Zajednička kočnica Volvo FMX kamiona sprečava zanošenje prikolice

Zajednička kočnica

Kada skrećete ili vozite po klizavoj nizbrdici, aktivira se zajednička kočnica koja sprečava zanošenje prikolice. Impulsnim kočenjem prikolice ispravlja se kombinacija vozila. Možete odabrati automatsko aktiviranje zajedničke kočnice u opasnim situacijama, pri brzinama do 50 km/h. Zajednička kočnica može da se poruči i za kamione i za tegljače.
Volvo sistem podrške vozaču, stop svetlo pri naglom kočenju

Stop svetlo pri naglom kočenju

Ako naglo zakočite, stop svetla brzo trepere da bi upozorila vozila iza vas – tako se lako izbegavaju sudari otpozadi koji mogu da budu smrtonosni.
Volvo sistem podrške vozaču, prilagodljiva regulacija stalne brzine kretanja i kočioni sistem za vanredne situacije

Prilagodljiva regulacija stalne brzine kretanja i kočioni sistem za vanredne situacije

Pri velikoj saobraćajnoj gužvi, prilagodljiva regulacija stalne brzine kretanja na bazi radara vam pomaže da održavate bezbedno rastojanje od vozila ispred sebe, regulacijom pedale gasa i svih raspoloživih kočnica.

Ako postoji opasnost od udara, naš intuitivni sistem za upozoravanje na sudar vas upozorava tako što projektuje svetlo na vetrobran. Osim toga, kočnica za vanredne situacije se automatski aktivira, znatno smanjujući opasnost od teških povreda.
Volvo sistem podrške vozaču, podrška pri promeni trake

Podrška pri promeni trake

Kada je aktivirana, podrška pri promeni trake koristi radarsku tehnologiju za detekciju drugih učesnika u saobraćaju u mrtvom uglu na suvozačevoj strani. Ako promena trake nije bezbedna, čujete zvučno upozorenje i vidite trepćuću ikonu pored suvozačevog retrovizora.
Volvo sistem podrške vozaču, elektronski program stabilnosti

Elektronski program stabilnosti

Naš elektronski program stabilnosti (ESP) efikasno smanjuje opasnost od proklizavanja i prevrtanja. Odmah se uključuje u opasnim situacijama, smanjujući snagu motora i kočeći svaki točak kamiona i prikolice pojedinačno. ESP sada može da se poruči kod većine specifikacija tegljača i kamiona.
Volvo sistem podrške vozaču, poboljšane performanse, loši putevi za I-Shift

Poboljšane performanse – loši putevi

Optimalne promene stepena prenosa. Pomoć pri startovanju. Pomoć pri vožnji po lošem i brdovitom terenu. Ovaj softverski paket prilagođava vaš I-Shift menjač da bi vam maksimalno pomogao da se izborite sa svakodnevnim izazovima.

Paket za aktivnu bezbednost

ACC, upozorenje o sudaru sa vozilom ispred i pomoćna funkcija pri iznenadnom kočenju
Podrška pri promeni trake
Podrška vozaču u slučaju zamora
Pronađite lokalnog zastupnika

Da li ste spremni za bezbedniju vožnju?

Posetite lokalnog zastupnika za Volvo Trucks da biste istražili naše sisteme podrške vozaču.

Pronađite lokalnog zastupnika