Volvo FMX sa pogonom na svim točkovima ima odličnu vuču

Preuzmite kontrolu

Blokade diferencijala se uključuju automatski ili ručno, na jednoj ili svim pogonskim osovinama. Svi diferencijali mogu da budu blokirani u vožnji. To vam daje potrebnu kontrolu za stalno kretanje.

Ako koristite blokadu diferencijala samo po potrebi, uštedećete gorivo i smanjiti standardno habanje menjača, kao i troškove i trajanje zastoja. 

Volvo FMX sa pogonom na svim točkovima se standardno isporučuje sa ATC-om

Stvoren za strme nagibe

Nova prednja pogonska osovina je konstruisana za velike obrtne momente i opterećenja. Nalazi se 100 mm bliže prednjem kraju u poređenju sa prethodnim modelima, što vam daje mnogo bolji prilazni ugao pri kretanju uz strme nagibe (on iznosi 28° kod prednje pogonske osovine sa pneumaticima 13R22.5). 

Volvo FMX sa ravnim srednjim delom

Sve je zaštićeno

Rastojanje od podloge je važan parametar za nas. I za vas. Zato su paralelne i vezne spone poravnate sa osovinom i nalaze se u ravni osovinskog kućišta. Kočione komore i rezervoari za gorivo su dobro zaštićeni na šasiji, pa vam ništa ne smeta kada idete preko debala, kamenja i stena.

Pronađite lokalnog zastupnika

Isprobajte pogon na svim točkovima

Aktivirajte jednu osovinu ili sve. Lokalni zastupnik za Volvo Trucks će vam pokazati odgovarajuće dugme. Ostalo zavisi od vas.

Pronađite lokalnog zastupnika