Specifikacije kabina za Volvo FM

  • Mere kabine
  • Karakteristike kabine

  

Mere kabine

Dnevna kabina

Dnevna kabina (FM-DAY) sa udobnim i ergonomskim okruženjem vozača. Unutrašnja visina je 157 cm: iznad poklopca motornog prostora 114 cm.

Kabina za spavanje

Kabina za spavanje (FM-SLP) sa udobnim smeštajem preko noći za jednu osobu. Unutrašnja visina je 157 cm: iznad poklopca motornog prostora 114 cm.

Niska kabina za spavanje

Niska kabina za spavanje (FM-LSLP) sa spuštenim krovom omogućava smeštaj tereta iznad kabine. Unutrašnja visina je 147 cm: iznad poklopca motornog prostora 104 cm.

Kabina Globetrotter

Kabina Globetrotter (FM-HSLP) sa udobnim smeštajem preko noći za najviše dve osobe. U kabini postoji dodatni gornji prostor za odlaganje stvari. Unutrašnja visina je 196 cm: iznad poklopca motornog prostora 153 cm.

Kabina Globetrotter LXL

Kabina Globetrotter LXL (FM-XHSL) sa udobnim smeštajem preko noći za najviše dve osobe. U kabini postoji dodatni gornji prostor za odlaganje stvari. Unutrašnja visina je 210 cm: iznad poklopca motornog prostora 167 cm.

 

Karakteristike kabine

Oslanjanje kabine u četiri tačke
Odaberite zavojne opruge sa prigušivačima u svim tačkama ili potpuno vazdušno oslanjanje sa automatskom regulacijom nivoa. 

Usisni kanali za vazduh
Usisni kanal za vazduh se nalazi sa leve strane i može da bude visok ili nizak. Postoji i prednji usisni kanal za vazduh.

Boje kabine
Na raspolaganju vam je oko 650 varijanti.

Vozačevo sedište
Odaberite jedan od tri paketa opreme: Standard, Comfort i Deluxe. Svi mogu da se poruče sa opcijskim tapacirungom. Ukupan hod sedišta pri horizontalnom podešavanju iznosi 200 mm, a pri vertikalnom 100 mm. Vozačevo sedište standardno ima naslon za glavu, podesivi i sklopivi naslon, vertikalno i horizontalno podešavanje, podesivi oslonac za slabine i podesivi ugao. 

Suvozačevo sedište
Postoje dva paketa: Standard i Comfort. Oba mogu da se poruče sa opcijskim tapacirungom. Standardno imaju naslone za glavu. 

Kreveti
Donji krevet dimenzija 70×200 cm.
Izuzetno udoban dušek sa oprugama od 16 cm u džepovima. Postoje tri varijante: meki, polutvrdi i tvrdi.
Na raspolaganju su dva tipa gornjeg štitnika dušeka koji povećava udobnost pri spavanju i olakšava nameštanje kreveta. 
Dimenzije udobnog gornjeg kreveta: 70×190 cm ili 60×190 cm

 

Unutrašnji prostor za odlaganje stvari
Prostor iznad vetrobranskog stakla sadrži dva odeljka za odlaganje stvari sa vratima sa roletnom i četiri ISO otvora od kojih je jedan rezervisan za tahograf. Ispod kreveta u kabini za spavanje i kabini Globetrotter nalaze se dva prostrana odeljka za odlaganje stvari kojima se može prići sa spoljašnje strane, dok su u odeljku za spavanje dva prostora za odlaganje časopisa i sitnica. Na instrument tabli postoje četiri otvorena odeljka, mala kutija, otvor po DIN standardu, okrugla kada i držač za flaše.

Spoljašnji prostor za odlaganje stvari
Prostori za odlaganje stvari pristupačni sa spoljašnje strane nalaze se iza suvozačevog i vozačevog sedišta.

Krovni poklopac
Kabina ima krovni poklopac koji može da se otvori 50 mm. Sa unutrašnje strane nalazi se perforirani zastor koji služi i kao mreža za insekte kada je poklopac otvoren. Krovni poklopac može da bude ručni ili električni (opcija).

Volan
Volan se isporučuje u dve različite veličine – 450 mm ili 500 mm u prečniku, u zavisnosti od specifikacije kamiona. Visina volana može da se podesi najviše za 90 mm, a ugao za 28 stepeni. Volan može da se poruči sa vazdušnim jastukom ili bez njega. Integrisane komande na volanu omogućavaju bezbedno i lako korišćenje regulacije stalne brzine kretanja, sirene, telefona i funkcija na informacionom displeju za vozača i sekundarnom informacionom displeju.


Sistem za klimatizaciju
Postoje dva različita sistema za klimatizaciju koji zadovoljavaju sve potrebe:

  • Klima uređaj sa ručnom kontrolom (MCC).
  • Klima uređaj sa automatskom kontrolom temperature (ECC/ECC2). 

Osim toga, sistem za klimatizaciju može da dopuni parkirni grejač kabine i motora.

Tapacirung sedišta

Robust Tekstil, tekstil/vinil ili koža
dinamična Tekstil, tekstil/vinil ili koža
Progressive Meki tekstil ili koža
Sva Comfort sedišta mogu da se poruče sa funkcijom ventilacije.

Tapacirung zidova

Robust Vinil
dinamična Tekstil
Progressive Tekstil
Pronađite lokalnog zastupnika

Raskomotite se

Neka vam bude udobno. Isprobajte sedište. Krevet. Zavirite u sve ormane. Nećete verovati koliko su prostrani.

Pronađite lokalnog zastupnika