Kamioni

Volvo FH Aero na gas 

Volvo FH Aero na gas je kamion za dugolinijski transport, oblikovan za aerodinamičku efikasnost. Rad na biološki tečni prirodni gas i HVO smanjuje CO2 otisak i omogućava vam da pređete velike udaljenosti sa velikim teretom – bez emisije ugljen-dioksida izračunato od rezervoara do točka.

Dugolinijski transport bez emisije ugljen-dioksida

Motor na gas pruža iste performanse kao i naši dizel-motori. To čini uz manje emisija i uz potencijal da radi bez emisije ugljen-dioksida u dugolinijskom transportu kada se koriste obnovljivi biološki tečni prirodni gas i HVO. Odaberite verziju od 420 KS, 460 KS ili 500 KS sa najviše 2500 Nm obrtnog momenta.

Velika snaga i obrtni moment

Motor modela Volvo FH Aero na gas zasniva se na tehnologiji dizel-motora i pruža znatno veću efikasnost, izlaznu snagu i obrtni moment od drugih motora na gas. To ga čini savršenim za dugolinijske transportne zadatke sa kombinovanom težinom do 60 tona i visokom produktivnošću.

Smanjen CO2 otisak

Pored biološkog tečnog prirodnog gasa (biogas) ili tečnog prirodnog gasa (prirodni gas), motor koristi i malu količinu obnovljivog HVO ili dizel-goriva. Takođe koristi AdBlue radi naknadne obrade izduvnih gasova. Možete smanjiti CO2 otisak do 100%, izračunato od rezervoara do točka, kada koristite biološki tečni prirodni gas i HVO.

Kapacitet tečnog prirodnog gasa u skladu sa vašim potrebama

Optimizirajte veličinu rezervoara za Volvo FH Aero na gas i ostvarite domet od najviše 1000 km. To kamion čini pogodnim za dugolinijski transport u okviru sve šire mreže stanica za punjenje gasom.

Napravite kamion na gas po svom ukusu

Napravite Volvo FH Aero na gas za svoje poslovanje. Osovine, motori i rezervoari, kao i sva udobnost koju želite u kabini.

Visoke performanse i domet uz manje CO2

Volvo FH Aero na gas pruža performanse i produktivnost kao kamion sa dizel-motorom, kao i dovoljan domet za dugolinijski transport. Može da smanji emisiju CO2 do 100%. To se izračunava od rezervoara do točka kada se koriste biološki tečni prirodni gas i HVO, u poređenju sa kamionom koji koristi evropski standardni dizel.

Do 60 tona

Domet do 1000 km

Do 500 KS

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe

Imate li pitanja?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.