Kamioni

SRBIJA

×

Samo vozite

I-SHIFT KOMPANIJE VOLVO TRUCKS

i-Shift je asortiman automatskih menjača kompanije Volvo Trucks koji su dizajnirani da učine vožnju lakšom, bezbednijom i udobnijom. Svaka promena stepena prenosa je savršeno sinhronizovana, i to automatski. Asortiman softverskih paketa vam omogućava da prilagodite I-Shift vašim potrebama. A u zavisnosti od modela kamiona, postoje I-Shift verzije koje otvaraju nove mogućnosti, na primer, I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa i I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom.

Kako I-Shift funkcioniše?

I-Shift se zasniva na „klasičnom“ nesinhronizovanom ručnom menjaču, što objašnjava njegovu kompaktnu konstrukciju i visoku efikasnost. Za čaroliju je zaslužna elektronska kontrolna jedinica koja reguliše rad kvačila i promenu stepena prenosa. Uvek vrlo precizno menja stepen prenosa tako što stalno ocenjuje informacije o brzini vozila, težini, nagibu puta i potrebnom obrtnom momentu. Sistem komunicira i sa motorom koji dozvoljava podešavanje broja obrtaja i kočnica radi maksimalnih performansi.

I-Shift je dostupan za Volvo FHVolvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX i Volvo FE.

I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa – krenite odakle god želite

Da li transportujete teške terete? Da li je startnost iz mesta problem po brdovitom terenu ili na lošim putevima? Opremite kamion I-Shift menjačem sa sporohodnim stepenima prenosa i ostavite ovu brigu daleko iza sebe. Startnost je poboljšana, a pritisak na vaše kvačilo se smanjuje do 75%. Odaberite jedan ili dva stepena prenosa, kao i dodatnu opciju za dodatne stepene prenosa unazad. Prenosni odnos vam omogućava da vozite čak i 0,5–2 km/h sa potpunom kontrolom nad obrtnim momentom motora.

 

Vozite sporije, štedite više

Uz I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa ne morate da pravite kompromis oko ekonomičnosti goriva niti startnosti. Možete da imate i jedno i drugo. Samo odaberite brži prenosni odnos pogonskih osovina, što vam omogućava da održavate stalnu brzinu kretanja pri mnogo manjem broju obrtaja dok vozite po dobrim putevima. Udobnije je i bolje za potrošnju goriva.

I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa je dostupan za Volvo FH, Volvo FH16Volvo FMVolvo FMX.

I-Shift sa dvostrukim kvačilom – novi način vožnje

Da li vaši zadaci zahtevaju visoke performanse i česte promene stepena prenosa? Onda izaberite I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom. Nudi vrlo glatko ubrzanje sa besprekornom promenom stepena prenosa. Menja stepen prenosa u deliću sekunde.

Dobićete i prenos snage bez prekida, što može da menja vaš način vožnje i povećava produktivnost. Obrtni moment je konstantan, tako da pouzdano menjate stepene prenosa u krivini. Besprekidna snaga takođe održava teret stabilnim. Snaga se neprekidno prenosi do točkova, pa je rizik od zaglavljivanja ili gubitka prianjanja u klizavim uslovima minimalan. Čak i pri kočenju motorom na nizbrdici pri biranju nižeg stepena prenosa, prianjanje će sigurno biti čvrsto, a vožnja bezbednija.

 

Neprekidni prenos snage

I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom može unapred da izabere sledeći stepen prenosa dok koristi trenutni. Jedno kvačilo radi na praznom hodu, dok je drugo uključeno. Dva ulazna vratila i inteligentno raspoređeni zupčanici i selektorski elementi omogućavaju istovremeno biranje dva stepena prenosa. Kakav je rezultat? Besprekorne promene stepena prenosa u deliću sekunde – bez prekida prenosa snage.


I-Shift menjač sa dvostrukim kvačilom je dostupan za Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX.

DOSTUPNO ZA OVE KAMIONE

SPREMNI ZA PROMENU?

Pričajte nam o automatskom promenama stepena prenosa.