Ceo sistem oslanjanja je poboljšan i fino podešen. Sve je zamenjeno, unapređeno ili poboljšano radi boljeg ponašanja na putu.

Niklas Frejd

Stručnjak za dinamiku vozila u firmi Volvo Trucks

Volvo FM ima veću stabilnost pri upravljanju

Stabilan kao voz na pruzi

Redizajniranjem geometrije prednjeg lisnatog oslanjanja smanjuju se sile koje utiču na prevrtanje i znatno poboljšava stabilnost pri upravljanju, što vam daje osećaj veće kontrole u svim situacijama. Osim toga, bolje prednje oslanjanje smanjuje potrebno korigovanje pravca, što znači da kamion prati vaše upravljanje i na autoputevima i u najoštrijim krivinama.

Volvo FM se manje zanosi pri ulasku u krivinu

Kontrola sila

Promenili smo i zadnje vazdušno oslanjanje. Patentirana Volvo konstrukcija ima stabilizatore ispred osovine koji sprečavaju prenošenje neželjenih sila sa puta na okvir. Konstrukcija takođe sprečava da sile prikolice zanesu kamion pri ulasku u krivinu. 

Volvo FM i epska špaga

Volvo dinamičko upravljanje

Najveća inovacija od uvođenja servo upravljača. Volvo dinamičko upravljanje koristi princip dodavanja i oduzimanja momenta zakretanja kako bi korigovalo nenamerno pomeranje upravljačkog sistema i po potrebi obezbedilo dodatni moment. Time se postižu savršena stabilnost pri velikim brzinama, potpuna kontrola pri malim brzinama i drastično manje naprezanje mišića.

VT

Nemojte nam verovati na reč

Uverite se u prvoklasno ponašanje na putu. Posetite zastupnika za Volvo Trucks i on će vam rado dati ključeve.

Pronađite lokalnog zastupnika