da bismo svojim vozačima obezbedili vidljivost u svim pravcima. Veliki prozori i retrovizori FH16 kamiona takođe obezbeđuju odličnu vidljivost.

SISTEMI AKTIVNE BEZBEDNOSTI

Vaš kamion vam pomaže. Pregledajte koje sisteme aktivne bezbednosti nudi firma Volvo Trucks.

Pronađite lokalnog zastupnika

UVERITE SE U BEZBEDNOST IZ PRVE RUKE

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks može da vam pokaže sve izvanredne bezbednosne karakteristike i da odgovori na sva vaša pitanja o bezbednosti.

Pronađite lokalnog zastupnika