Kamioni

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE – ZA TO SE ZALAŽEMO

Može se reći da smo pioniri. Zaštita životne sredine je jedna od naših osnovnih vrednosti još od 1970-ih. U odnosu na taj period smanjili smo emisiju zagađivača vazduha iz novih Volvo kamiona za 90%, a potrošnju goriva i klimatski uticaj za 40%. Verujemo u održivu budućnost transportne industrije. Naši kamioni, usluge i poslovanje i dalje će utirati put ka njoj.

Kamioni i usluge

Cilj nam je da pravimo kamione i pružamo usluge koje manje utiču na životnu sredinu. Naši rezultati u oblastima kao što su ekonomičnija potrošnja goriva i istraživanje alternativnih goriva pokazuju da zaista napredujemo.

Energetska efikasnost
U poređenju sa 1970. godinom smanjili smo potrošnju goriva za 40%. Međutim, znamo da možemo i bolje od toga. Zato se trudimo da povećamo efikasnost.

Kontrola potrošnje goriva
Naši kamioni su ekonomični. A naši inteligentni sistemi za kontrolu potrošnje goriva i obuka vozača vam pomažu da ih iskoristite na najbolji način.

Alternativna goriva
Bili smo prvi proizvođač kamiona koji je sveobuhvatno testirao Bio-DME gorivo i predstavio dizel motor koji radi na metan.

Kamionske emisije
Kod našeg Euro 6 motora, emisija čvrstih čestica je prepolovljena, dok je emisija azotnih oksida smanjena za skoro 80%. Naši kamioni na tečni prirodni gas emituju znatno manju količinu izduvnih gasova.

Materijali i recikliranje
Otprilike trećina materijala novog Volvo kamiona potiče od recikliranih materijala. Osim toga, moguće je reciklirati do 90% kamiona na kraju radnog veka.

Saznajte više o našim održivim kamionima i uslugama

Naše poslovanje

Na putu smo da učinimo svoj proizvodni proces potpuno održivim. Naši pogoni u Gentu u Belgiji i Tuveu u Švedskoj bili su prvi klimatski neutralni pogoni za vozila u svetu. Naš pogon za farbanje u Umeu u Švedskoj ima najmanju emisiju rastvarača u industriji. Osim toga, sve veći broj naših zastupnika postaje neutralan po pitanju ugljen-dioksida. Tu nije kraj. Ovaj posao se brzo širi i mi se na globalnom nivou trudimo da njime obuhvatimo što veći broj svojih proizvodnih postupaka, fabrika, transportera i zastupnika.

Saznajte više o našem održivom poslovanju 

Smanjite svoj uticaj

Kada imate kamion ili vozni park, morate da vodite računa o zaštiti životne sredine. Lokalni zastupnik za Volvo Trucks je tu da vam pomogne.