Kamioni

×

Najnovija saopštenja za javnost

90 matches

1 of 5

 • Press release

  09/20/2022

  Od malih nogu u društvu Volvo kamiona 

  Na tržištu Srbije, Volvo Trucks se već dugo bavi i bezbednosnom edukacijom najmlađih učesnika u saobraćaju kroz brojne programe i akcije. U tom cilju u sedištu Volvo Trucks u Srbiji, u Novim Banovcima, nedavno su boravili mališani iz dečijeg vrtića Bajka sa Novog Beograda.

 • Kompanija Volvo Trucks započinje serijsku proizvodnju teških električnih kamiona od 44 tone*, kao prvi svetski proizvođač kamiona koji kreće u taj poduhvat.

 • Press release

  09/14/2022

  Osam novih Volvo kamiona za Dugić doo 

  Nakon dobrih iskustva s ranije kupljenim Volvo kamionima, privredno društvo Dugić Tomislav doo iz Saranova kod Toplole, u ovoj godini preuzelo je još osam novih vozila – tri tegljača iz familije FM i pet kipera iz familije FMX. Skoro polovinu flote ovog privrednog društva, u vlasništvu gospodina Tomislava Dugića, sada čine Volvo kamioni.

 • I pobednik je… Poznat je pobednički tim na najvećem takmičenju na svetu u pružanju tehničkih usluga vlasnicima Volvo kamiona i autobusa, VISTA*. Nakon fenomenalnog finala u rodnom gradu kompanije Volvo, Geteborgu, u Švedskoj, na samom vrhu je završio tim Kiired Insenerid iz Estonije.

 • Uz tradicionalan kvalitet, dugovečnost i ekonomičnost, za vlasnike Volvo kamiona jedan od izuzetno važnih faktora profitabilnog poslovanja je dobra servisna podrška. Razgranata mreža dobro opremljenih servisnih radionica, u kojoj se o održavanju i popravkama staraju visokostručni i profesionalni servisni tehničari, od presudne je važnosti i pri odluci o kupovini novog kamiona, jer samo vozilo koje je u svako vreme u punoj pogonskoj spremnosti vlasnika čini bezbrižnim i čuva renome kompanije.

 • Volvo Trucks će pokazati svoju jaku poziciju u oblasti elektromobilnosti na IAA Transportation, glavnom svetskom sajmu za mobilnost, transport i logistiku. Kompanija će takođe prikazati nova bezbednosna rešenja i najnoviju tehnologiju za dekarbonizaciju transporta.

 • Volvo FL i FE, koji se najčešće koriste za distribuciju u gradovima i urbanim sredinama, dobili su nove, ažurirane menjače koji nude poboljšanu efikasnost i lakšu vožnju.

 • Zamislite kamion koji emituje samo vodenu paru, proizvodi sopstvenu struju i ima domet do 1000 km. To je moguće sa gorivnim ćelijama koje pokreće vodonik, a Volvo Trucks je počeo da testira vozila koristeći ovu novu tehnologiju.

 • Volvo Trucks uvodi niz novih funkcija koje poboljšavaju bezbednost i upravljivost, podržavajući precizno rukovanje u uskim oblastima i na neravnim ili klizavim putevima, na primer na gradilištima.

 • Volvo Trucks sada uvodi novi sigurnosni sistem za otkrivanje drugih učesnika u saobraćaju koji ulaze u mrtvu tačku sa obe strane kamiona.

 • Kao prvi proizvođač kamiona na svetu koji je to učinio, Volvo sada uvodi čelik bez fosila u svoje kamione. Čelik proizvodi švedska čeličana SSAB, a teški električni kamioni Volvo će biti prvi koji će ga uključiti.

 • U nekoliko nezavisnih testova, koje su sproveli nemački časopisi za vozače kamiona, Volvo FH sa tehnologijom I-Save bio je pobednik u uštedi goriva kada se posmatra kombinacija potrošnje dizela i tečnosti AdBlue, iako na testiranom kamionu nije bilo najnovijih Volvo ažuriranja.

 • Volvo Trucks otvara svoju prvu fabriku za sklapanje baterija. Smeštena u Gentu u Belgiji, fabrika će isporučivati baterije spremne za ugradnju za potpuno električne teške kamione Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks i Deutsche Post DHL Group potpisali su sporazum o saradnji kako bi ubrzali prelazak na vozila sa nultom emisijom izduvnih gasova. DHL namerava da intenzivira prelazak na teške električne kamione postavljanjem ukupno 44 nova električna Volvo

 • Inteligentni i automatizovani I-Shift menjač kompanije Volvo Trucks sada je brži nego ikad. Brži odgovor obezbeđuje poboljšanu upravljivost i uglađenost vožnje i dizel i električnih kamiona za teške uslove.

 • Prodaja električnih kamiona Volvo Trucks za teške uslove rada sada je povećana sa zvaničnim otvaranjem sistema porudžbina.

 • Volvo Trucks je u Severnoj Americi dobio porudžbinu za 110 Volvo VNR električnih kamiona od globalne logističke kompanije Maersk. Dogovor se dodaje na prethodnu narudžbu od 16 vozila istog modela i označava najveću komercijalnu porudžbinu do sada za Volvo električne kamione.

 • Nova poboljšanja dodaju se konceptu I-Save kompanije Volvo Trucks koji su dizajnirani da smanje potrošnju goriva i daju značajne uštede u emisiji CO2, dok istovremeno poboljšavaju vožnju. I-Save pokriva optimizaciju tehnologije motora, upravljačkog softvera i mere za smanjenje otpora vazduha, sve u cilju postizanja jedne zajedničke svrhe – povećanja energetske efikasnosti što je više moguće.

 • Nova statistika pokazuje da je Volvo Trucks lider na tržištu za teške, potpuno električne kamione u Evropi sa tržišnim udelom od 42%. Kompanija je 2021. godine primila porudžbine, uključujući pisma o namerama za kupovinu, za više od 1.100 električnih kamiona širom sveta.

 • Unicon, najveći proizvođač i dobavljač gotovih betona u Danskoj, namerava da izvrši, do sada, najveću privatnu pojedinačnu porudžbinu za električne kamione koji će voziti danskim putevima. Isporuka 11 kamiona Volvo FM Electric počeće krajem godine. Pored toga, Unicon i Volvo Trucks su dogovorili dugoročnu saradnju koja ima za cilj razvoj i implementaciju kompletnih električnih rešenja za kamione i karoserije za industriju betona.

90 matches

1 of 5