Razmak Volvo FMX kamiona od podloge na testu uživo

Video „Technician“

Veći razmak Volvo FMX kamiona od podloge

Veći razmak od podloge

Opružni nosači. Vazdušni jastuci. Stabilizatori. Tradicionalno su se nalazili ispod osovine, na udaru kamenja i stena. Sve do sada. Naši inženjeri su potpuno preobratili vazdušno oslanjanje da bi ga postavili iznad pogonske osovine. Kakav je rezultat? Razmak od podloge je kao kod lisnatog oslanjanja, a udobnost i efikasnost kao kod vazdušnog.

Kratak zadnji prepust Volvo FMX kamiona

Kraći prepust

Nova konstrukcija vazdušnog oslanjanja je takva da iza pogonske osovine nema ničega što ometa istovar. To omogućava direktan istovar u finišer za asfalt.  

Vazdušno oslanjanje manje prenosi vibracije i obezbeđuje udobnu vožnju

Bolja vuča, manje vibracija

Optimalan pritisak na svim zadnjim osovinama obezbeđuje bolju vuču. Dodatna poboljšanja su moguća ručnim podešavanjem raspodele opterećenja po osovinama. Osim toga, vazdušno oslanjanje manje prenosi vibracije u kamion. Rezultujuća udobnost i veća prosečna brzina znatno povećavaju vašu produktivnost (5–10 km/h prema našim testovima). Osim toga, smanjenje oštećenja usled vibracija povećava vašu radnu efikasnost.

Stabilizatori na sredini dvostruke osovine povećavaju stabilnost

Stabilizatori na sredini dvostruke osovine

Poboljšani stabilizatori igraju važnu ulogu u novom vazdušnom oslanjanju. Okrenuti naopačke i pozicionirani centralno između osovina, novi stabilizatori prenose sile sa puta i prikolice na najkrući deo rama, čime poboljšavaju stabilnost u pogledu prevrtanja. 

Volvo FMX sa oslanjanjem GRAS-G2 je savršen za kipere i asfaltne finišere

Vazdušno oslanjanje

Vazdušno oslanjanje obezbeđuje izuzetno udobnu vožnju i omogućava promenu razmaka od podloge. Nijedan deo oslanjanja nije izvan ravni zadnjih pneumatika (sa pneumaticima 315/80 R22.5). Zato se šasija lakše prilagođava za asfaltne finišere ili kipere.

Zadnje vazdušno oslanjanje GRAS-G2 je na raspolaganju za ceo asortiman

Kompletan asortiman

Zadnje vazdušno oslanjanje GRAS-G2 je na raspolaganju za ceo asortiman: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 i 10×6. Tu spada i trostruka osovina predviđena za ukupno 36 tona, kao i dodatnih 10 tona spreda.

Pronađite lokalnog zastupnika

Uživajte

Osetićete razliku kada budete isprobali Volvo FMX sa zadnjim vazdušnim oslanjanjem. Odmah. Lokalni zastupnik za Volvo Trucks će vam dati ključeve.

Pronađite lokalnog zastupnika