Volvo FMX je izuzetno izdržljiv kamion predviđen za teške radove

Najrobustniji kamion koji smo ikada napravili

Dovoljno je čvrst da vuče do 32 tone. Dovoljno je izdržljiv da udari u betonski zid i da nastavi dalje. Uglovi branika su napravljeni od visokokvalitetnog čelika debljine tri milimetra. Prednja svetla su podignuta visoko i zaštićena od udara. Ukoliko ipak uspete da ozbiljno oštetite prednji kraj, što je malo verovatno, oštećenje je izolovano jer su delovi karoserije razdvojeni. Sami možete da zamenite deo pošto su zavrtnji vidljivi. Sve ovo omogućava Volvo FMX kamionu da stalno radi i bude na gradilištu, gde i pripada.

Dodato je dosta čeličnih delova, ali je težina povećana minimalno – možda za pet ili šest kilograma. Međutim, robustnost je višestruko povećana.

Hans Bergkvist

Projektant za Volvo FMX, Volvo Trucks

Čvrsta konstrukcija

Sandučasta konstrukcija s razlogom

Novi vučni element, novi prednji zaštitni ram, nova zaštitna ploča motora – sve je pričvršćeno za prednju zaštitnu gredu ogromnim držačima. Dobijen je neverovatno izdržljiv sandučast prednji kraj. Udari pri malim brzinama se apsorbuju, a sopstvena učestalost skoro potpuno eliminiše, kao i rezultujuće podrhtavanje kabine. 

Izuzetna vučna snaga

Vučni element

Od jednog komada livenog gvožđa, toliko snažan da gura ili vuče do 32 tone. Ako je kamion maksimalno natovaren i točkovi proklizavaju, bager ili drugi Volvo FMX mogu vas izvući za tili čas. Vučni uređaj je pristupačan i uz njega možete da se popnete na prednji kraj kamiona kao uz merdevine.

Saznajte još više o našem vučnom elementu
Dobre performanse pri testovima na sudar

Testiran na sudar

Pokušali smo da prodremo kroz prednji kraj uz pomoć čeličnog stuba i pritiska od skoro tri tone. (Sandučasta konstrukcija se ponaša kao opruga – skoro potpuno se vraća u prvobitni oblik.) Zaleteli smo se sa njim u težak betonski blok. (Čelični prednji kraj se malo ugiba, ali uglavnom zadržava oblik.) Obavili smo i niz strašnih testova na udar iz svog repertoara. Zato stvarno mislimo da je Volvo FMX najrobustniji kamion koji smo ikada napravili.

Pronađite lokalnog zastupnika

Da li ste spremni za robustan kamion?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks će vam rado pokazati sve karakteristike zbog kojih je Volvo FMX naš najrobustniji kamion do sada.

Pronađite lokalnog zastupnika