Kamioni

Shvata vaše rute radi uštede goriva

I-SEE KOMPANIJE VOLVO TRUCKS

Da li znate kako da optimizujete brzinu i promene stepena prenosa za topografiju vaših ruta kako biste uštedeli gorivo? I-See zna, a njegovo znanje je zasnovano na podacima. Može vam pomoći da značajno smanjite potrošnju goriva od prvog dana.

Kako I-See može da vam pomogne da uštedite gorivo

Prilikom približavanja uzbrdici, kamion preuzima podatke sa komercijalne topografske mape visoke rezolucije kojoj pristupa preko mreže. Informacije se potom koriste u šest različitih koraka da bi se maksimalno iskoristila kinetička energija kamiona i smanjila potrošnja goriva do 5% u poređenju sa kamionima koji nemaju I-See. Ako put nije na mapi ili dođe do prekida veze sa serverom, kamion se vraća na režim rada sa deljenom bazom podataka.

Uvek ste podržani, čak i u pokretu

I-See prvenstveno koristi podatke sa komercijalne topografske mape visoke rezolucije koja se automatski ažurira u kamionu kada nova verzija postane dostupna. Sekundarno koristi deljene podatke – sačuvane u oblaku. Ako je potrebno, sistem koristi lokalno sačuvane podatke. To znači da ćete uvek imati pristup topografskim podacima, imati udobniji doživljaj vožnje i znati da se sistem stalno ažurira daljinski.  

Još bolje uz I-Torque

I-See ima potencijal da vam uštedi još više goriva dodavanjem funkcije I-Torque. I-Torque koristi I-See podatke da optimizuje raspoloživi izlazni obrtni moment motora, na primer, kad vozite uzbrdo. Vožnja se prilagođava na osnovu rute, mesta na kom se nalazite i onoga što dolazi iza ugla.

 1. Povećava impuls kretanja
  I-See zna da sledi uzbrdica, pa kamion ubrzava i duže ostaje u višem stepenu prenosa.
 2. Izbegavanje prebacivanja u niži stepen prenosa
  Sprečavajući nepotrebne promene stepena prenosa, I-See čini vožnju po uzbrdici lakšom i ekonomičnijom.
 3. Zadržavanje brzine na vrhu brda
  Kada se približava nizbrdici, I-See sprečava nepotrebno ubrzavanje.
 4. Kočenje motorom pre nizbrdice
  Radi uštede energije i minimalizovanja kočenja, I-See privremeno isključuje pogonsku grupu ili motornu kočnicu neposredno pre nizbrdice.
 5. Kontrola kočenja na nizbrdici
  I-See zna gde se završava jedan nagib i gde počinje drugi, pa po potrebi koči u cilju maksimalne efikasnosti.
 6. Priprema za sledeću uzbrdicu
  Ako se ponovo krećete uzbrdo, I-See dozvoljava kamionu da se kotrlja, što mu daje brzinu i količinu kretanja za lako kretanje uzbrdo.

Dostupno za ove kamione

IMATE LI KONTROLU NA NAGIBIMA?

Možemo da smanjimo potrošnju goriva.