Kamioni

SRBIJA

×

Najnovija saopštenja za javnost

59 matches

1 of 3

 • Kompaniji Zijin Mining iz Bora nedavno su isporučena četiri četvoroosovinska kamiona Volvo FMX 84R nove generacije sa Wielton kiper nadgradnjama zapremine 20 m3. Ovo je prva tranša od ukupno osam vozila istog tipa i konfiguracije, koliko je poručeno za isporuku u 2021. godini. Sa osam novih kipera, Zijin Mining će u svom voznom parku imati ukupno 22 Volvo kamiona, pretežno solo vozila s kiper nadgradnjama.

 • Prvi Volvo FMX kamioni nove generacije u regionu Volvo Trucks Adriatic South (Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Albanija) početkom avgusta su isporučeni kompaniji s višedecenijskim iskustvom u eksploataciji Volvo kamiona – cementari Lafarge Srbija u Beočinu, koja posluje u sastavu Holcim Grupe.

 • Desetogodišnjicu uspešnog rada beogradsko transportno preduzeće MINI Trans obeležilo je na pomalo neobičan način: umesto slavljeničkih poklona u flotu je stigao prvi novi Volvo kamion, ali ne sasvim običan, već dodatno opremljen po specijalnim željama vlasnika i direktora, gospodina Miloša Nicovića, što ga po nekim detaljima svrstava u jedinstveni primerak ove vrste u Srbiji.

 • Dugogodišnji kupac Volvo kamiona, preduzeće Hamster iz Sremske Mitrovice, koja je poslednjih petnaestak godina uvek prvo u Srbiji naručivalo najnovija vozila iz programa Volvo kamionske korporacije, 31. maja preuzelo je bogato opremljen Volvo FH 500 I-Save, prvi tegljač nove generacije isporučen u našoj državi.

 • Poučeni iskustvima kolega iz Austrije i Slovenije, Volvo Trucks se i u Srbiji uključio u sistem dualnog obrazovanja, pa u tekućoj školskoj godini dva učenika iz Tehničke škole iz Stare Pazove dva puta sedmično, kroz praktičan rad, uz svesrdnu pomoć Volvo tehničara, stiču prva stručna znanja o održavanju i popravkama Volvo kamiona u centralnom servisno-prodajnom objektu Volvo Trucks Srbija u Novim Banovcima.

 • Inovacija inteligentne automatizovane ručne transmisije (AMT) kompanije Volvo Trucks i dalje je važno dostignuće u industriji, zahvaljujući pozitivnom uticaju na potrošnju goriva, performanse vozila, bezbednost i udobnost za vozača. Do kraja 2020. godine više od milion prodatih Volvo kamiona širom sveta opremljeno je s I-Shift tehnologijom. I dok slavimo 20 godina od uvođenja u ponudu, ova revolucionarna pogonska tehnologija se još uvek razvija zarad budućeg napredovanja.

 • Početkom februara proizvodno-trgovinsko društvo CEMPROM DOO iz Preljine nadomak Čačka potpisalo je ugovor za još jednu kupovinu Volvo kamiona: tokom marta u ovu uspešnu kompaniju trebalo bi da stignu još tri četvoroosovinska kipera Volvo FMX Classic 8x4R, koji će, kao i sedam prošle godine prvi put kupljenih Volvoa, uglavnom biti angažovani na trenutno najvećem građevinskom poduhvatu u Srbiji – izgradnji deonice autoputa Preljina-Požega na Koridoru 11.

 • Nova generacija teških kamiona kompanije Volvo Trucks - Volvo FH, FH16, FM i FMX - sada ulazi u serijsku proizvodnju u pogonima Volvoa u Švedskoj, Belgiji i Rusiji.

 • Na većini evropskih tržišta, uključujući i Srbiju, u toku je završna implementacija nove online platforme na kojoj će se ubuduće prodavati isključivo korišćeni Volvo kamioni iz novog programa Volvo Selected Pro. Kompletna procedura će se obavljati na nov način: od izlaganja i brendiranja, do detaljnije kontrole ispravnosti i duže garancije, ali i mogućnosti da se vozilo proverene kondicije kupi ili proda u bilo kom delu kontinenta u kojem posluje služba Volvo Selected Pro.

 • Lanuti grupa, italijanska kompanija za transport i logistiku, naručila je 1.000 novih kamiona Volvo FH sa najnovijom tehnologijom uštede goriva, I-Save. Kompanija vidi potencijal u tome da smanji potrošnju goriva za 10 procenata, kao i da smanji emisije CO2 .

 • Lotex Group iz Beograda, čija je delatnost niskogradnja - projektovanje i proizvodnju standardnih i specijalizovanih građevinskih konstrukcija, preuzela je i u eksploataciju uključila 15 kamiona iz familije FMX, što je najveća pojedinačna isporuka Volvo građevinskih vozila u Srbiji u 2020. godini.

 • Kompanija Serbia Zijin Bor Copper, koja je od decembra 2018. godine većinski vlasnik jednog od najvećih proizvođača bakra u Evropi, nekadašnje kompanije Rudarsko-topioničarski basen Bor, preuzela je tegljač Volvo FH 64T s motorom od 540 KS i visokim zadnjim vazdušnim ogibljenjem, koji vuče specijalnu poluprikolicu, jedinstvenu u Srbiji, nominalne korisne nosivosti 103,65 tona.

 • Porodična prevoznička kompanija Đurić MEM iz Šimanovaca ove jeseni je kupila prvi novi Volvo kamion – tegljač FH s motorom od 500 KS, koji se, po navodima gospodina Dejana Đurića, zaduženog za organizaciju poslovanja, pokazao odličnim vozilom u transportu peska, šljunka i kamenih agregata.

 • Postojeći asortiman Volvo kamiona podrazumeva dobro proverena rešenja koja su napravljena kako bi poboljšala vaše poslovanje i produktivnost i time doprinela vašoj profitabilnosti.

 • Novi teški kamioni kompanije Volvo Trucks, koji su pušteni u prodaju u 37oj nedelji, razvijeni su kako bi pomogli vozačima da efikasno, sigurno i odgovorno rade svoj posao. Svi modeli - Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM i Volvo FMX - imaju novi, fleksibilni korisnički interfejs sa digitalnom instrument tablom koja vozačima pruža relevantne informacije u svakoj situaciji. Pored toga, kamioni Volvo FM i FMX imaju nove kabine koje vozačima obezbeđuju više prostora i poboljšanu direktnu vidljivost.

 • Za prvih 100 Volvo vozila nudi se mogućnost potpuno besplatnog pregleda i dijagnostike tehničkog stanja vozila u Volvo Trucks sevisno-prodajnom centru u Doljevcu kod Niša. Posebna pogodnost za vozila starija od 48 meseci: za otklanjanje nedostataka koji se utvrde prilikom dijagnostike odobrava se poseban popust na delove od 30%.

 • Do 1. decembra 2020. godine potencijalnim vlasnicima Volvo tegljača FH sa I-Save tehnologijom iz Classic serije nude se dodatno opremljena vozila po izuzetno povoljnim prodajnim uslovima, uz dodatne pogodnosti koje su prilagodjene potrebama svakog pojedinačnog kupca.

 • Preduzeće za vađenje i preradu kamena, promet i usluge KORMANPUT doo iz Kormana kod Kragujevca nedavno je svoj vozni park ponovilo troosovinskim kamionom Volvo FMX s trostranim kiper tovarnim sandukom čija se leva stranica otvara hidraulički, pritiskom na taster ugrađen na pod, s leve strane vozačkog sedišta. To je prvi i trenutno jedini tako opremljen Volvo kamion u Srbiji.

 • Domaći lider u proizvodnji drvenih gajbica za voće i povrće i najveći srpski izvoznik ove ambalaže, kompanija Ambalažerka iz Begaljice kod Beograda, u 2020. je nastavila s modernizacijom i proširenjem svoje transportne flote: početkom avgusta preuzeta su još dva solo FMX kamiona, koji su, kao i prikolice koje vuku, prilagođeni za prevoz drvenih trupaca.

59 matches

1 of 3