Kamioni

I-See

I-See štedi gorivo time što optimizuje vašu brzinu, promenu stepena prenosa i kosting u skladu sa topografijom, krivinama, kružnim tokovima i ograničenjima brzine ispred vas. To znači da možete da koristite regulator brzine u više situacija u vožnji nego ikada pre da biste štedeli gorivo i smanjili CO2 otisak od prvog dana.

Štedite energiju prilagođavanjem trasama

Vešti vozači su uvek prilagođavali brzinu i promene stepena prenosa trasi koja je ispred njih. Ali raditi to savršeno i dosledno sve vreme praktično je nemoguće. I-See vam omogućava da to uradite čim aktivirate regulator brzine.

Brda, krivine i ograničenja brzine

I-See optimizuje promene stepena prenosa i brzinu na trasi. Kada vozite sa aktiviranim regulatorom brzine, I-See se prilagođava topografiji kako bi efikasno koristio kinetičku energiju kamiona. Kada se približavate krivini ili kružnom toku, I-See prilagođava brzinu kako biste prošli na energetski najefikasniji način. Takođe se automatski prilagođava predstojećim ograničenjima brzine.

Više od vožnje auto-putem

Pošto se I-See prilagođava topografiji, krivinama i ograničenjima brzine, može se koristiti na skoro svim vrstama javnih puteva, a ne samo na auto-putevima. Što ga više koristite, manje je nepotrebnih promena stepena prenosa, kočenja i ubrzavanja.

Na osnovu najnovijih mapa

I-See koristi komercijalne mape visoke rezolucije sa informacijama o topografiji, krivini i ograničenjima brzine – i one se automatski ažuriraju sa kamionom.

Kako I-See funkcioniše na brdima

Vožnja uzbrdo

I-See zna da je brdo ispred. Kamion ubrzava i ostaje duže u višem stepenu prenosa.

Sprečavajući nepotrebne promene stepena prenosa, I-See čini vožnju po uzbrdici lakom i ekonomičnom.

Kada se približava nizbrdici, I-See sprečava nepotrebno ubrzavanje.

Vožnja nizbrdo

Radi uštede energije, I-See privremeno isključuje pogonsku grupu ili motornu kočnicu radi kostinga pre nizbrdice.

Posle nizbrdice

I-See zna gde se jedan nagib završava i gde počinje sledeći. Ako je uzbrdica pred vama, I-See omogućava kosting kamiona radi povećanja brzine i impulsa kretanja.

Vožnja u krivinama i kružnim tokovima

Kada se kamion približi krivini ili kružnom toku koji zahtevaju manju brzinu radi bezbednosti, I-See unapred prilagođava izbor stepena prenosa i brzinu tako da vozač ne mora da koristi papučicu kočnice. Nakon izlaska iz te deonice, I-See se prilagođava ograničenju brzine na najefikasniji način.

Vožnja u okviru ograničenja brzine

Kada se približavate položaju gde se menja ograničenje brzine, I-See prilagođava izbor stepena prenosa i brzinu na energetski najefikasniji način. Pomaže vam da izbegnete nepotrebno kočenje ili naglo ubrzanje.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.