Video koji objašnjava prednosti zajedničke kočnice

Zajednička kočnica

Kada skrećete ili vozite po klizavoj nizbrdici, aktivira se nova zajednička kočnica Volvo FM kamiona koja sprečava zanošenje prikolice. Impulsnim kočenjem prikolice ispravlja se kombinacija vozila. Možete odabrati automatsko aktiviranje zajedničke kočnice u opasnim situacijama, pri brzinama do 50 km/h. Zajednička kočnica može da se poruči i za kamione i za tegljače.
Video koji objašnjava prednosti podrške vozaču u slučaju zamora

Podrška vozaču u slučaju zamora

Podrška vozaču u slučaju zamora je inteligentan sistem koji prati vaše ponašanje u vožnji. Ako se razlikuje od normalnog i ukazuje na umor, sistem vas upozorava putem signala i poruke na displeju koji vam savetuju da se odmorite.
Video koji objašnjava prednosti prilagodljive regulacije stalne brzine kretanja i kočionog sistema za vanredne situacije

Prilagodljiva regulacija stalne brzine kretanja i upozorenje o sudaru sa vozilom ispred

Pri saobraćajnoj gužvi, prilagodljiva regulacija stalne brzine kretanja na bazi radara vam pomaže da održavate bezbedno rastojanje od vozila ispred sebe, regulacijom pedale gasa i svih raspoloživih kočnica. Ako postoji opasnost od sudara, kontrolne lampice se prikazuju na vetrobranu.
Video koji objašnjava prednosti podrške pri promeni trake

Podrška pri promeni trake

Kada je aktivirana, podrška pri promeni trake koristi radarsku tehnologiju za detekciju drugih učesnika u saobraćaju u mrtvom uglu na suvozačevoj strani. Ako promena trake nije bezbedna, čujete zvučno upozorenje i vidite trepćuću ikonu pored suvozačevog retrovizora.
Video koji objašnjava prednosti elektronskog programa stabilnosti

Elektronski program stabilnosti

Naš elektronski program stabilnosti (ESP) efikasno smanjuje opasnost od proklizavanja i prevrtanja. Odmah se uključuje u opasnim situacijama, smanjujući snagu motora i kočeći svaki točak kamiona i prikolice pojedinačno. ESP sada može da se poruči kod većine specifikacija tegljača i kamiona.
Video koji objašnjava prednosti stop svetla pri naglom kočenju

Stop svetlo pri naglom kočenju

Ako naglo zakočite, stop svetla brzo trepere da bi upozorila vozila iza vas – tako se lako izbegavaju sudari otpozadi koji mogu da budu smrtonosni.

Paket za aktivnu bezbednost

ACC – prilagodljiva regulacija stalne brzine kretanja
Podrška pri promeni trake
Podrška vozaču u slučaju zamora
VT

Povećajte bezbednost

Posetite lokalnog zastupnika za Volvo Trucks da biste isprobali naše sisteme podrške vozaču.

Pronađite lokalnog zastupnika