Kamioni

Asortiman Volvo Aero. Proširen.

Predstavljamo vam naš najekonomičniji kamion do sada. Unapređena silueta, uz prošireni prednji kraj i sistem kamera za nadzor, ne samo da pruža smelu estetiku, već i doprinosi znatnoj uštedi energije. Decenije revolucionarnih inovacija u pogledu efikasnosti, udobnosti i bezbednosti, u kombinaciji sa opsežnim istraživanjem, razvojem i testiranjem, dovele su nas dovde: do novog asortimana Volvo Aero.

Veća ušteda goriva za čak 5%

Novi, aerodinamično dizajnirani prošireni prednji kraj i sistem za praćenje na bazi kamera, u kombinaciji sa inteligentnim karakteristikama dizajna kao što su poboljšane zaptivke kabine, nova površina za znak i produžetak gornje bočne suknjice značajno smanjuju otpor – što doprinosi smanjenju potrošnje goriva modela Volvo FH Aero do 5%*.

 

Pročitajte više o razvoju modela

Dodatno poboljšajte energetsku efikasnost

Volvo FH Aero i Volvo FH16 Aero su dizajnirani za efikasnu vožnju pri velikim brzinama, bez obzira na to da li izaberete električni, pogon na gas ili na dizel. Pored novog aerodinamičnog proširenog prednjeg dela i sistema kamera za nadzor, nove disk kočnice bez otpora trenja, poboljšani I-See i dobro poznati I-Save, mogu uštedeti energiju i dodatno smanjiti ugljenični otisak.

Prilagođeno vašim trasama uz I-See

I-See optimizuje brzinu, promene stepena prenosa, kosting i zaustavljanje motora u skladu sa konkretnom trasom kada vozite sa aktiviranim regulatorom brzine. Poboljšana funkcija I-See sada takođe uzima u obzir predstojeću topografiju, krivine, kružne tokove i informacije o saobraćaju u realnom vremenu. To znači da možete da koristite regulator brzine u još više situacija da biste poboljšali efikasnost potrošnje goriva kada krenete na put.

Otkrijte I-See

Sistem za praćenje na bazi kamera

Sistem za praćenje na bazi kamera ima tri kamere. Uklanjanje retrovizora dovodi do poboljšane direktne vidljivosti jer nema kutija za retrovizore koje blokiraju bilo koji deo pogleda. Sistem za praćenje na bazi kamera dodatno poboljšava vidljivost iza vozila u kišnim i maglovitim uslovima i umanjuje smetnje izazvane direktnom sunčevom svetlošću. Sve doprinosi boljem iskustvu vozača.

Poboljšana vidljivost

Pored poboljšanja aerodinamike, sistem za praćenje na bazi kamera otvara vam vidno polje i u dobrim i u lošim uslovima. Noćni režim pomaže vozaču u mračnim uslovima, a režim nadzora omogućava vozaču da vidi izvan kamiona čak i kada su zavese navučene.

Poboljšano iskustvo vozača

Radujte se dugim trasama i uživajte u zaista kvalitetnom vremenu provedenom u kabini. Intuitivni interfejs za vozača, novi infotainment sistem i audio sistem nude prijatno iskustvo bilo da vozite ili se odmarate. Sve što vam je potrebno nalazi se nadohvat ruke.

Asortiman Volvo Aero. Proširen.

Asortiman Volvo Aero je dizajniran sa ciljem da štedi energiju i obuhvata različite pogonske agregate i kabine različitog dizajna kako bi najbolje odgovorio na potrebe vašeg preduzeća. Na raspolaganju su vam dizel, električne i pogonski agregati na gas, a Volvo koji želite moguće je prilagoditi vašem poslu, što vam pruža udobnost na putu i pametne funkcije koje poboljšavaju produktivnost.

Ne propustite važne vesti  prijavite se za novosti. 

* Stvarna potrošnja goriva može da se razlikuje u zavisnosti od velikog broja činilaca, kao što su brzina vožnje, upotreba regulatora brzine, specifikacija i opterećenje vozila, aktuelna topografija, iskustvo vozača, održavanje vozila i vremenski uslovi.

 

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Krenite na put uz manje otpora

Saznajte više o našoj novoj proširenoj porodici i o tome kako aerodinamični dizajn može da utiče na vaše poslovanje.