Kamioni

Volvo FH16. Snaga za težak transport.

Volvo FH16 je naš najmoćniji kamion, napravljen za teške zadatke za koje su potrebni dodatna snaga i obrtni moment. Savladava izazove koje drugi kamioni ne mogu da obave. Efikasni motor D17 i poboljšana udobnost vozača ispunjavaju vaše zahteve vezane za produktivnost.

Volvo FH16

Primene: Teški transportni zadaci, transport u delatnosti šumarstva i drvne građe, transport rude i kamena
Snaga: 600 KS, 700 KS ili 780 KS

Pročitajte kompletne specifikacije

Kamion čija snaga odgovara vašoj produktivnosti

Volvo FH16 nudi prefinjenu snagu za produktivnost zajedno sa najvišim nivoom udobnosti u kabini. Bez obzira na to koju verziju odaberete, očigledno je da je ovo nešto ekstra. Otkrijte više o modelu Volvo FH16 u galeriji u nastavku.

Optimizovana vidljivost uz prilagodljiva duga svetla

Dizajn gornje lampe sa crnom temom jedinstven je za Volvo FH16. LED svetla nude odličnu vidljivost i prepoznatljiv profil. Koristite prilagodljiva duga svetla da biste maksimalno poboljšali vidljivost bez zaslepljivanja drugih korisnika puteva.

Saznajte više o sistemima podrške vozaču

Branik za teške radne uslove

Branik za teške radne uslove je predviđen da izdrži izazovne uslove. Napravljen je od visokokvalitetnog čelika debljine 3 mm i štiti prednji deo od ulubljenja i loma gornjih lampi. Izdržljiv je baš koliko i izgleda.

Odgovarajuća unutrašnjost

Bilo da se odlučite za Volvo FH16 opremu ili kožnu opremu, jasno je da je ovo korak ispred ostalih.

Sve o životu u kabini

Napravite Volvo FH16 po svom ukusu

Prepoznatljiv dizajn sa puno snage i obrtnog momenta, zajedno sa velikim izborom opcija koje vam omogućavaju da ovo profesionalno sredstvo za rad prilagodite svojim zahtevima. Do 780 KS, čvrste osovine i udobne kabine sa različitim nivoima opreme – u kombinaciji sa funkcijama za uštedu goriva kao što su disk kočnice bez otpora trenja. Vreme je da oblikujete svoju moć.

Volvo dinamičko upravljanje

Upravljate teškim teretima tokom manevara pri malim brzinama ili vozite velikom brzinom po kolotrazima ili rupama? Volvo dinamičko upravljanje služi kao mirna ruka koja vam omogućava da lakše vozite i koja ublažava opterećenje.

Pročitajte više o Volvo dinamičkom upravljanju

Uštedite gorivo koristeći I-See

I-See optimizuje brzinu, promene stepena prenosa, kosting i zaustavljanje motora u skladu sa predstojećom trasom radi uštede goriva. Uzima u obzir predstojeću topografiju, krivine, kružne tokove i informacije o saobraćaju u realnom vremenu kako bi se poboljšala efikasnost potrošnje goriva i smanjio ugljenični otisak.

Pročitajte više o funkciji I-See

Osovine koje maksimalizuju nosivost

Za ekstremnu nosivost, direktno iz fabrike možete dobiti Volvo FH16 sa do pet osovina. Spreman za vožnju, sa garancijom i podrškom za postprodaju. Kada istovarite kamion, možete da koristite uređaj za podizanje dvostruke osovine da biste isključili i podigli jednu od pogonskih osovina.

Istražite naše opcije za šasiju

Motor D17 ispunjava obećanja

Sa 780 KS, D17 je najmoćniji motor ikada stavljen u Volvo kamion. Ali, efikasnost potrošnje goriva i ogroman dostupni obrtni moment čine Volvo FH16 savršenim za teške transporte i druge zahtevne zadatke.

Snaga motora D17 na tri nivoa

Motor D17 dobijate sa svom snagom i efikasnošću koje možete poželeti za teške transportne zadatke. Na raspolaganju su vam verzije od 600 KS, 700 KS i 780 KS. Da bismo vam pomogli da smanjite ugljenični otisak i ispunite posebne zahteve, vozila svih nivoa snage možete napajati koristeći HVO. Pored toga, verzija od 700 KS može da se puni i biodizelom.

Pogledajte više detalja u specifikacijama modela Volvo FH16

Više obrtnog momenta

Motor D17 donosi više snage, do 3800 Nm obrtnog momenta i veću snagu kočenja motorom pri malim brzinama motora. Omogućava vam da prilagodite efikasnu pogonsku grupu koja radi baš na nivou koji vam je potreban, čak i kada zadatak koji obavljate zahteva najviše standarde.

Otkrijte naše Volvo motore

Veća kontrola uz I-Shift

Uz I-Shift, vi imate kontrolu, bilo da vam je potrebna vuča za pokretanje ili održavanje obrtnog momenta pri maloj brzini. Istražite detaljnije prednosti funkcije I-Shift u ovoj galeriji slika.

Niski stepeni prenosa

Povlačenje unazad sa teškim teretom je izazov i za vuču i za kvačilo. I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa poboljšava startnost i značajno smanjuje opterećenje kvačila.

Vožnja sa jednom papučicom

Funkcija promene smera vam omogućava da se krećete unapred i unazad samo pomoću papučice gasa. Pri brzinama do 4 km/h, terenska kočnica vam omogućava da koristite gas za kontrolu leptira motora i kočione cilindre.

Inteligentni softver

Za čaroliju je zaslužna elektronska komandna jedinica koja reguliše rad kvačila i promenu stepena prenosa. Asortiman softverskih paketa vam omogućava da prilagodite I-Shift vašim potrebama. Dostupan je poseban paket za teške uslove koji će vam pomoći da upravljate ekstremnim teretima.

Sistem za praćenje na bazi kamera

Sistem za praćenje na bazi kamera poboljšava aerodinamiku radi uštede energije. Takođe poboljšava vaš direktan vid i funkcije nadgledanja koje retrovizori nemaju. Međutim, za duže kombinacije, bočni retrovizori su prikladniji izbor.

Istražite naš sistem za praćenje na bazi kamera

Infotainment i zvuk

Pregledan interfejs za vozača, infotainment sistem i audio sistem dostupan u dva nivoa čine Volvo FH16 udobnim vozilom, bilo da vozite ili se odmarate.

Opcije kabine

Uz Volvo FH16 se dobija veliki izbor kabina koje odgovaraju vašim zahtevima. Možete da birate između sistema za praćenje na bazi kamera koji štedi energiju i bočnih retrovizora. Bolje pogledajte alternative.

  Kabina Globetrotter XXL

  Kabina Globetrotter XXL za Volvo FH16 predstavlja odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje i odmora za dve osobe. Vrhunska udobnost za spavanje u dužem i širem donjem ležaju.

  Kabina Globetrotter XL

  Kabina Globetrotter XL za Volvo FH16 kombinuje odličnu udobnost tokom vožnje i odmora za dve osobe sa puno prostora za odlaganje stvari.

  Kabina Globetrotter

  Kabina Globetrotter za Volvo FH16 kombinuje odličnu udobnost tokom vožnje i odmora za do dve osobe i mogućnost uspravnog stajanja u odeljku za motor.

  Kabina za spavanje

  Kabina za spavanje za Volvo FH16 nudi odličnu udobnost tokom vožnje i udoban smeštaj za do dve osobe tokom noći u kombinaciji sa ograničenom visinom stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Niska kabina za spavanje za Volvo FH16 nudi nižu spoljašnju visinu kabine u kombinaciji sa odličnom udobnošću tokom vožnje, udobnim smeštajem za jednu noć i ograničenom visinom stajanja.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni Volvo Trucks prodavac ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.