Znamo šta se napolju dešava. Znamo kako izgledaju udesi. Zato obavljamo mnogo dodatnih testova koji nisu zakonski obavezni.

Karl-Juhan Almkvist

Direktor za bezbednost saobraćaja i proizvoda, Volvo Trucks

Unutrašnjost

Volvo FL – bezbedna sedišta

Bezbedna sedišta

U kamionu Volvo FL ste dobro zaštićeni. Ojačani podni držači i čitava konstrukcija kabine prošli su sve stroge testove za naše kabine. 

Volvo FL – alkoblokada

Alkoblokada

Alkohol ne sme da se koristi u vožnji. Alkoblokada, koja može da se ugradi u fabrici, jasno stavlja do znanja vozačima i kupcima da ozbiljno shvatate bezbednost na putu. 

Volvo FL – kabina za posadu

Kabina za posadu

Sedmočlana posada bezbedno sedi u kabini za posadu kamiona Volvo FL. Kabina za posadu se testira u strogim uslovima, baš kao i sve naše kabine. 

Volvo FL – integrisan sigurnosni pojas

Integrisan sigurnosni pojas

Oko polovine svih smrtonosnih kamionskih nesreća moglo bi da se izbegne pomoću sigurnosnog pojasa – setite se toga kada ponovo krenete na put. Oni su integrisani sa sedištima u kamionu Volvo FL. 

Spoljašnjost

Volvo FL – sistemi zaštite od podletanja

Sistemi zaštite od podletanja

Integrisani spreda, otpozadi i sa strane – štite druge učesnike u saobraćaju u slučaju sudara. Ovaj sistem sprečava da se manja vozila zaglave ispod kamiona. 

Volvo FL – osvetljenje

Osvetljenje

Integrisali smo prednja poziciona svetla i dnevna svetla za vožnju. Sada čitav sklop nudi inteligentno osvetljenje i kompaktno pakovanje. Kamion uvek vide drugi učesnici u saobraćaju. 

Volvo FL – vidljivost u svim pravcima

Vidljivost u svim pravcima

Savršen komplet retrovizora, veliko vetrobransko staklo sa niskom donjom ivicom i dodatni prozori u vratima omogućavaju vam da vidite šta se dešava oko kamiona. To je najbitnije za bezbedno rukovanje u gradskim oblastima. 

Volvo FL – sistemi aktivne bezbednosti

Sistemi aktivne bezbednosti

Vaš kamion vam pomaže. Pregledajte koje sisteme aktivne bezbednosti nudi firma Volvo Trucks. 

Volvo FL – razgovor o bezbednosti

Kako bi bilo?

Naš direktor za bezbednost saobraćaja i proizvoda otkriva tajne naših sistema aktivne bezbednosti i način njihovog rada.

VT

Uverite se u bezbednost iz prve ruke

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks može da vam pokaže sve izvanredne bezbednosne karakteristike i da odgovori na sva vaša pitanja o bezbednosti.

Pronađite lokalnog zastupnika