Motor za Volvo FMX je projektovan do najsitnijih detalja da bi štedeo gorivo

Naši najekonomičniji motori

Naš asortiman motora je projektovan do najsitnijih detalja da bi štedeo gorivo – ne ugrožavajući performanse. Optimizovali smo geometriju komore za sagorevanje. Konstruisali vertikalne, centralno postavljene jedinične pumpe za ubrizgavanje. Povećali odnos pedale gasa i punjenja...

Mogli bismo danima da pričamo o svojim tehničkim dostignućima. Najvažnije u vezi sa ovim inovacijama je to što one više utiču na vašu dobit. A manje na životnu sredinu.

Upoznajte se sa našim motorima
Automatska kontrola proklizavanja vam obezbeđuje maksimalnu ekonomičnost

Automatska kontrola proklizavanja

Treba vam prednja pogonska osovina. Međutim, naše istraživanje pokazuje da vam treba samo 2–5% vremena. Tokom ostalog vremena samo gubite gorivo. Automatska kontrola proklizavanja vam pomaže da budete maksimalno ekonomični. Kada vam nije potrebna dodatna vuča, sistem automatski isključuje prednju osovinu, smanjujući potrošnju goriva.

Otkrijte automatsku kontrolu proklizavanja
I-Shift može da uštedi do 5% u odnosu na ručni menjač

I-Shift – jednostavan, pouzdan i vrlo ekonomičan

I-Shift postiže maksimalne performanse i efikasnost tako što prati masu vozila, nagib puta, brzinu i ubrzanje i reaguje na njih. U kombinaciji sa Volvo dizel motorom, smanjuje potrošnju goriva do 5% u odnosu na ručni menjač.

I-Shift je takođe ojačan i poboljšan da bi mogao da se izbori sa vrlo teškim radnim uslovima. Osim toga, može da se poruči za sve osovinske konfiguracije, uključujući kamione sa prednjom pogonskom osovinom.

Upoznajte se sa I-Shift menjačem
Usluga „Saveti za gorivo“ – predviđena za štednju

Saveti za gorivo – održiva ušteda goriva

Stalno se trudite da postignete ciljnu potrošnju goriva. I videćete kako se ona smanjuje, a vi postajete efikasniji. Prijavite se za uslugu „Saveti za gorivo“ i dobićete ličnog instruktora za gorivo. On će redovno analizirati vaše rezultate i davati vam stručne savete, pa ćete brzo početi da štedite gorivo i biti sve bolji iz godine u godinu.

Dynafleet i obuka za ekonomičnu potrošnju goriva

Otkrijte potencijalnu uštedu goriva na osnovu podataka

Dynafleet i obuka vozača mogu zajedno da vam uštede do 7% goriva. 

Dynafleet – pratite svoju ekonomičnu potrošnju goriva

Upoznajte se sa našim inteligentnim sistemom za praćenje voznog parka. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u realnom vremenu i gledajte automatski generisane liste na osnovu ekonomične potrošnje goriva. Zatim ih poredite, uočavajte trendove i sprovodite rentabilne promene za uštedu goriva.

Istražite Dynafleet

Obuka vozača – male promene, velika ušteda

Naš kurs o efikasnoj vožnji vam pomaže da maksimalno iskoristite svaku kap goriva. Ovaj provereni sistematski pristup, deo programa firme Volvo Trucks za razvoj vozača, kreira ekonomične modele vožnje i održivu dugoročnu uštedu i najefikasniji je u kombinaciji sa Dynafleet izveštajima.

Volvo obuka vozača

Pronađite lokalnog zastupnika

Počnite da štedite

Pravilan početak ima ključnu ulogu kod ekonomične potrošnje goriva. Lokalni zastupnik za Volvo Trucks je stručnjak za uštedu goriva. Zamolite ga da vam pomogne.

Pronađite lokalnog zastupnika