Kamioni

Volvo FM. Fleksibilni stručnjak.

Volvo FM je fleksibilni teški kamion za aktivne vozače i spreman je da sa lakoćom preuzme svaki zadatak. Prilagodite ga za bilo šta između regionalnih transportnih zadataka do specijalizovanih zadataka u urbanim sredinama koji zahtevaju čvrste kamione. Birajte između električnog pogona, pogona na gas i pogona na dizel.

  Volvo FM


  Primene: Regionalni transportni zadaci, transport hemikalija i nafte, distributivni transport, transport otpada i materijala za reciklažu, javne usluge i komunalni prevoz
  Snaga: 330–500 KS

  Pogledajte pune specifikacije 

  Volvo FM Electric


  Primene: Regionalni transportni zadaci i zadaci distributivnog transporta, transport otpada i materijala za reciklažu, prevoz kontejnera, građevinski transport, javne usluge i komunalni prevoz
  Kombinovana težina: 44 tone
  Snaga: do 490 kW
  Domet: do 300 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FM Electric

  Volvo FM na gas


  Primene: Regionalni transportni zadaci, prevoz kontejnera, transport hemikalija i nafte
  Snaga: 420–500 KS
  Domet: do 1000 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FM na gas

Kabina dizajnirana za užurbane dane

Napravljena je za vozače koji ulaze u kabinu, izlaze iz nje i kreću se oko nje. Volvo FM nudi udobnost i prostranost na istom nivo kao slični veći modeli. Direktni vid i prateća rešenja pružaju visok nivo bezbednosti u gradskim sredinama. Detaljnije pogledajte vrhunsko radno okruženje ovog kamiona u galeriji ispod.

Sistem za praćenje na bazi kamera

Sistem za praćenje na bazi kamera pruža vam direktan pogled i otvara vidno polje i u dobrim i u lošim uslovima. Noćna vidljivost vam omogućava da bolje vidite u mraku. Pomoću kamere za mrtav ugao bolje vidite skriveno područje blizu kamiona na strani suvozača da biste poboljšali bezbednost.
 

Istražite naš sistem za praćenje na bazi kamera

Infotainment i zvuk

Pregledan interfejs za vozača, infotainment sistem i audio sistem dostupan u dva nivoa čine Volvo FM udobnim vozilom, bilo da vozite ili se odmarate.

Bliže tlu

Dizajn kabine modela Volvo FM je nizak sa položajem za vožnju blizu tla. Iz takvog položaja je lakše ostvariti kontakt očima sa drugim korisnicima puteva i imati kontrolu nad područjima blizu kamiona. I što više ulazite u kabinu i izlazite iz nje tokom dana, više ćete voleti njenu praktičnu visinu. Za gradske zadatke koji se obavljaju električnim vozilom, dostupna je izuzetno praktična verzija sa niskim ulazom.

Saznajte više o modelu Volvo FM Low Entry 

Prilagodite Volvo FM

Širok spektar pristupačnih kabina. Izbor električnih, dizel i pogonskih grupa na gas. Šasija koja se može pripremiti za bilo koju nadgradnju i zadatak koji možete da zamislite. Tu su i funkcije za uštedu energije kao što su disk kočnice bez otpora trenja. Pripremite ga za sve zadatke.

Stabilna vožnja uz Volvo dinamičko upravljanje

Volvo dinamičko upravljanje je alatka koja vam pomaže da vozite lakše, preciznije i sa manje naprezanja. Podesite je prema sopstvenim zahtevima pomoću ličnih podešavanja. Pored toga, zahvaljujući aktivnom upravljanju u različitim situacijama, povećava funkcionalnost vaših sistema podrške vozaču. A ako dođe do pucanja pneumatika, sistem će vam pomoći da zadržite stabilan pravac dok se ne zaustavite.

O Volvo dinamičkom upravljanju 

Savršene promene stepena prenosa uz I-Shift

I-Shift nudi asortiman menjača koji vožnju čine lakom i efikasnom. Može se koristiti za sve, od dugolinijskog i prevoza u delatnosti građevinarstva do gradskih isporuka. Linija paketa opcija vam omogućava da je prilagodite svojim potrebama zahvaljujući funkcijama vožnje sa jednom papučicom i još mnogo toga. Ukoliko to nije dovoljno, I-Shift Dual Clutch menja stepen prenosa bez prekida isporuke snage. Zahvaljujući niskom stepenu prenosa možete da kombinujete odličnu startnost sa energetskom efikasnošću pri velikim brzinama.

Pročitajte više o funkciji I-Shift

Bezbednosni sistemi podrške vozaču

Ako postoji određeni rizik od sudara ispred vas, kočioni sistem za vanredne situacije je tu da vas obavesti i prikoči ako je potrebno. Podrška za izbegavanje bočnog sudara i upozorenje pri otvaranju vrata pokrivaju obe bočne strane. Koriste radarske senzore da bi smanjili rizik od sudara sa vozilima i drugim korisnicima puteva i upozoravaju vas da ne otvarate vrata ako postoji rizik od sudara. Svi pravci se uzimaju u obzir radi očuvanja bezbednosti. 
 

O sistemima podrške vozaču 

Šasija spremna za vaše izazove

Bilo da preuzimate kontejnere u lukama, transportujete hemikalije, manevrišete kroz gradilišta ili pravite izuzetno specijalizovanu nadgradnju na krutom kamionu, Volvo FM se može prilagoditi u skladu sa time. Ovo je verovatno naš najuniverzalniji model kamiona. Bliže se upoznajte sa našom šasijom u galeriji slika.

Fleksibilna šasija

Šasija se prilagođava vama u našoj fabrici. Iznenadićete se kada saznate koliko lagan možemo da napravimo Volvo FM kada saznamo kako ćete ga koristiti. Uređaj za podizanje dvostruke osovine, prednje osovine od 10 tona i naše upravljačke osovine dopunskog točka i gurajuće osovine omogućavaju ogromnu nosivost i lakoću manevrisanja. Pored toga, uz Work Remote možete da kontrolišete karoseriju i pogonsku grupu kada niste u vozačevom sedištu.

Istražite naše opcije za šasiju 

Pomoć za proizvođače karoserije

Kada naručite Volvo kamion, pripremamo ga za proizvodnju karoserije u našoj fabrici. Proizvođač karoserije dobija pristup onlajn portalu Volvo uputstva za proizvođače karoserije (Volvo Bodybuilder Instructions, VBI), na kojem su navedeni svi detalji potrebni da se vaš kamion završi za upotrebu, efikasno i uz najviši mogući stepen kvaliteta. Namenski modul omogućava proizvođaču karoserije da pristupi električnom sistemu kamiona kako bi prilagodio potrebne funkcije.

Pročitajte više o proizvodnji karoserije 

Kabina za čitavu posadu

Za neke zadatke je potrebno više od vozača i suvozača. U Volvo kabinu za posadu može da se smesti do devet osoba. Ulazak i izlazak se obavljaju brzo i sigurno. Da bismo olakšali postupak proizvodnje karoserije, ispod kabine smo postavili komponente kao što su rezervoari za gorivo, akumulatori i sistem za naknadnu obradu izduvnih gasova.

Opcije kabine

Prilagodite svoj Volvo FM kabinom koja odgovara vašim potrebama. Možete da birate između sistema za praćenje na bazi kamera koji štedi energiju i bočnih retrovizora. Detaljnije pogledajte alternative ovde.

  Dnevna kabina

  Volvo FM sa dnevnom kabinom nudi udobno i ergonomsko okruženje za vozača. Dužina kabine je optimizovana tako da maksimalno poveća dužinu teretnjaka.

  Niska dnevna kabina

  Volvo FM sa niskom dnevnom kabinom nudi udobno i ergonomsko okruženje za vozača. Ova kabina je pravi izbor kada je za nadgradnju potreban prostor iznad kabine ili kada radno okruženje ograničava visinu vozila.

  Kabina za spavanje

  Volvo FM sa kabinom za spavanje pruža odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje i udobnog smeštaja za jednu osobu tokom noći, kao i ograničenu visinu stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FM sa niskom kabinom za spavanje pruža odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje, udobnog smeštaja za jednu osobu tokom noći i ograničene visine stajanja. Savršeno je rešenje za situacije kada je za nadgradnju potreban prostor iznad kabine, na primer, radi prevoza automobila.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FM sa kabinom Globetrotter predstavlja odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje i odmora za najviše dve osobe. Nudi dosta skladišnog prostora i omogućava uspravno stajanje na podu.

  Kabina za posadu

  U Volvo FM sa kabinom za posadu može da se smesti ukupno do devet osoba. Projektovan je za siguran i brz ulazak i izlazak.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni Volvo Trucks prodavac ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.