Kamioni

SRBIJA

×

Najnovija saopštenja za javnost

75 matches

1 of 4

 • Volvo Trucks i Deutsche Post DHL Group potpisali su sporazum o saradnji kako bi ubrzali prelazak na vozila sa nultom emisijom izduvnih gasova. DHL namerava da intenzivira prelazak na teške električne kamione postavljanjem ukupno 44 nova električna Volvo

 • Inteligentni i automatizovani I-Shift menjač kompanije Volvo Trucks sada je brži nego ikad. Brži odgovor obezbeđuje poboljšanu upravljivost i uglađenost vožnje i dizel i električnih kamiona za teške uslove.

 • Prodaja električnih kamiona Volvo Trucks za teške uslove rada sada je povećana sa zvaničnim otvaranjem sistema porudžbina.

 • Volvo Trucks je u Severnoj Americi dobio porudžbinu za 110 Volvo VNR električnih kamiona od globalne logističke kompanije Maersk. Dogovor se dodaje na prethodnu narudžbu od 16 vozila istog modela i označava najveću komercijalnu porudžbinu do sada za Volvo električne kamione.

 • Nova poboljšanja dodaju se konceptu I-Save kompanije Volvo Trucks koji su dizajnirani da smanje potrošnju goriva i daju značajne uštede u emisiji CO2, dok istovremeno poboljšavaju vožnju. I-Save pokriva optimizaciju tehnologije motora, upravljačkog softvera i mere za smanjenje otpora vazduha, sve u cilju postizanja jedne zajedničke svrhe – povećanja energetske efikasnosti što je više moguće.

 • Nova statistika pokazuje da je Volvo Trucks lider na tržištu za teške, potpuno električne kamione u Evropi sa tržišnim udelom od 42%. Kompanija je 2021. godine primila porudžbine, uključujući pisma o namerama za kupovinu, za više od 1.100 električnih kamiona širom sveta.

 • Unicon, najveći proizvođač i dobavljač gotovih betona u Danskoj, namerava da izvrši, do sada, najveću privatnu pojedinačnu porudžbinu za električne kamione koji će voziti danskim putevima. Isporuka 11 kamiona Volvo FM Electric počeće krajem godine. Pored toga, Unicon i Volvo Trucks su dogovorili dugoročnu saradnju koja ima za cilj razvoj i implementaciju kompletnih električnih rešenja za kamione i karoserije za industriju betona.

 • Volvo Trucks je patentirao i predstavio Active Grip Control – novu bezbednosnu funkciju za električne kamione. Novi sistem značajno poboljšava stabilnost, ubrzanje i kočenje na klizavim površinama.

 • U Nemačkoj je obavljen prvi nezavisni test energetske efikasnosti sa potpuno opterećenim teškim električnim Volvo kamionom. Električni kamion je premašio svoj zvanični domet i koristio je 50% manje energije od svog dizel pandana.

 • Lider na domaćem tržištu suvomesnatih proizvoda i njihov veliki izvoznik (godišnje i više od 3.500 tona), Zlatiborac doo, početkom decembra, prvi u Srbiji, preuzeo je Volvo FH16 nove generacije s motorom 16 litara - od 650 KS, sa 3.150 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

 • Mnogi od nas su to iskusili – baterija u telefonu gubi struju kada nastupi velika hladnoća. Da bi izbegli istu sudbinu, Volvo Trucks je testirao svoje električne kamione u ekstremnim zimskim uslovima blizu Arktičkog kruga. Rezultat? Funkcija za održavanje performansi baterije, čak i kada je temperatura daleko ispod nule.

 • Volvo Trucks uvodi nekoliko novih ažuriranja za svoje motore od 11 i 13 litara sa Euro 6 koji uspevaju da isporuče kombinovane prednosti smanjenja potrošnje goriva uz poboljšanje vozne sposobnosti.

 • Kompaniji Zijin Mining iz Bora nedavno su isporučena četiri četvoroosovinska kamiona Volvo FMX 84R nove generacije sa Wielton kiper nadgradnjama zapremine 20 m3. Ovo je prva tranša od ukupno osam vozila istog tipa i konfiguracije, koliko je poručeno za isporuku u 2021. godini. Sa osam novih kipera, Zijin Mining će u svom voznom parku imati ukupno 22 Volvo kamiona, pretežno solo vozila s kiper nadgradnjama.

 • Volvo Trucks je primio porudžbinu za 100 Volvo FM električnih kamiona od DFDS-a, najveće kompanije za transport i logistiku u severnoj Evropi. Ugovor je najveća komercijalna porudžbina do sada za Volvo električne kamione i jedna od najvećih ikada za teške električne kamione širom sveta.

 • Volvo Trucks organizuje globalni on-line događaj kako bi ubrzao transformaciju na električni transport. Cilj je pokazati prelazak na električne kamione i samim tim inspirisati transportne kompanije.

 • Prvi Volvo FMX kamioni nove generacije u regionu Volvo Trucks Adriatic South (Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Albanija) početkom avgusta su isporučeni kompaniji s višedecenijskim iskustvom u eksploataciji Volvo kamiona – cementari Lafarge Srbija u Beočinu, koja posluje u sastavu Holcim Grupe.

 • Volvo Trucks je u potpunosti spreman da ubrza prelazak na održiviji transport i veliki uspon u elektrifikaciji teškog drumskog transporta, sa svojim nedavno lansiranim Volvo FH, FM i FMX električnim vozilima. Revolucionarna tehnologija zasnovana na zajedničkim platformama čini ih veoma pogodnim za širok spektar transportnih zadataka, omogućavajući mnogim transportnim kompanijama da lakše krenu ka elektrifikaciji.

 • Desetogodišnjicu uspešnog rada beogradsko transportno preduzeće MINI Trans obeležilo je na pomalo neobičan način: umesto slavljeničkih poklona u flotu je stigao prvi novi Volvo kamion, ali ne sasvim običan, već dodatno opremljen po specijalnim željama vlasnika i direktora, gospodina Miloša Nicovića, što ga po nekim detaljima svrstava u jedinstveni primerak ove vrste u Srbiji.

 • Dugogodišnji kupac Volvo kamiona, preduzeće Hamster iz Sremske Mitrovice, koja je poslednjih petnaestak godina uvek prvo u Srbiji naručivalo najnovija vozila iz programa Volvo kamionske korporacije, 31. maja preuzelo je bogato opremljen Volvo FH 500 I-Save, prvi tegljač nove generacije isporučen u našoj državi.

 • DFDS, najveća kompanija za transport i logistiku u severnoj Evropi i Volvo Trucks udružuju snage da elektrifikuju transport teških kamiona. Kao prvi korak, DFDS će upravljati potpuno električnim kamionom za isporuku delova u fabriku kamiona Volvo blizu Geteborga. Ova inicijativa za Volvo grupu označava ključni korak za izgradnju lanca snabdevanja bez fosila.

75 matches

1 of 4