Kamioni

Volvo Novosti

Mesto gde ćete uvek naći sjajne priče o kamionima

 

Najnoviji članci

109 matches

1 of 6

 • Uz veliku količinu iskustva sa dizajnerskih radova u automobilskoj industriji, Džonatan Dizli sada je rukovodilac kao direktor za dizajn kompanije Volvo Trucks. Hajde da čujemo nešto o njegovoj viziji za dizajniranje kamiona.

 • Šta bi bilo potrebno da se broj nezgoda u kojima su učestvovali teški kamioni svede na nulu? Ako neko zna, to je Ana Vrige Berling, direktorka Odeljenja za bezbednost saobraćaja i proizvoda u kompaniji Volvo Trucks.

 • Bez obzira na to da li se bavite dugolinijskim ili regionalnim transportom, distribucijom ili građevinom, ova najnovija ažuriranja za Euro 6 Step E znače ozbiljnu uštedu goriva za sve. Volvo je pregledao čitavu pogonsku grupu i primenio brojna unapređenja koja ne samo što poboljšavaju ekonomičnost goriva već i pružaju glatkije i prijatnije iskustvo vožnje – na putu i ​​van njega.

 • Ažuriranja aerodinamičnog dizajna modela Volvo FH dodatno će smanjiti razdvajanje protoka i otpor pritiska i pomoći da se uštedi još više goriva u dugolinijskom transportu.

 • Transport story

  03/02/2020 2 min za čitanje 2 min za čitanje

  Obnovljena unutrašnjost kabine kamiona Volvo FH: po meri vozača 

  Povratne informacije vozača bile su ključne za obnovljenu unutrašnjost kabina kamiona Volvo FH i FH16. Čim sednete za volan uočićete da je ovim poboljšanjima stvoreno bezbednije i mnogo prijatnije okruženje vozača.

 • Transport story

  03/02/2020 6 min za čitanje 6 min za čitanje

  Unutrašnjost nove kabine Volvo FM: vrhunska udobnost za vozača 

  Ovo je prvi redizajn unutrašnjosti kabine Volvo FM od njenog nastanka, krajem 90-ih godina 20. veka. Karina Bistrem, glavni konstruktor enterijera u firmi Volvo Trucks, objašnjava šta je inspirisalo nju i njene kolege tokom izmene od poda do plafona.

 • Performance & Fuel

  03/02/2020 2 min za čitanje 2 min za čitanje

  „Naš dosad najekonomičniji asortiman kamiona“ 

  Novi asortiman firme Volvo Trucks svojim ekonomičnim pogonskim sklopovima i konfiguracijama šasija omogućava znatna smanjenja količine utrošenog goriva i CO2. Novi kamioni uz to čine deo dugoročne vizije postizanja nulte emisije.

 • Tech Product

  03/02/2020 1 min za čitanje 1 min za čitanje

  12-inčni ekran na instrument-tabli pojednostavljuje interakciju i smanjuje ometanja 

  12-inčni ekran na instrument-tabli novog asortimana firme Volvo Trucks osmišljen je tako da vozač zadrži ruke na volanu, a oči na putu.

 • Transport story

  03/02/2020 4 min za čitanje 4 min za čitanje

  Novi asortiman kamiona po meri vozača 

  Firma Volvo Trucks predstavlja četiri nova kamiona sa jakim fokusom na okolinu, bezbednost i produktivnost vozača.

 • Tech Product

  03/02/2020 2 min za čitanje 2 min za čitanje

  Čvršći kamioni za veće kapacitete i veću nosivost 

  Zahvaljujući čitavom nizu poboljšanja, koja omogućavaju ukupnu masu vučnog voza do 150 tona, novi kamioni Volvo FMX, Volvo FH i Volvo FH16 obezbeđuju veću produktivnost nego ikad dosad.

 • Inside Volvo

  03/02/2020 7 min za čitanje 7 min za čitanje

  Postavljanje standarda u pogledu vremena korišćenja kamiona i praćenja u realnom vremenu 

  Povezano je više od 600.000 Volvo kamiona i taj broj se svakodnevno povećava. Praćenje u realnom vremenu je postalo stvarnost, a firma Volvo Trucks postepeno poboljšava vreme korišćenja kamiona pojednostavljivanjem servisiranja, pomažući prevoznicima da održe obećanje da će svaki put isporučiti robu na vreme.

 • Transport story

  03/02/2020 5 min za čitanje 5 min za čitanje

  Na putu u tajnosti: novi asortiman kamiona iz ugla budućih kupaca 

  Odabrani kupci dobili su priliku da testiraju novi Volvo FH16, Volvo FH i Volvo FM na vijugavim putevima planinskog venca Sijera de los Filabres u Španiji. Ovo su njihove impresije šest meseci pre zvaničnog predstavljanja.

 • Business story

  03/02/2020 7 min za čitanje 7 min za čitanje

  Prevoznik građevinskog materijala EG Eriksson testira novi Volvo FMX na terenu 

  Novi Volvo FMX je posebno projektovan da bi vozaču koji prevozi građevinski materijal rad bio lakši, bezbedniji i udobniji. Testira ga švedski prevoznik građevinskog materijala EG Eriksson.

 • Finska kompanija Kuljetusliike Antti Airaksinen nedavno je počela da koristi Volvo FH sa opremom I-Save u svojim operacijama distribucije namirnica. Potrošnja goriva je od tada smanjena za 4,5 litara na 100 kilometara, što znatno povećava profitabilnost kompanije.

 • The assignment

  05/14/2019 6 min za čitanje 6 min za čitanje

  Transport opasnih tereta preko planina na jugu Brazila 

  Planinski putevi na jugu Brazila su možda lepi, ali i opasni. Kada vozač kamiona Aldinan Sezar Rodriges transportuje vrlo korozivne hemikalije po ovoj oblasti, on veruje u svoj Volvo VM i obuku o bezbednoj vožnji.

 • Business story

  12/10/2018

  Gospodar šume 

  Zauzeo je drugo mesto u ovogodišnjem svetskom finalu takmičenja Volvo Trucks Driver Challenge i pravi je majstor u ekonomičnoj vožnji. Bert „Knate“ Juhanson, vozač kamiona za transport drvne građe i vlasnik firme, zna kako da maksimalno iskoristi svaku kap goriva – i svoje Volvo kamione.

 • Inside Volvo

  12/10/2018

  Lak prelazak na električni pogon 

  Suština električnih kamiona nije samo u akumulatorima i stanicama za punjenje – oni poboljšavaju radne uslove vozačima i povećavaju dobit transportnim firmama. Tri stručnjaka iz firme Volvo Trucks objasniće vam budućnost električnih kamiona.

 • The assignment

  12/10/2018

  Tamo gde vlada priroda 

  Putevi na jugozapadu Norveške spadaju u najizazovnije puteve u svetu. Kada vozite vučni voz od 50 tona sa tovarom žive ribe u rezervoarima sa vodom koja se bućka, zadatak postaje izuzetno složen.

 • Tech Product

  08/17/2018

  Jasniji pogled 

  Gradske oblasti mogu da predstavljaju pravi izazov za vozače kamiona. Zato je nedavno poboljšani Volvo FE sa kabinom sa niskim ulazom projektovan tako da ima veću vidljivost, bezbednost, ergonomiju i produktivnost.

 • Digitalizacija ubrzano menja društvo, što važi i za transportnu delatnost. Karina Holm, rukovodilac odeljenja za usluge u firmi Volvo Trucks, objašnjava kako će Volvo Connect, jedan interfejs za informacije i usluge, kupcima olakšati život.

109 matches

1 of 6